11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energetikai projektek előkészítése, finanszírozása M27 ABSOLVO Consulting.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Magyar sikerek Kínában
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Energetikai támogatási rendszerek Július 30. Lipcsik Melinda Energia Központ Nkft.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
(Megújuló) energetikai projektek finanszírozási lehetőségei szeptember 12. Előadó: Papadimitropulosz Alexander a megújuló energia.
TOP vas megyei aktualitásai
12 ezer milliárd forintos keret
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források

2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport A Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoportjának tagja Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított fejlesztési forrásokkal erősítse a térségi gazdaságfejlesztést 2 A Regionális Fejlesztési Holding bemutatása

3 Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén Valamennyi megyeszékhelyen megtalálhatóak ügyfélszolgálati irodái Budapest Nyíregyháza Miskolc Debrecen Eger Szolnok Salgótarján Békéscsaba Szeged Kecskemét Zalaegerszeg Veszprém Kaposvár Székesfehérvár Szekszárd Pécs Szombathely Győr Tatabánya A Regionális Fejlesztési Holding bemutatása

4 Országos hatáskörű finanszírozó céggel áll partnerei rendelkezésére Megyei hálózata az MFB csoport cégeinek és az RFH más partnereinek termékeit is elérhetővé teszi Szorosan együttműködik állami szervezetekkel, cégekkel (pl. minisztériumok, MÖOSZ, VOSZ, Kamarák, MIGSZÖV, NIH, MV Zrt., Start Garancia Zrt., MFB tagvállalatok) Az RFH cégcsoport

PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT TŐKEBEFEKTETÉS FINANSZÍROZÁS + 5 MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI + PROJEKT + + A Regionális Fejlesztési Holding komplex megoldást kínál partnerei számára! ESZKÖZFINANSZÍROZÁS + Az RFH cégcsoport tevékenysége

Összeg: jellemzően millió forint Visszavásárlás: konstrukciótól függően, jelenleg 5 éven belül Biztosíték: ügylettől függően Hozamelvárás: Jegybanki alapkamat + 3-6% (p.a.) Díjak: 1% egyszeri szerződéskötési díj Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelő Bizottsági tag delegálása 6 Tőkebefektetés A Nyugat-Pannon Zrt. jelenleg 7 cégben vesz részt összesen 285 MFt tőkebefektetéssel

Összeg: maximum 100 millió Ft Árrés: ~ 10 % (36 hónapos futamidő, havi törlesztés esetén) Akár 0 % önerővel (biztosítéktól függően) Nincs ágazati korlátozás, agráriumban működő vállalkozás is igénybe veheti Futamidő: maximum 3 év Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték, elsősorban a megvásárolt eszköz 7 Részletre történő eszközértékesítés A Nyugat-Pannon Zrt től kezdődően 11 szerződést kötött összesen 346 MFt összegben

KKV-k és önkormányzatok számára is biztosított Saját erő: nem szükséges Összeg: 100 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-6% Futamidő: a kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig, de legfeljebb 3 év Biztosíték: támogatás engedményezés és/vagy banki gyakorlat szerint 8 Támogatás megelőlegező kölcsön

Beruházások finanszírozása és önerő megelőlegezése KKV-k és önkormányzatok számára Összeg: 500 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-10% Futamidő: 1-10 év Biztosíték: banki biztosíték Türelmi idő: legfeljebb 2 év Saját erő: legalább 20% Referenciák: között a vállalkozások, önkormányzatok és önkormányzati tulajdonú vállalkozások összesen 5,1 milliárd Ft összegű kölcsönt kaptak 9 Fejlesztési hitel

