Pénzügyi Vezetők Találkozója Az informatika és a pénzügyek kapcsolata avagy az ABBA-effektus Stewart Oldroyd Ügyvezető igazgató SAP Hungary Kft. 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KEVESEBB FELÜGYELET ÚJ ÜZLETI MODELLEK NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG.
Advertisements

Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Jövő hálózati megoldások – Future Internet
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
György István Ügyvezető igazgató Update software Magyarország Kft
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Az indiai gazdaság kilátásai a 21. század elején
A szolgáltatások minőségének biztosítása és értékelése
Költséghatékonyság házunk táján Mátyásföldi Imre LogControl Kft. Kontrolling a gyakorlatban.
A nemzetközi üzleti élet etikája
A vállalkozások környezete
Interdiszciplináris ellátási lánc- versenyképes vállalat
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Üzleti intelligencia Kecskemét 2007 ősz. BI Business Intelligence Üzleti Intelligencia Bevételnövelő és költségcsökkentő lehetőségek feltárása, döntéstámogatás.
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON.
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Tudásvezérelt újraiparosítás az EU-ban De mi lesz a hazai Kkv-kal?
III. A logisztika jövője
Nyíregyházi Főiskola március 6. Dr. Kokovay Ágnes Kompetenciaalapú képzés és a távoktatás.
Piacelemzés - CRM beruházások alakulása
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Az EU többéves pénzügyi kerete
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
44. MKT Vándorgyűlés , Nyíregyháza 1 „MAGYAR HELYTEREMTÉS EURÓPÁBAN” Informatika a modern magyar gazdaságért avagy a GKM teendői.
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Stratégia, előrejelzések az Electrolux csoportnál
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Globális problémák.
Az EEM helye a menedzsmentben
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Hiszünk minden egyes ügyfél fontosságában. Minden egyes vásárlásuk, látogatásuk fontosságában. Annak részleteiben, ahogyan Ők ezt megélik. Kiváló ügyfélkiszolgálás.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Egy új időszámítás kezdődik!. Szeretne Ön 2010-ig : › több jövedelmet és biztonságot ? › több időt és örömet ? › jobb kilátást és több bizalmat? Egy új.
2006.augusztus — Budapest BO stratégia tervezet Előadó:
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Asahi Glass Company Bálint Brigitta Bán Edina
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
1 HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 3300 Eger, Faiskola u. 15. Tel: +36/36/ , , Fax:+36/36/ Web:
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Értékteremtő üzleti megoldások a BI segítségével
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK
Operatív menedzsment és versenyképesség
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Tematika A CIB sokáig az egyik leginnovatívabb bank volt Magyarországon A válságban leálltak a fejlesztések és lassú volt az újraindítás A CIB újra az.
Globális környezeti problémák
Szűk keresztmetszet a banki digitalizációban
Business Intelligence (Üzleti Intelligencia)
Előadás másolata:

Pénzügyi Vezetők Találkozója Az informatika és a pénzügyek kapcsolata avagy az ABBA-effektus Stewart Oldroyd Ügyvezető igazgató SAP Hungary Kft november 14.

Üzlet és az informatika

Ki segíti Önt? CIO archeotípusok INNOVÁCIÓ MESTERE Stratéga, aki innovációs folyamatokkal foglalkozik, a részleteket másra hagyja. MŰKÖDTETÉS BAJNOKA Az üzlet által támasztott igényeket teljesíti. KÖRBETEKINTŐ Abban lát kihívást, hogy az IT problémákat megoldja. AZ ÜZLET VEZETŐJE Ez a típus a kommunikációban, és kollaborációban hisz.

IT költések szegmensenként

Az informatika feladata, felelőssége Változik az informatika szerepe Kollaboráció Megoldás prezentálásán túl a megtérülést is számszerűsíteni kell Üzleti folyamat támogatás Költségcsökkentés Green IT

Hogyan látjuk Önöket? A szolgáltatás, az információ, a tartalom a fontos, nem az eszköz Nem okoz gondot a gép kezelése („IT native” – „felhasználóbarát”) Követelő Fókuszban az üzlet– az IT a szükséges eszköz

Megatrendek- válsággal vagy anélkül Gazdaság: A fejlődő országok a világ 62 trillió USD értékű gazdaságának felét termelik Kutatás, fejlesztés: A világszintű K+F 23%-a Kínában lesz 2010-re EU létszám hiánya K+F terén: kutató Kezelendő problémák  Járványok (HIV, SARS…)  Terrorcselekmények  Környezetvédelmi katasztrófák  Új háború: olaj, víz, vallás Forrás: The Millenium Project, State of the Future, 2006 Társadalom: Fegyveres konfliktusok száma 40%-al csökkent 1990 óta Digitális szakadék csökken Többen leszünk (9mrd fő re) öregek és egészségesek Jövedelmi különbségek növekszenek Környezet: Környezetszennyezés Vízkészletek csökkenése> víz és élelmiszerhiány Növekvő energiaigények

