A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
JEREMIE Program Magyarországon
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Vállalkozási ismeretek
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Modell program a Zemplén Eurorégióban ZEMPLÉN EURORÉGIÓS NAPOK 2014.
Hiteles múlt, biztos jelen
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ szolgáltatásai: Interregionális térség-, terület- és vidékfejlesztés Vállalkozói tanácsadás, szolgáltatás Vállalkozói és felnőttképzés, továbbképzés, átképzés Vállalkozói inkubátorház – Zemplén Európa Ház

Vállalkozói tanácsadás és szolgáltatás: Mikrohitelezés MVA Országos mikrohitelprogram Saját „kisösszegű” mikrohitel Széchenyi kártya program Széchenyi kártya folyószámlahitel Széchenyi forgóeszközhitel Széchenyi beruházási hitel Széchenyi önerő kiegészítő hitel Széchenyi támogatást megelőlegező hitel Agrár Széchenyi kártya folyószámlahitel

Vállalkozói tanácsadás és szolgáltatás: Pénzügyi tanácsadás Pályázati Banki (számlavezetés, vállalkozói hitel) Biztosítási Befektetési Egészségbiztosítási Nyugdíj

Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére Sátoraljaújhely, 2014. december 04.

Tartalomjegyzék 1. Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett mikrohitel program 2. Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett mikrohitel program

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett mikrohitel program A mikrohitel felső összeghatára 10.000.000 Ft A hitel futamideje maximum 10 évig terjedhet. Max. 12 hónap türelmi idő Saját forrás mértéke: 0 % Kamat: 3,9% Igényelhető: - 100 %-ban beruházásra, - 50 %-ban beruházásra, 50 %-ban forgóeszköz vásárlásra, - 100 %-ban készlet vásárlásra. A hitel kezdő vállalkozások által is igényelhető Mindent számlával le kell igazolni A számlákat nettó összegben vesszük figyelembe A hitel 100 %-a a későbbi elszámolás kötelezettsége mellett előfinanszírozható Pályázat beadási határidő: minden hónap közepéig Feltétel: életképes üzleti terv, és megfelelő fedezet

Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett mikrohitel program Felső összeghatára: 1.300.000 Ft Futamidő: 3 év Türelmi idő: max. 12 hónap A hitel kezdő vállalkozások által is igényelhető Kombinált: Beruházási hitel esetén a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozásra fordítható összeg a folyósított hitel 50%-a lehet. Kamata: 3,9% Feltétel: életképes üzleti terv, és megfelelő fedezet

Csatolandó dokumentumok Egyéni vállalkozó esetén: vállalkozói igazolvány adóbejelentkezési lap működési, szakhatósági engedély NAV nullás igazolás, helyi adó igazolás  bankinformáció költségvetés, árajánlat fedezetül felajánlott ingatlanról tulajdoni lap tulajdonos/társtulajdonos hozzájárulása a jelzálogjog bejegyzéshez befogadó nyilatkozat, amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan lakott értékbecslés a fedezetül felajánlott ingatlanról

Csatolandó dokumentumok Társas vállalkozás esetén: társasági szerződés cégbírósági bejegyző végzés aláírási címpéldány cégkivonat adóbejelentkezési lap működési, szakhatósági engedély NAV nullás igazolás, helyi adó igazolás bankinformáció költségvetés, árajánlat fedezetül felajánlott ingatlanról tulajdoni lap tulajdonos/társtulajdonos hozzájárulása a jelzálogjog bejegyzéshez befogadó nyilatkozat, amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan lakott értékbecslés a fedezetül felajánlott ingatlanról utolsó 2 év pénzügyi beszámolója taggyűlési határozat a támogatás igénybevételére

A Mikrohitel előnyei Felső összeghatár 10 millió forint, 10 évre Helyben a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál igényelhető Egyszerű, gyors hitelbírálat után felvehető Kedvezményes kamatozású, jelenleg fix 3,9 % 12 hónap türelmi idő a tőkefizetésre Nincs kezelési költség, folyósítási jutalék, projektvizsgálati díj és rendelkezésre tartási díj

A Mikrohitel előnyei Ugyanaz a vállalkozás legfeljebb háromszor kaphat hitelt a Mikrohitel Program keretében. A második és harmadik mikrohitel csak akkor hagyható jóvá, ha a vállalkozás továbbra is megfelel a pályázati feltételeknek, nincsen hátraléka, és az előző hitel első folyósítása óta legalább tizenkét hónap eltelt.  Az első hitel folyósítását követő 12 hónap után folyósított második vagy harmadik hitel esetében a fennálló tőketartozás és az újonnan jóváhagyott hitel együttes összege nem haladhatja meg a 10.000.000 forintot. Az első folyósítástól számított 12 hónapon belül is felvehető második és harmadik mikrohitel, ha a vállalkozás korábbi tartozását maradéktalanul megfizette. Ugyanannak a pályázónak nem lehet kettőnél több fennálló hiteltartozása egyszerre.

A hitel igényelhető, információ kérhető: Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 18. Tel: 47/523-080, Fax: 47/322-919 E-mail: zrva@t-online.hu www.zrva.hu

Széchenyi Kártya Program Sátoraljaújhely, 2014. december 04.

