Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia 2014. szeptember 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 XVIII. Országos Postás Konferencia A január 1-jén hatályba lépő postatörvény a nemzetközi összehasonlításban Dr. Sümegi Péter Hatósági Kapcsolatok.
Advertisements

Hulladékgazdálkodás állami irányítása Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Fejlesztéspolitika a verseny- képesség szolgálatában Dr. Tétényi Tamás Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi Szakosztályának ügyvezető elnöke A közgazdaságtudomány.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
IV. Energy Summit Konferencia.
Szlovákiai Magyar Adatbank
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
műszaki osztályvezető
EISZ nemzeti program 2012 dr. Téglási Ágnes főigazgató-helyettes.
Kiskereskedelmi verseny és szolgáltatóváltás a hazai árampiacon Paizs László MTA KRTK KTI Budapest, 2012 május 29.
Műhelyvita december 13. Pécs, PTE-ÁJK Tóth András: Az elektronikus hírközlés és média gazdasági szabályozásának alapjai és versenyjogi vonatkozásai.
Verseny és szabályozás 2009 Rövid bemutatás és jellemzés Kiss Ferenc László.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban
A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program – JINKA 1.3 Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi.
S zabályok és/ vagy beavatkozások : hozzászólás a „Verseny és szabályozás, 2008” kötet írásaihoz László Géza, az Igazgatóság Elnöke július 16.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
ARCOK ÉS KUDARCOK A téma a lényeg vagy az arc, akivel az eladható? DR. SIMON ANDRÁS senior partner, Ispiro Consulting.
Fényképek: 640x480!.
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
A büntető eljárás alapjai
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Merre tart a hazai energiaszektor 2010 tavaszán. dr
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
EU IV.. Európa Parlament – Strassbourg Titkársága - Luxemburg - tagországok állampolgárai választják a tagjait (Magyarország 23 fő) - elfogadja a költségvetést.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
Az áttérési költségek hatása a versenyre a távközlési piacokon Lőrincz László július 28.
VERSENY ÉS SZABÁLYOZÁS 2010 I.Áttekintés. MÚLT, JELEN, JÖVŐ AZ ÁGAZATI ÉS VERSENYSZABÁLYOZÁSBAN II.Betekintés. ELEMZÉSI MÓDSZEREK ÉS SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK.
Verseny és szabályozás 2011 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia május 29.
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot érintő vállalati önszabályozás perspektívái Verseny és Szabályozás MTA KRTK Közgazdaság-tudományi.
A Jelentős Piaci Erő jogintézménye a villamosenergia-piac szabályozásában Nagy Csongor István SZTE-ÁJK, BME-GTK.
Verseny és Szabályozás konferencia
2011. évi Közgyűlés Jutalmazás, kitüntetés Sallai Gyula, elnök május 25.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete FÖDERALIZMUS ÉS DECENTRALIZÁCIÓ Kézikönyv a svájci struktúrákról és.
MTA Regionális Kutatások Központja RÉGIÓINK ÉS A KÖZLEKEDÉS Erdősi Ferenc MTA Regionális Kutatások Központja Pécs, 2007.
HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV ÖSZTÖNZŐ ESZKÖZÖK AZ NFH TEVÉKENYSÉGÉBEN Pintér István főigazgató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Workshop program június 4. Levezető elnök: Dr. Bakonyi Péter Napirend: 1. Tudománypolitikai Stratégia.
Kutatási terv A kutatási téma megjelölése - a kutatás alapvető kérdésfeltevései A kutatás témájával kapcsolatos elméleti összefoglalás A kutatás hipotézisei.
Versenyképes képzés Versenyképes képzés Energetikusok és vállalati versenyképesség Előadó: Solti Károlyné tanácsadó Budapest, február 23.
Az európai és hazai vasúti szabályozás aktuális kérdései
10 dolog, amit EDIT-ről tudni kell
Szélessávú tervek és akciók
Államadósság és állampapírpiac
A piacnyitás sikeressége
Felsmann Balázs Budapesti Corvinus Egyetem kutatóközpont-vezető
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Magyarország gazdaság- és társadalomtörténete
AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK IDŐARÁNYOS ABSZORPCIÓS TELJESÍTMÉNYE BUDAPEST JABLONSZKY GYÖRGY.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Jogi személyek és könyvvizsgálók Az új Ptk. könyvvizsgálókra vonatkozó szabályai Lőrinczi Gyula szeptember 4.
Az igazi változásokhoz szemléletbeli váltásra van szükség ? Az energiaszektor szerepe a versenyképesség javításában Energiatudatosság.
Árszabályozás a postai piacokon Kiss Károly Miklós, MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet (Hálózatok gazdaságtana kutatócsoport) Stenger Zsolt, Pannon.
A kelet-közép európai villamos energia átviteli hálózatok értékelése közgazdasági modellezésen alapuló költség-haszon elemzéssel Mezősi András – Szabó.
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
Milyen követelmények érvényesüljenek a versenyjogi ügyek közgazdasági értékelésekor, különösen bírósági felülvizsgálat esetén? Csorba Gergely MTA KRTK.
A tagállami árszabályozás keretei az Európai Unió jogában, különös tekintettel a liberalizált piacokra Dr. Nagy Csongor István, LL.M., Ph.D., S.J.D. „Lendület”
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
TÁMOGATÓK:. A modern média szolgálatában a XXI. századi mobil technológiák Előadó: Marchhart Pál (Vodafone Magyarország)
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZEKCIÓ
Vállalkozások – versenyképesség – monopóliumok A magyar valóság
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
Előadás másolata:

Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia szeptember 30.

Verseny és szabályozás 2013

2014 szeptember: minimum 20 letöltést számolva 54 tanulmány, 1761 letöltés, átlag 32, bibliográfia átlag 33, teljes kötet átlag 23

Verseny és szabályozás évkönyv 74 tanulmány, 7 bibliográfia 47 szerző KTI – 9 Nem–KTI – 38

Verseny és szabályozás 2013 I. rész Áttekintés. Múlt, jelen, jövő az ágazati és versenyszabályozásban 11 közgazdasági (4 szabályozás-gazdaságtan), 7 jogi, 2 jogi-közgazdasági (?) II. rész Betekintés. Változó tematikus rész Villamosenergia-ipari piacnyitás kérdései Hírközlés és hatásai Közgazdasági elemzési módszerek Az internet és média szabályozása A pénzügyi szektor szabályozása A szabályozás intézményrendszerének átalakulása Az ágazati árszabályozás átalakulása

Verseny és szabályozás 2013 III. rész Körbetekintés. A hálózatos szolgáltatások piaca és szabályozása Hazai piacok elemzése (EU) Távközlés (4), posta (4), vasút (3), villamosenergia (6), gáz (4), víz (3)

Verseny és szabályozás 2013 IV. rész Kitekintés. Szakirodalmi tájékoztató Hazai és külföldi könyvek, folyóiratcikkek és műhelytanulmányok (internetes elérhetőséggel) Egyéb, interneten elérhető információk Átfogó portálok, kutatóhelyek, közgazdasági tanácsadó cégek, a témakörben legtöbbet publikáló külföldi folyóiratok, blogok

Verseny és szabályozás 2013 I. Áttekintés - Múlt, jelen, jövő az ágazati és versenyszabályozásban Csorba Gergely: Milyen követelmények érvényesüljenek a versenyjogi ügyek közgazdasági értékelésekor, különösen bírósági felülvizsgálat esetén? Lőrincz László: Egy paradigma születése és bukása. A „túl nagy a csődhöz” elv értelmezésének és alkalmazásának változásai Szabó Judit: Állami támogatás és közszolgálati kötelezettség az Európai Unió belső piacán

Verseny és szabályozás 2013 II. Betekintés – az ágazati árszabályozás átalakulása Nagy Csongor István: A tagállami árszabályozás keretei az Európai Unió jogában, különös tekintettel a liberalizált piacokra Felsmann Balázs: Az európai villamosenergia- árak központi szabályozásának hatása a fogyasztói árakra Belényesi Pál: Árazási kérdések a vízszolgáltatások piacán Kiss Károly Miklós – Stenger Zsolt: Árszabályozás a postai piacokon

Verseny és szabályozás 2013 III. Körbetekintés - A hálózatos szolgáltatások piaca és szabályozása Koós Gábor: Piacnyitás a vasúti szektorban – a negyedik vasúti csomag Valentiny Pál: Változások a hálózatos közszolgáltatások szabályozási intézményrendszerében Mezősi András–Szabó László: A kelet-közép- európai villamosenergia-átviteli hálózatok költség– haszon-elemzése IV. Kitekintés - Szakirodalmi tájékoztató Válogatott bibliográfia, Összeállította: Bálint Éva

Verseny és szabályozás 2013 Köszönöm a figyelmet!