Rövid bemutatkozás N.D. – rólam Educomm Eduverzum MVEHE Prompt / ITStudy SZIE No Roaming Külföldi mobilnet Mobil alkalmazások fejlesztése Code Wave A horvát.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Advertisements

Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Hulladékgazdálkodás állami irányítása Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
A lakosság megtakarítási, ingatlan- és autóvásárlási szándékának változásai az elmúlt két évtizedben Mérők Klubja február 27. Horváth Gábor Kutatásvezető.
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Ingatlanbefektetések elemzése
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
Mihálovits András Vezető szerkesztő
Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy hétfőnként hosszabbított nyitvatartással 17:15-ig várjuk kedves ügyfeleinket!!!
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
György István Ügyvezető igazgató Update software Magyarország Kft
IBM Global Financing © 2013 IBM Corporation Innovatív IT finanszírozás Dr. Kováts Dénes IBM Global Financing részlegvezető.
A hazai finanszírozási piac jövője, a szükséges cselekvési program a piac kiszámíthatóbb volta érdekében Előadó: Kolossváry Ádám Merkantil Bank Zrt. elnök-vezérigazgató.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Statisztika Érettségi feladatok
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
GENERALI Alapkezelő Zrt. Az oroszlán erejével GENERALI Alapkezelő Zrt. Milyen új együttműködés szükséges a választható portfoliós rendszer bevezetése során.
IV. Terjeszkedés.
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Államadósság és állampapírpiac
Pénzügyi stabilitási jelentés
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Szlovákia és az Észak-magyarországi régió. A szlovák piac relevanciája, avagy egy kis statisztika 2015-ös tervek.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
III. További finanszírozási alternatívák
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Vállalkozások – versenyképesség – monopóliumok A magyar valóság
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
Előadás másolata:

Rövid bemutatkozás N.D. – rólam Educomm Eduverzum MVEHE Prompt / ITStudy SZIE No Roaming Külföldi mobilnet Mobil alkalmazások fejlesztése Code Wave A horvát kapcsolat?!

NHP-hitel a gyakorlatban Vajon jár-e mindenkinek?

A hivatalos információk I. pillér (új forinthitel) II. pillér (devizahitel kiváltása) Bankoknak 0%, felhasználóknak tőlük 2,5% MINDENESTÜL Rendelkezésre tartás kb június 30. (változatok vannak) KKV-knak jár Ingatlan vásárlás vagy építés esetén nem lehet lakóingatlan vagy nyaraló a besorolás Nem lehet megvenni a saját ingatlant. Személygépkocsi: pl. taxisnak igen; Fedezet: tulajdonos vagyona, vásárolt ingóság, ingatlan Nem hivatalos információk -Ezt fel kell venni, ilyen olcsón mindenképp megéri; -Nem jár ám az mindenkinek; -Egy ismerősöm is próbálta, de nem adtak neki; -Mondta egy partner, hogy nekik megítélték, de elfogyott a bank kerete és várólistára tették őket. -Komolyan, ilyen van? Baszki, ezt nem hagyom ki, akkor veszek én is egy házat!

I. Pillér - ingatlanvásárlásra Megkeresett bankok – BBRT – ERSTE – K&H – MKB – OTP – UNICREDIT Cég főbb adatai: Alapítás éve Tulajdonosi összetétel: 3 magánszemély Törzstőke: 15000,-Ft 2013-as adatok: Kb. 70MHUF éves forgalom Átlagos statisztikai létszám 4 fő Eredmény enyhén pozitív Korábbi évekből eredménytartalék kb. 12M. Vásárolni kívánt ingatlan: Vételár: 18MHUF Önrész: 4MHUF Minősítés: átminősítés folyamatban (volt)