Az igénylés feltételei: KKV kritériumoknak való megfelelés Nincsen lejárt köztartozás Nincs lejárt hiteltartozása a hiteligénylő vállalkozásnak A kezes illetve az igénylő vállalkozás nem szerepel a KHR-ben aktív késedelmes tartozással Nem áll csőd-, felszámolás, végelszámolás alatt Nincs folyamatban a vállalkozás ellen végrehajtás Megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok jogszabályi követelményének 6 hónapon belül nem volt 50 %-nál nagyobb tulajdonosváltás Min. 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik

Választható hitelintézetek: TakarékBank UniCredit Bank Budapest Bank Sberbank Erste Bank DRB Bank Raiffeisen Bank OTP Bank Gránitbank MKB Bank K&H Bank

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Likviditási problémák, pénzügyi gondok megoldására Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Szabadon felhasználható Évente megújítandó A már legalább egy éve működő mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására szolgál Min. 500.000 Ft, max. 25 millió Ft Futamidő: 1 + 1 év Állami kamattámogatás: 1 %/év Évi nettó kamat: 5,70 %

Széchenyi Forgóeszközhitel Készletek, alapanyagok beszerzésének finanszírozására Széchenyi Forgóeszközhitel Forgóeszköz finanszírozásra használható Min. 1 millió, max. 25 millió forint Futamidő: 13-36 hónap Állami kamattámogatás: 2 %/év Évi nettó kamat: 5,70 % Folyósítás: a szállítói számlák alapján Törlesztés havi gyakorisággal történik

Széchenyi Beruházási Hitel Ingatlan építésére, vásárlására, felújítására, új vagy használt gépek, eszközök beszerzésére Széchenyi Beruházási Hitel A vállalkozás beruházásainak, fejlesztéseinek megvalósítását segítő hitel Min. 1 millió, max. 50 millió forint Futamidő: 13-120 hónap Állami kamattámogatás: 5 %/év Évi nettó kamat: 2,20 %

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel Uniós pályázatokhoz szükséges önrész kiegészítésére Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel Lehetőséget ad azon vállalkozások számára, akik a szükséges önerő hiányában nem tudnak részt venni EU-s pályázatokon Azon vállalkozások számára segítség, amelyek nyertes projektjüket nem tudják megvalósítani az időközben keletkezett likviditási problémájuk miatt Tőke törlesztésre akár 2 év türelmi idő Hitelösszeg: 500.000 Ft – 50 millió Ft Futamidő: 13-120 hónap Állami kamattámogatás: 5 %/év Évi nettó kamat: 2,20 %

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel Gyorsabb hozzájutás a már elnyert uniós forrásokhoz Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel Hitelösszeg: 500.000 Ft – 50 millió Ft Futamidő: 12-60 hónap 2014.12.31-ig a Kormány évi 5 százalékpont kamattámogatást biztosít a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel, és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel hitelszerződések teljes összegéhez, az adott ügylet futamidejének első három évére. Évi nettó kamat: 1,70 %

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Folyószámlahitel a mezőgazdasági szektorban dolgozó, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, valamint családi gazdálkodók, őstermelők részére Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Min. 500.000 Ft – 25 millió Ft Lejárat: 1, 2, vagy 3 éves Állami kamattámogatás: 4 % év Évi nettó kamat: 2,70 %

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségeink: Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 18. Tel: 47/523-080; Fax: 47/322-919 E-mail: zrva@t-online.hu www.zrva.hu

Forrás: MNB.hu

Növekedési Hitel A Magyar Nemzeti Bank 2013. június 1-jén indította el Növekedési Hitelprogramját (NHP). A pénzintézetek részére rendelkezésre bocsátott források max. 10%-a fordítható hitelkiváltásra, és min. 90 %-ot új hitel folyósítására kell felhasználni. Kizárólag mikro-, kis- és középvállalkozások,cégek pénzkölcsön, pénzügyi lízing és faktoring finanszírozására használhatják fel. Nem finanszírozható a hitelt igénylő vállalkozás tulajdonosaitól, tisztségviselőitől illetve cégcsoportján belüli cégtől történő vásárlás.

Főbb jellemzői: Kamatláb: 2,5 % (tartalmazza az összes kapcsolódó díj- és jutaléktételt) Hitelösszeg min. 3 millió, maximum 3 milliárd Ft. A finanszírozást igénylő cégeknek meg kell felelniük a folyósító bank kockázatkezelési feltételeinek is. Futamidő: Forgóeszköz hitel és faktoring keret szerződés esetén max. 3 év Beruházási hitel és Uniós támogatás előfinanszírozási szerződés esetén max. 10 év

Mire igényelhető a Növekedési Hitel? Beruházásra (pl.: gép, üzemi-üzleti felszerelés beszerzésére, vagy tulajdoni jogot jelentő részesedés elérésére) Forgóeszköz finanszírozásra (készletek, vevői követelések finanszírozására) EU-s vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására

Növekedési Hitelprogram eddigi felhasználása /2014.12.02/ Első szakasz Keret 750 Mrd; Hitelszerződés: 701 Mrd; Vállalk. száma: 5.960 Második szakasz Keret 750 Mrd; Hitelszerződés: 408 Mrd; Vállalk. száma: 11.900 Forrás: MNB.hu

Növekedési Hitel regionális megoszlása I. szakasz II. szakasz Forrás: MNB.hu

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségeink: Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 18. Tel: 47/523-080; Fax: 47/322-919 E-mail: zrva@t-online.hu www.zrva.hu