ügyvivő szakértő, országos versenyszervező

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Pogány Frigyes Szakközépiskola
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
Beiskolázási tájékoztató december
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Tájékoztató a 2014/15-ös tanévi tankönyvrendelésről Budapest, április 7. Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Tehetséggondozás a könyvtárban Eger, december 10. Hock Zsuzsanna Mérei Pedagógiai Intézet
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
Beszámoló az Öveges József Fizikaverseny I. és II. fordulójáról 2006
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
. Előzetes j elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév január 04.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Így készítek fel a „Bod-ra”…. A verseny három fordulós: 1. iskolai forduló 1. iskolai forduló 2. megyei/fővárosi forduló 2. megyei/fővárosi forduló 3.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Közgazdaság szakmacsoport
V ARJÚ L AJOS R EGIONÁLIS T ERMÉSZETTUDOMÁNYI E MLÉKVERSENY Bevált Jó Gyakorlat.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Pályaválasztás Pályaválasztás
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
A felvételi eljárás elemei
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
A mérés, értékelés szerepe, módja, lehetőségei a tehetség felismerés és a tehetséggondozás területén Ráduly Zsolt.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Szakmai alapozás megújítása fejlesztési terület Projektvezetői értekezlet Salakta Tünde Budapest, február 11.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Felvételi a középfokú iskolákba
NPK Ember és természet szakmai tagozat
2016. november 12..
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
szakmai referens, országos versenyszervező
2016. november 7..

Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
2018/2019 tanév.
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink matematikából a ös tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Programjaink fizikából a es tanévben
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

ügyvivő szakértő, országos versenyszervező Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________ Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. november 6. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező

A verseny meghirdetője Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny www.opkm.hu __________________________________________________________________________________________________________ A verseny meghirdetője Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OFI PKM) – az Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) létrejövő Támogatási szerződés alapján. Ennek várható időpontja: 2014. december; (Előzetes versenykiírás: november)   A verseny célja A tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének és azon belül is könyvtárhasználati eszköztudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk fejlesztése. Mindemellett célja az önálló tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése, az iskolai tanulási folyamat során részekre bontott ismeretelemeket egységbe foglaló, szintetizáló, az információs műveltséget és a forráshasználati képességeket mozgósító tudás mérése, értékelése. A verseny kategóriái korcsoportok szerint I. kategória: 7-8. évfolyamos tanulók II. kategória: 9-10. évfolyamos tanulók A jelentkezés és a részvétel feltételei A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny magyar nyelvű egyéni verseny, bármely magyarországi iskola 7-10. évfolyamos tanterv szerint tanuló diákja nevezhet.

A megyei/fővárosi versenyre történő nevezés módja és határideje Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny www.opkm.hu __________________________________________________________________________________________________________ 1. Iskolai forduló A köznevelési intézmények könyvtárosai, könyvtárostanárai, magyartanárai helyi verseny/megmérettetés nélkül nem nevezhetnek tanulókat a megyei, illetve fővárosi versenyekre. Időpontját és helyszínét a köznevelési intézmények határozzák meg (időtartam: az előzetes kiírás megjelenésétől február közepéig). Az iskolai versenyre a döntőhöz hasonló komplex (írásbeli és szóbeli) versenyt javaslunk. A megyei/fővárosi versenyre történő nevezés módja és határideje A budapesti és Pest megyei nevezések esetében mindkét kategóriában kötelező az elektronikus regisztráció a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet online felületén, ennek módját a verseny honlapján is pontosan közölni fogjuk. http://www.fovpi.hu/ „Versenyek” menüpont Regisztrációt követően lehet csak nevezni! - http://www.tehetseghalo.hu/versenyek/chreg Általános és középiskolás korosztályban is kötelező az online regisztráció! (Semmilyen más jelentkezést nem fogadunk el!) Kötelező az iskolai versenyről készített beszámoló is (amennyiben elkészül: online, uo.) Segítség: info@tehetseghalo.hu A megyei/fővárosi versenyre a nevezés határideje várhatóan: 2015. február közepe

2. forduló: megyei/fővárosi forduló Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny www.opkm.hu __________________________________________________________________________________________________________ 2. forduló: megyei/fővárosi forduló tervezett időpontja: 2015. március eleje helyszínét a megyei/fővárosi szervezők határozzák meg, a tanulók írásban adnak számot a tudásukról (egy központi feladatlapot töltenek ki, a II. kategória emellett egy rövid esszét is ír, adott cím alapján). E fordulóban a tanulók elméleti tudását mérjük fel, ezen a szinten nincs szükség könyvek és internet használatára.   3. forduló: országos forduló tervezett időpontja: 2015. április második fele helyszíne: később megnevezendő iskolai könyvtár, a tanulók komplex (írásbeli és szóbeli) feladatokat oldanak meg.

Az eredmények közzétételének módja Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny www.opkm.hu __________________________________________________________________________________________________________ Hivatalos Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyt kerületi szinten nem rendezünk! A köznevelési intézmény dönt a továbbjutókról – maximum 2 fő kategóriánként –, és biztosítja ezzel számukra a megyei/budapesti fordulóba történő nevezés jogát. Az országos döntőbe jutás feltétele az írásbeli versenyen országosan elért kategóriánkénti 1-12. helyezés.   Az eredmények közzétételének módja Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum honlapján (www.opkm.hu) és a szaksajtóban. Díjazás - A kategóriánkénti első három helyezett kiemelt könyvjutalmat kap. - Valamennyi döntőbe jutott diák és felkészítője oklevelet és könyvjutalmat kap, és részt vehetnek a döntő kétnapos programjain. (Vidéki helyszín?) - Lehetőség van különdíj kiosztására is − a zsűri javaslata alapján.

Jó felkészülést, sikeres versenyzést kívánok! Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny www.opkm.hu __________________________________________________________________________________________________________ Jó felkészülést, sikeres versenyzést kívánok! Köszönöm a figyelmet! www.opkm.hu tolnai.jozsef@ofi.hu 323-5512