Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
SOMBEREKI CARITAS KÖZPONT KIALAKÍTÁSA. PROJEKT FORRÁSA  a projekt az EURÓPA TERV keretében valósul meg  az Európai Bizottság a Szociális.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
Változó Világért Alapítvány
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Második esély: működőképes átmenet a munka világába
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
E-learning alapú komplex képzések
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
KÖLYÖKKUCKÓ – ALTERNATÍV REINTEGRÁCIÓS PROJEKT A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓIÉRT Regionális Érdekvédelem Alapítvány - Nyíregyháza ___________________________________________________________________.
Reintegrációs tanácsadó munkakör
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Miben ugyanaz, miért más?
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Konzorciumi együttműködés
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Projekt bemutató 2007.Március 9. 1 JOB(B) A NŐKNEK PROGRAM Az eddig elért eredmények.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Családtámogató ellátások
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
„A TÁMOP /1 program Békés megyében elért eredményei” Solti Lajos TÁMOP projektmenedzser 2013.február.14 TÁMOP
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Intenzív családi foglalkozások o családi apartmanok számának bővülése o két napos programok.
Társadalmi tudatformálás
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
A SEMMELWEIS ALUMNI IGAZGATÓSÁG MODERNIZÁLÁSA
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
Az önkormányzatok és a munkaügyi kirendeltségek kapcsolata az „Út a munkához” program megvalósításában (Jó gyakorlatok)  Budapest, november 24.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea

A meghirdetett pályázati program lehetőséget ad arra, hogy a nők kimozduljanak otthonról szakmát szerezzenek más hasznos dolgot tanuljanak teljesen új érvényesülési lehetőséget kapjanak megtörjék a munkaerő-piaci inaktivitást

A projektek fontos része gyakorlatorientált képzés és készségfejlesztés különféle személyiségfejlesztő tevékenységek a későbbi munkavégzés során jól hasznosítható technikák átadása (kommunikációs konfliktuskezelési, stb.) az álláskereséshez nyújtott segítség, az elhelyezkedés támogatása

Mitől más egy ilyen projekt, mint egy sima szakképzés? A tanácsadási program és a kiegészítő szolgáltatások révén

A projekt teljes időtartama alatt végezhető tevékenységek: pszicho-szociális szolgáltatások motiválás a projektben maradás támogatása

Milyen módszereket alkalmaztak? Különböző tréningek: -önismereti, -asszertivitás, -autogén, -kommunikációs, -álláskeresési technikák, -munkaerő-piaci reintegrációs tréning A 24 projektből 10-ben volt valamilyen tréning!

Milyen módszereket alkalmaztak? Mentori szolgáltatás: -Egyéni esetkezelés -Csoportos mentorálás A 24 projektből 10-ben dolgozott egy vagy több mentor!

Miért van erre szükség? Bármennyire vonzó a lehetőség, gondot jelenthet -önbizalomhiány -más időszervezés -családi kötelezettségek változatlan ellátása -tanulási rutin hiánya

Kiegészítő tevékenységek a projekt alatt: Gyerekfelügyelet (1160/225) gondozásra szoruló hozzátartozó (idős, beteg, fogyatékos gyermek) felügyeletének megszervezése (1160/25) 1160 résztvevőből 171 vette igénybe rendszeresen ezt a lehetőséget!

Mit nyer a projekt a támogató szolgáltatásokkal? Szorosabb együttműködést a projektmenedzsmentben. Elégedettebb célcsoportot. Magabiztosabb munkavállalókat. Kevesebb lemorzsolódást. Az indikátorok teljesülését

Köszönöm a figyelmet!