Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban •Előzmény: Ifjúság Program •Időtartam: •Költségvetés:
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
Ifjúság az EU-ban Béres Lili november 27.. Az EU oktatási és képzési programjai Csereprogramokat támogatnak, hogy a diákok külföldre mehessenek,
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Network for Exclusion and Employment knowledge Transnational Transfer Összefogás a kirekesztett emberekért és a tudásukért. Nemzetközi tapasztalatcsere.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Tehetségpont létrehozása
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM- YIA Dulău Dianna előadó Május 1 Fürdő.
Az Európai Unió és a sport, közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Diákönkormányzati munkát segítő pedagógusok képzése Támogatóink: Szociális és Munkaügyi Minisztérium Gyermek-és Ifjúsági Alapprogram Nyugat-dunántúli Regionális.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Iskolák határok nélküli együttműködése.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
HUSKROUA/1101/037 “Understand and Prevent Violence among Youth – “Uvia Youth”” HUSKROUA/1101/037 “Understand and Prevent Violence among Youth – “UviaYouth.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Jövőben várható pályázatok civil szervezeteknek Huber Helga projektmenedzsment szakértő
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Mobilitás bróker szerepben Mobilitás bróker szerepben Letenyei Mráz Márta Budapest december 09.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune

Célok: A fiatalokat Európában aktív állampolgári részvételre, szolidaritásra és toleranciára ösztönözni, és bevonni őket Európa jövőjének alakításába; elősegíteni a fiatalok mobilitását Európa határain belül és azokon kívül is; hozzájárulni a nem-formális tanulási lehetőségek bővítéséhez, valamint kultúrák közötti párbeszédhez; Bátorítani a fiatalok bevonását iskolázottságtól, szociális és kulturális háttértől függetlenül.

Állandó prioritások Európai polgárság A fiatalok (társadalmi) részvétele Kulturális sokszínűség Hátrányos helyzetű fiatalok bevonása

Éves prioritások – Szegénység és a Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Éve A munkanélküli fiatalok aktív társadalmi részvételének elősegítése A fiatalok mozgosítása és figyelemfelkeltés a globális problémákra

Főbb programok 1. alprogram – Fiatalok Európáért 2. alprogram – Európai Önkéntes Szolgálat 3. alprogram – Fiatalok a világban 4. alprogram – Ifjúsági támogató rendszerek 5. alprogram – Európai együttműködés támogatása az ifjúságpolitika terén

1. alprogram – Fiatalok Európáért 1.1 – Ifjúsági cserék: lehetővé teszik különböző országokból származó fiatalok csoportjai számára, hogy találkozzanak és ismerkedjenek egymás kultúrájával. A csoportok együtt tervezik meg a mindannyiukat érdeklő, közösen választott témát feldolgozó ifjúsági cserét. 1.2 – Ifjúsági kezdeményezések: ez a kategória a helyi, regionális vagy nemzeti szinten kidolgozott csoportos projekteket támogatja. Szintén támogatja a különböző országok hasonló projektjeinek hálózatépítését az európaiság erősítése és a fiatalok közötti együttműködés és tapasztalatcsere előmozdítása érdekében. 1.3 – Ifjúsági demokráciaprojektek: ez a kategória a fiatalok demokratikus életében való helyi, regionális, országos és nemzetközi szintű részvételét támogatja.

2. alprogram – Európai Önkéntes Szolgálat Célja, hogy támogassa a fiatalok részvételét az Európai Unión belüli és azon kívüli különböző önkéntes tevékenységekben. Ezen alprogram keretében a fiatalok egyénileg vagy csoportosan vesznek részt nonprofit, nem fizetett tevékenységekben.

3. alprogram – Fiatalok a világban Együttműködés az Európai Unió szomszédos országaival: ez a kategória a szomszédos partnerországokkal folytatott projekteket, azaz ifjúsági cseréket, képzési és hálózatépítési projekteket támogatja Együttműködés a világ más országaival: ez a kategória az ifjúsági területen végzett együttműködésre irányul, különösképpen a bevált gyakorlatok, tapasztalatok cseréjét célozza a világ más részein található partnerországokkal. Ösztönzi a fiatalok és az ifjúsági munkások cseréit és képzéseit, valamint az ifjúsági szervezetek közötti együttműködéseket és hálózatépítést. Ebben a kategóriában csak egyedi pályázati kiírás alapján lehet pályázatot benyújtani.

4. alprogram – Ifjúsági támogató rendszerek Az ifjúság(politika)i területen európai szinten tevékenykedő szervezetek támogatása Az Európai Ifjúsági Fórum támogatása Az ifjúsági munkában és az ifjúsági szervezetekben aktívan résztvevők képzése és hálózatépítése Innovációra és minőségre ösztönző projektek Informaciós tevékenység a fiatalok, valamint az ifjúsági munkában és az ifjúsági szervezetekben aktívan résztvevők számára 4.6 – Partnerségek A Fiatalok Lendületben Program intézményi hálózatának támogatása A Fiatalok Lendületben Program értékének emelése

5. alprogram – Európai együttműkö- dés támogatása az ifjúságpolitika terén A fiatalok és az ifjúságpolitikai döntéshozók találkozói Az ifjúságpolitika jobb megértését és megismerését célzó tevékenységek támogatása Együttműködés nemzetközi szervezetekkel

Támogatásra jogosultak köre nonprofit/társadalmi szervezet; helyi vagy regionális közintézmény; fiatalok informális csoportja; európai szintű ifjúsági szervezet (ENGO), amelynek legalább nyolc programországban van tagszervezete; nemzetközi nonprofit civil szervezet, vagy ifjúsági, sport vagy kulturális rendezvényt szervező profit- orientált szervezet.

Részvételre jogosultak köre (ez minden alpontnál más és más) alsó korhatárok – a résztvevőknek el kell érniük az alsó korhatárt azon pályázati határidőig, amelyre a pályázatot benyújtják. Tehát például amennyiben az alsó korhatár 15 év, a résztvevőknek be kell tölteniük a 15. életévüket a pályázati határidő napjáig. felső korhatárok – a résztvevők nem lehetnek idősebbek a megengedett legmagasabb életkornál azon pályázati határidőig, amelyre a pályázatot benyújtják. Tehát például amennyiben a felső korhatár 28 év, a résztvevők nem tölthetik be a 29. életévüket a pályázati határidő napjáig.

Határidők A Nemzeti Irodákhoz benyújtandó pályázatoknak évente öt beadási határideje van: A május 1. és szeptember 30. között megvalósuló projektek leadási határideje: február 1. A július 1. és november 30. között megvalósuló projektek leadási határideje: április 1. A szeptember 1. és január 31. között megvalósuló projektek leadási határideje: június 1. A december 1. és április 30. között megvalósuló projektek leadási határideje: szeptember 1. A február 1. és július 31. között megvalósuló projektek leadási határideje: november 1. A Végrehajtó Ügynökséghez (direktbe Brusszelbe angolul) benyújtandó pályázatoknak évente három beadási határideje van: Az augusztus 1. és december 31. között megvalósuló projektek leadási határideje: február 1. A december 1. és április 30. között megvalósuló projektek leadási határideje: június 1. A március 1. és július 31. között megvalósuló projektek leadási határideje: szeptember 1.

Hasznos linkek Magyar nyelvű útmutató: ajlok/FLP_Palyazati%20utmutato_2010.pdf ajlok/FLP_Palyazati%20utmutato_2010.pdf Román nyelvű útmutató: 011ro.pdf 011ro.pdf