Megatrendek hatása a gazdaságra 2015-ig Demográfiai változások Európai társadalmak csökkenése és öregedése Változnak az értékek és az életstílusok Így a termékek és szolgáltatások is Flexibilitás és mobilitás A globalizáció hajtómotorjainak (IT, telekom) fejlődése Dynaxity A komplexitás és dinamika növekedése több, és gyorsabban lejáró terméket igényel Információk mindenhol Üzleti folyamatok digitalizációja, és az intelligens termékek (intelligens mosógép) Piacok és technológiák konvergenciája IT, telekom eggyé válik Globális lokalizáció Saját kultúra növekvő igénye párosul a globális termékekkel Vásárló (újra-) újrafelfedezése Ügyfél párbeszéd új alapokon: bevonás a termelésbe Forrás: Z_punkt The Foresight Company, excl. for SAP Consulting, May 2006

Gazdasági trendek, melyek nagy hatással vannak az IT igényekre, így Önökre is Integrálódás A vásárlók integrálódnak az innováció- és termékelőállítás folyamatába, valamint az értéklánc részeseivé válnak. A tömegtermelés és a nyitott innovációs folyamat a vásárlók kreativitását indítja el. Termékek helyett megoldások A vásárlók az egyéni igényeiknek megfelelő termék- és szolgáltatás csomagokat keresik. A szállítóknak a termék teljes életútján kell szolgáltatásokat biztosítaniuk. A vásárló megerősödése A rengeteg, nyílt információ miatt a vásárlók ereje megnövekszik, és végül a teljes fogyasztási folyamatot fogja uralni. A gyártók, és kereskedők pozíciója gyengülni fog a vásárlók javára. Forrás: Z-Punkt, Megatrends 2015, excl. for SAP Consulting, May 2006

Egy mindennapi probléma Felépíteni egy időtálló megoldást, vagy leszállítani a pillanatnyi adatkéréseket? Adattárház Dashboard Néha a pillanatnyi ad-hoc igények miatt képtelenség hosszú távban gondolkodni Gyakran a kapacitásgond nem Üzleti Intelligencia probléma, inkább adat/logika optimalizálás hiánya Be kell bizonyítani az üzleti felhasználóknak, hogy a szekérnek a ló mögött van a helye Nem mindig egyeznek a valódi felhasználói igények azzal, amit az informatika állít a nevükben A felhasználók pedig nem tudják azt, amit nem tudnak

Szoftverszállítók jövője Konszolidáció: egyre kevesebb cég marad Platform megoldások kerülnek előtérbe Üzleti intelligencia, üzleti alkalmazások, middleware Partneri megoldások ABBA -effektus MSFT 3,5% ORCL 17,1% SAP 33,7%

Pénzintézetek SAP módra 600 bank, és 400 biztosítási intézet futtat SAP rendszert A világ 30 legnagyobb bankja közül 21 SAP megoldást futtat A világ üzleti folyamatainak fele SAP rendszereket érint ELEMZÉS VÉGREHAJTÁS STRATÉGIA ÜZLETI TELJESÍTMÉNY OPTIMALIZÁLÁS ÖTLETEK

"A szelet nem tudjuk irányítani, de a vitorlát át tudjuk állítani." ismeretlen

Hogyan érinti az SAP-t a jelenlegi helyzet? Csökkenő profitmargin Költségcsökkentő intézkedések Mit tanulhatnak ebből mások? Belső folyamatok erősödése Ötletmenedzsment Minőségjavulás Azonnali reagálás a változó ügyféligényekre > új termékek Best-run NOW

Az SAP válasza a gazdasági válságra Value engineering SAP Business One Compact a kkv-k részére Best-run Now termékcsomag:  Likviditás  Munkaerőkezelés  Megtakarítások a be- szerzési rendszerekben  Üzleti tervezés  Energia (költségoptimalizálás)  Üzleti intelligencia  IT optimalizálás

Fókusz a bizonytalan gazdasági helyzetben Cash, Liquidity and Financial Risk Változó környezetben: árfolyamok, kamatlábak, fogyasztói árak Managing the Workforce Through Economic Uncertainty Mérjük fel a munkaerő állományünk képességeit, erősségeit Csak a szükséges, valóban hasznos oktatást finanszirozni Accelerate Savings in Procurement Gyorsan elérhető költségcsökkentések, ellenőrzött beszerzések Szabályok és gyakorlatok betartatása Business Planning and Consolidation Rugalmas tervezés (és újratervezés) és forecast-olás Sokféle információ, különböző források, rugalmas feldolgozás Energy Data Management Szakszerű adatkezelés a deregulált közművek számára Business Intelligence Accelerator (BIA) Üzleti információk hatékonyabb feldolgozása, értékelése, kimutatása Implementation Fast Track IT költségek csökkentése az ERP rendszerek céltudatosabb, gyorsított bevezetésével

© SAP 208 / Page 18 Mit érdemes tenni? Tartsa fókuszban a cash-menedzsmentet! Legyen karcsú! Irányítsa a compliance-t! Legyen közelebb az ügyfeleihez! Tartsa meg a legjobb embereit! Védje a márkát!

Bankok és pénzintézetek profitálnak az IT megoldásokból Hogyan mentik meg a cégét a CRM Business Intelligence GRC Netweaver SRM MDM Real-Estate HRM rendszerek?

Köszönöm figyelmüket!