Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre. 1878-ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

Királyhelmec városunk története
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Pályaválasztás 2014/15.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Tehetségpont létrehozása
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Beiskolázási tájékoztató december
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
A kerettantervek fejlesztése
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Szülői tájékoztató 2012.január 26.. Személyi és tárgyi feltételek 770 tanuló 112,5 dolgozó Személyi változások Gazdasági centrum Iskolai költségvetés:510M.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Kompetensek lettünk? június 27..
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Általános iskola első osztály
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BEMUTATKOZÓJA
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
DARUS a gyermekekért.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
DARUS a gyermekekért.
2018/2019 tanév.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Előadás másolata:

Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A község támogatásával ekkor épült fel a második tanterem. Az iskolaépület 1885-ben leégett. Ekkor a kántortanítói lak is alapjából teljesen újraépült. Az igényesebb három tantermes katolikus iskola ban épült meg. Hiányossága az volt, hogy nem volt hozzá telek, ahol a gyerekek játszhattak volna ben sikerült megépíteni a negyedik tantermet.

A két háború közt a faluban külön katolikus és református iskola is létezett. A második világháború után az iskolákat államosították. A magyar nemzetiségű lakosság jogfosztottságával egy időben megszűnt a magyar nyelvű oktatás is. A magyar gyerekek kötelezően szlovák tannyelvű iskolába jártak. A magyar nyelvű oktatás Szentpéteren az 1949/50-es tanévtől indult újra.

1960-ban az iskola új épületbe került. Az épületet közösen használja mindkét alapiskola (magyar – szlovák) Ettől a tanévtől a nyolcosztályos alapfokú képzést a kilencosztályos váltja. A 70-es évek közepétől újra 8 osztályossá válnak az alapiskolák, majd 1997-től napjainkig a 9 osztályos rendszer működik. A bársonyos fordulat után az iskola életében változások állnak be – az igazgatóválasztásnál kikérik a tantestület és a faluvezetés véleményét, változások az iskolaügyi törvényben, stb ben hosszú várakozás után átadásra kerül az iskola tornatermének épülete, amelyet 2006-ban sikerül egy folyosó segítségével összekötni a főépülettel.

Iskolánk január 1-től jogalanyivá válik (a komáromi járás második iskolájaként) október 25-én felveszi falunk szülöttjének, Kossányi Józsefnek a nevét és innentől számítva Kossányi József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolának hívják január 1-jétől a faluban működő magyar tanítási nyelvű óvoda iskolánkkal közös intézménnyé egyesült, így nevünk is Kossányi József Alapiskola és Óvoda formára változott. Ekkor: 9 osztály, 158 diák, 13 tanár, 2 napközis nevelőnő. Óvoda: 2 csoport, 40 gyerek, 4 nevelőnő. Az iskola osztályai két épületben találhatók, az 1-4 osztályok a volt óvoda épületét használják, míg az 5-9 osztályok a főépületben találhatók

között egy EU-s projekt segítségével az iskola és az óvoda épületét felújítják. Az iskola épülete egy új emelettel bővül, így mind a kilenc osztály egy épületbe kerül.

Iskola tanulóinak létszáma közt

Minden osztályban projektor és internetkapcsolat található. Felszereltség Két számítástechnikai szaktanterem – 26 és 13 számítógéppel Az iskolánk a lehető legnagyobb mértékben használja ki a pályázatok adta lehetőségeket (EU-s, magyarországi és szlovákiai pályázatok), és ezek segítségével javítja felszereltségét.

Két nyelvi szaktanterem interaktív táblával és hordozható személyi számítógéppel felszerelve – 22 és 16 diákra. Természettudományi, képzőművészeti szaktanteremmel és egy olvasóteremmel rendelkezünk.

Iskolai rendezvények Az iskolánk rendszeres rendezvényei: Egészséges életmód hete – október első hete: Kossányi Kupa – labdarúgótorna – október utolsó hete:

Mesefesztivál – november vége - december első hete: Karácsonyváró – karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási nap:

Maszkabál – január vége - február eleje: Kossányi Napok– március közepe:

Májusfa állítás – április 30. : Föld napja – Fák és madarak napja – április vége –május eleje : Anyák napja– május első vasárnapja:

informatika oktatás, és az IKT eszközök oktatásban való lehető legnagyobb mértékű felhasználása, projektoktatás Iskolánk prioritásai idegen nyelvek oktatása – szlovák, angol, francia vagy német délutáni foglalkozások minél szélesebb skálája – kb. 20 kör effektív kommunikáció szülő – diák – tanár között tehetséges diákokkal való kiemelt foglalkozás - eredmények lemaradó diákok felzárkóztatása Nemzeti öntudatra nevelés Néphagyományok ápolása

Köszönjük a figyelmet !