A folyamat január 29. Megtaláltuk a megfelelő ingatlant; Társasházi lakás?! Családi ház! Banki kapcsolatfelvétel és tájékozódás; április 14. Aláírtuk az előszerződést; Jó hosszú határidők… április 15. Elindítottuk az átminősítést ÁNTSZ, Önkorm. építési osztály hozzáj.; Földhiv. gyorsított eljárás; Egyre szűkítettük a bankok körét; Ki mit tud?! Szerz. vélemény… június 2. Beadtuk a bankhoz a hitelkérelmet; Majd pár doksit újra… (28-án) július 21. Aláírtuk a végleges adásvételi szerződést; július 22. Aláírtuk a hitelszerződést; augusztus 1. A hitelösszeg megérkezett. Mielőtt ezt összeszedtem az elmúlt hónapok levelezéseiből és a szerződésekről, azt hittem, hogy az egész 3 hónap alatt lezajlott, de most látom, hogy ez bizony fél évig tartott. Önkormányzat: fogalmuk sincs és nem értik, hogy az ügyfél miért kérdezgeti őket; ÁNTSZ: rendesek, rugalmasak; Földhivatal: kedvesek és nem kellett sorban állni, viszont elfelejtették az ügyet;

Nem lenne jobb a Széchenyi hitel? Az sokkal rugalmasabb, nem kell hozzá átminősíteni sem az ingatlant. >> Sokkal rugalmasabb. Igaz, hogy 6% a kamat, + rendelkezésre tartási díj, de az nem is olyan nagy különbség. <<

Hivatalos válasz: csak évi 100M feletti forgalom esetén adnak; Jó kapcsolat a fiókvezetővel… Végül a 2012-es mérleg alapján kaptam előzetes ajánlatot, miszerint kb. 10M-t tudnak adni, az ingatlant pedig 50%-on tudják beszámítani, a többire be kell vonni másik ingatlant.

mindenképpen szükség lesz új értékbecslésre, két okból is: az egyik,hogy a cég, aki készítette, nem dolgozik Bankunknak, a másik,hogy még lakóház+udvar titulussal történt a becslés, nekünk az átminősítés utáni, üzleti irodával szükséges majd. hangsúlyoznám, hogy a finanszírozás mindenképpen a lezárt 2012-es beszámoló alapján történjen,(a minősítést ennek alapján végeztem), ha május 20-t (2013-as mérleg lezárási időszakot átlépjük, akkor a 2013-as mérleg lezárásra figyelni kellene, hogy az üzemi eredmény ne essen 3Millió alá, mert akkor nincs lehetőségünk a 14Millió HUF hitelösszeget finanszírozni! továbbá sajnos szükség volna kiegészítő fedezetre,(ingatlan), vagy ha az nem megoldható a Részetekről, akkor több önerő bevonására lesz szükség

Kb. 6 éves közös múltunk van az OTP-vel. Jelenleg is van Lendület plusz folyószámlahitelünk. A fiókban a kapcsolattartónk szerint 20 MHUF-ig jók vagyunk. Még az elején kalkuláció 10M-ra 10 évre. Fedezet a vásárolt ingatlan és be kell vonni még egyet, mert csak 50-60%-on tudjuk beszámítani. Átfutás kb. 3 hónap.

Első megbeszélés: átfutás 1 hónap… MAXIMUM! 14MHUF az előminősítés alapján megy 6 éves futamidővel Hitel típusa: eseti beruházási- vagy forgóeszköz hitel Hitelösszeg: – ,- Ft Futamidő éven túli beruházási hitel esetében: legfeljebb 72 hónap Futamidő forgóeszköz hitel esetében: maximum 12 hónap Devizanem: kizárólag forint (HUF) Törlesztés: havi egyenlő részletekben, annuitásos törlesztés Kamat: évi 2% Egyéb banki költség, díj: nincs** AVHGA kezességvállalás díja: évi 0,50% Működési múlt: min. 36 hónap (tényleges árbevétel alapján) Hitelcél beruházási hitel esetén: tárgyi eszköz vásárlás *** Hitelcél forgóeszközhitel esetén: készlet finanszírozás *** Fedezet: Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 80%-os intézményi kezességvállalása magánszemély készfizető kezességvállalása **** előírt minimális számlaforgalom Saját erő: új beruházási hitel esetén min. 20% szükséges