Segítség az EU-s támogatások megszerzésében Projekt-előkészítés: projektötletek előzetes értékelése, tanácsadás a projektötletek feltárásában és a fejlesztési igények pontosításában, szinergiavizsgálat (  komplex fejlesztések előkészítése) Projektfejlesztés: megvalósíthatósági tanulmányok, üzleti terv készítése, építési tervek beszerzése, engedélyeztetés, szükség esetén előfinanszírozás Pályázatfigyelés, pályázatírás + alternatív / kiegészítő finanszírozási lehetőségek feltárása; speciális termékek (pl. energetika) Valódi projektmenedzsment: nyertes pályázat esetén teljes körű projektmenedzsment szolgáltatás (nem csak pályázati adminisztráció) Referenciák: Kiemelt és egyéb önkormányzati és KKV projektek ágazati korlátozások nélkül (főként ROP, KEOP), pl. turizmus, energetika, szennyvíz, telephelyfejlesztés, egészségügy stb. 2008–2013. között összesen 54 mrd Ft támogatási elnyeréséhez és felhasználásához segítettük partnereinket

11 PályázatProjektnagyság A Bakonykarszt illetékességi területébe tartozó vízbázisok védelme - pályázatkészítés (KEOP-2.2.3/B-09) Ft Kulcs-Rácalmás közös szennyvízelvezetés és tisztítás előkészítése – projektmenedzsment (KEOP-7.1.0/ ) Ft Balatonlelle, Karád, Kéthely és Somogytúr agglomerációk szennyvíz-projektjei – projektmenedzsment (KEOP-1.2.0) Ft Ajka város oktatási intézményeinek energetikai korszerűsítése – pályázatkészítés (KEOP-5.3.0/A) Ft Épületenergetikai fejlesztések a balatonfüredi általános iskolában – pályázat és projektmenedzsment (KEOP-5.3.0/A) Ft Békésszentandrás önkormányzat három intézményének energetikai korszerűsítése – pályázat előkészítés (KEOP /F) Ft Kulcs önkormányzat három intézményének energetikai korszerűsítése – pályázat előkészítés (KEOP /F) Ft A Kútvölgyi Klinikai Tömb energetikai korszerűsítése – projektmenedzsment (KEOP ) Ft Néhány jelentősebb KEOP referenciánk Az energia- hatékonyság javítása ban is kiemelten támogatott

12 Egy előkészítés alatt álló pénzügyi konstrukció Beruházás forrása Tulajdonos/fenntartó + RFH (közös cég) Tőkeemelés Tagi kölcsön Beruházási hitel A képződő (energiadíj)megtakarítás a társaság adósságszolgálatának fedezetét biztosítja, úgy hogy a megtakarításból már az első évtől kezdve részesedik a tulajdonos/fenntartó is! Támogatás nélkül is működőképes lehet!

Az RFH Csoport elérhetőségei 13  Zalaegerszeg  Győr  S zombathely NYUGAT-PANNON Zrt. Szombathely Kőszegi utca 23. Kotnyek Balázs 20/ / RFH Nonprofit Zrt. Szombathely Kőszegi utca 23 20/ RFH Nonprofit Zrt. Győr Szent István utca 10/a 20/ RFH Nonprofit Zrt. Zalaegerszeg Iskola köz /

Ötlettől a sikerig Az RFH Csoporttal! 14 Kérem Önöket keressék munkatársainkat!

EU 2020 számszerűsített célok Kiemelt stratégiai célEU 2020 stratégia Nemzeti Reformprogram K+F+I beruházások a GDP arányában3 %1,8 % Foglalkoztatási arány a évesek körében75 % Oktatás: Iskolai lemorzsolódási arány (korai iskolaelhagyó) a évesek közt A évesek közül felsőfokú végzettségű 10 % alatt 40 % 10 % 30,3 % A nyomorban és kirekesztettségben élők számának csökkenése 20 millió450 ezer Éghajlatvédelem; fenntartható energiagazdálkodás Üvegház hatású gázok kibocsátása A végfelhasználói energiafogyasztáson belül a megújul energiaforrások aránya Energiahatékonyság javulásának mértéke 1990-hez képest: -20 % 20 % 2005-höz képest max: + 10 % 14,6 % 10 % Intelligens Fenntartható Inkluzív Rendelkezésre álló forrás: KEHOP teljes keret (EU + hazai): 1117 mrd Ft (összes forrás ~ 15 %-a) KEHOP teljes keret (EU + hazai): 1117 mrd Ft (összes forrás ~ 15 %-a) 5. Prioritás Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása: 294 mrd Ft (26 %) 5. Prioritás Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása: 294 mrd Ft (26 %)