ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP-1.3.1-P.-2004-06-0008./2.0.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
SOMBEREKI CARITAS KÖZPONT KIALAKÍTÁSA. PROJEKT FORRÁSA  a projekt az EURÓPA TERV keretében valósul meg  az Európai Bizottság a Szociális.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
HEFOP Bihari Foglalkoztatási Mentor Hálózat kiépítése - a megvalósított projekt bemutatása.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A projekt megvalósítás tapasztalatai
„Szociális gazdaság fejlesztése” című pályázati konstrukció
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Reintegrációs tanácsadó munkakör
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Esély Közalapítvány Regionális Forrásközpont 5000 Szolnok, Kossuth L. u. 2. ÍRISZ HEFOP A nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzése.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
Konzorciumi együttműködés
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
„Atipikus foglalkoztatási formák támogatása” c. pályázat ismertetése TÁMOP B-2-10/1. Információs nap Szombathely, április 13.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
„Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” Dézsi-Kocsis Viktória Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály december 13.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0

A projekt célja Projektünk célja az volt, hogy kiindulási bázist teremtsen a prostituáltak társadalmi és munkaerő-piaci (re)integrációjához. Esélyt teremteni arra, hogy a képzés után alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgozzanak tovább, illetve egy részüknek esélyt, hogy „peer mentorként” társaiknak segítséget nyújthassanak a kivezető út megtalálásában. A projekt során 17 fő prostituáltat 12 hónapos OKJ-s képzésben részesítettünk a foglalkoztathatóságuk javítása érdekében, s biztosítottuk 6 hónapra történő munkába helyezésüket.

Projekt tevékenységek 1. Projekt menedzsment 2. Előkészítő szakasz: 3 hónap A célcsoport felkutatása: a szociális tanácsadó és a peer mentorok felkeresték és informálták a célcsoport tagjait a képzési lehetőségről. Az elért célcsoport-nagyság: kb fő. Ebből került kiválasztásra az az 50 fő, aki az alkalmassági vizsgálaton vett részt. Az oktatásban részesülő célcsoport kiválasztása pszichológusok segítségével történt. 3. Képzés (FEOR 5119 Marketing és reklámügyintéző): 12 hónap 4. Pályaorientáció, élet- és pályatervezési tanácsadás: 1 hónap 5. Kiegészítő tevékenység: gyermekfelügyelet (12 hónap) 6. Foglalkoztatás: 6 hónap

Peer mentorok szerepe A pályázat célja az volt, hogy a szexmunkások közül az érettségivel rendelkezőkből képzésben részesítsen egy olyan réteget, akik a későbbiekben „peer mentorként” a célcsoport többi tagját segítsék a társadalmi reintegrációban, képzéseken való részvételben, az élethelyzetük javításában. A peer mentorok az egyesület által elnyert pályázati projektek megvalósításában vesznek részt: célcsoporttal való kapcsolattartás, mentorálás, a projektben való bennmaradás támogatása, projekt asszisztensi feladatok ellátása. Ezen feladatok ellátásához szükséges ismereteket jelen projektben szerzett ismeretekkel sikeresen el tudják látni.

A projekt eredményei 14 fő sikeresen elvégezte az OKJ-s képzést; 10 fő foglalkoztatása megoldódott 6 hónapra, az egyesület további projektjeiben 2-4 fő tovább foglakoztatásra kerül; 7 fő továbbtanult: 3 fő a projektben elvégzett középfokú OKJ-s képzés felsőfokú képzésén tanult tovább, 2 fő könyvelői, 2 fő pedig felsőfokú számítástechnikai tanfolyamra jár; Az egyesületünk által elnyert három pályázatban (Középpontban a prostituáltak alapvető jogai, HEFOP és HEFOP 1.3.1) peer mentorokként vesznek részt négyen a megvalósításban.

A projektmegvalósítás tapasztalatai Az elhúzódó szerződéskötési folyamat és az előleg igénylése miatt késett a projektkezdés, de sikerült az ütemtervet tartani. Fontos, hogy a pályázat írásakor reális célokat tűzzünk magunk elé, hiszen ezeket az indikátorokat (képzésben résztvevők száma, képzést elvégzők) a megvalósítás során teljesíteni kell. A projekt adminisztráció rendszerének kialakítása nélkülözhetetlen: dokumentumok megfelelő iktatása, rendszerezése, tárolása. Árajánlatok, megrendelők, szerződések elkészítése, teljesülésük nyomonkövetése.

A projektmegvalósítás tapasztalatai A tájékoztatás és a nyilvánosság követelményeinek betartása. Folyamatos kapcsolattartás a közreműködő szervezetekkel, személyes kapcsolatok kialakítása. Megfelelő projekt menedzser és pénzügyi szakértő alkalmazása. A célcsoport programban való részvételének mentorálása, folyamatos ösztönzés, kapcsolattartás – ettől nem szabad az időt sajnálni.