FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
üzleti ajándék, támogatás áfa-ja,
Advertisements

A z é r t é k e s í t ő e g y n a p j a Integrált Handheld Rendszer RÉVRÉV.
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
CK KÉSZLET PROGRAM.
Alternatív kapcsolás Tovább Kilépés
Logisztikát támogató IT megoldásaink
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Kimutatás tervező Egy lekérdezés adatait tetszőleges formájú nyomtatási listába lehet foglalni. ATLAS - SQL.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. WEBKONFERENCIA
1. Első körös fejlesztések Törzsadat csomag, mintaadatbázis Oktatási anyagok Ajánlatok, szerződéstervezetek
munkakör a tanirodai gyakorlatban
13. Tétel Szépségszalonjában kötelező jól látható helyen elhelyezni az árjegyzéket! Foglalja össze az Ön által ismert árképzési módokat! Mutassa be egy.
Értékesítési tréning ésPAI+. Bárcsak...!... több információt kapnék a termékek elérhetőségéről!... mindig pontos információm lenne a rendelésem összértékéről!...
MOK Megatrend Oktatási Központ
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
2001. szeptember 13 LOGI-TECH Déri András 1 az e-kereskedelem után Déri András.
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Értékesítési csatornák
Rendelés nyilvántartás
Készítette / Author: Tuska Katalin
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
Gazdasági események A)B) Menny db Érték Ft/db Érték eFt Menny kg Érték Ft/kg Érték eFt Nyitás felhasználás beszerzés beszerzés 5. 2.
Edényrendezés Adott az alábbi rendezetlen sorozat melyen elvégezzük a Radix eljárást:
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata. Megoldás: „A” vállalat: Beszerzés : 100 millió Árrés: ( 12 %) = 100 x 0,12=12 millió Nettó eladási ár =
ÉRTÉKELÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Kettős könyvvitel példa
* Eszköz * Kapcsolódás típusa a termelési folyamathoz * Használati idő * Transzformáció típusa.
10. Készletrendszer.
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
7. AZ EREDMÉNY SZÁMBAVÉTELÉHEZ KAPCSOLÓDÓ ISMERETEK
Pénzügyi és Egészségügyi Járvány Testi és Pénzügyi Egészség.
Programozás C# -ban Ciklusok.
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
Beszerzési megtakarítások mérése
© IFUA Horváth & Partners Kft. Barcelona Berlin Boston Budapest Düsseldorf Madrid Munich Prague Stuttgart Vienna Zurich Velenczei Róbert Budapest,
III. A termelés és értékesítés alakulásának elemzése
Mennyiségi sorelemzés
Háttértárak csoportosítása
Online értékesítési modellek
Siker a tőzsdén A/18 A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) mutató egy instrumentumba be- és kiáramló pénzmennyiséget.
FIFO ÉS ELSZÁMOLÓ ÁR © R-TREND Kft
Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok
Egyszeres könyvvitel 2/14/VÜ.
Készítette: Horváth Viktória
FIFO MÓDSZERREL, RAKTÁRAK KÖZÖTTI MOZGÁS © R-TREND Kft Átadni raktárak között csak a nyilvántartott készlet mértékéig lehet. Többet nem.
FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL- HELYETTESÍTŐ CIKKSZÁMMAL
Adatbázisok kialakítása 1 / 16. Adatbázisok kialakítása 2 / 16 Gáspár Bencéné Dr. Vér Katalin nyomán Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Adatbázisok.
VI/1. dia Az etoricoxib tolerálhatósági profilja.
Újdonságok az értékesítés, beszerzés, pénzügy témakörében XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5. – 7.
Könyvvezetési feladatok
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
GreenBox A Program működésének főbb jellemzői:   Önálló működés, önálló nyilvántartás és adatküldés   a törvényben előírt analitikus nyilvántartás.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Edényrendezés PINTÉR LÁSZLÓ – FZGAF Adott az alábbi rendezetlen sorozat, melyen elvégezzük a Radix eljárást:
VÁSÁROLT KÉSZLETEK 5. témakör.
1 Készletek. 2 Előadás anyaga Fogalmak, Csoportosítás, megjelenés a mérlegben, Értékelés Bekerülési érték, Mérlegérték (értékvesztés, visszaírás) Könyvviteli.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Készletgazdálkodás. Milyen információt szeretnénk meg tudni? Leltár - Készletadatok raktáranként, cikkszám szerint rendezve (raktárszám, telephely, cikkszám,
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
SZÁMVITEL.
Kincstári tulajdonú fémhulladék értékesítés
Előadás másolata:

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással.

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6 Beszállítás, nincs könyvelve 101 BE 2005.02.10 2 8 könyvelésre vár 6 6

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6 Beszállítás, nincs könyvelve 101 BE 2005.02.10 2 8 könyvelésre vár 6 6 Eladás 201 KI 2005.03.01 -8 6 -8 -2 Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel.

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6 Beszállítás, nincs könyvelve 101 BE 2005.02.10 2 8 könyvelésre vár 6 6 Eladás 201 KI 2005.03.01 -8 6 -8 -2 Vásárlás, bevételezése 101 BE 2005.02.10 110 440 2 8 8 Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt.

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6 Beszállítás, nincs könyvelve 101 BE 2005.02.10 2 8 könyvelésre vár 6 6 Eladás 201 KI 2005.03.01 -8 6 -8 -2 Vásárlás, bevételezése 101 BE 2005.02.10 110 440 2 8 8 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.10 100 100 -1 -1 7 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.20 110 220 -2 -2 5 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.30 105 315 -3 -3 2 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.30 105 440 -2 -2 Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt.

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) cikkszám cikknév Forgalmi tételek 111222 csavar mozgásnem dátum beszerzési ár érték Mozgás mennyisége Mennyiség Valóságban Mennyiség értékben Tény készlet Rendezetlen készlet Mennyiségi Készlet jelző Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.10 100 100 1 1 1 1 1 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.20 110 220 2 3 3 3 3 Vásárlás, könyvelve 101 BE 2005.01.30 105 315 3 6 6 6 6 Beszállítás, nincs könyvelve 101 BE 2005.02.10 2 8 könyvelésre vár 6 6 Eladás 201 KI 2005.03.01 -8 6 -8 -2 Vásárlás, bevételezése 101 BE 2005.02.10 110 440 2 8 8 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.10 100 100 -1 -1 7 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.20 110 220 -2 -2 5 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.30 105 315 -3 -3 2 Automatikus kiadás 201 KI 2005.01.30 105 440 -2 -2 Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt. A rendezetlen tételek rendezése után a gyűjtő készlet és a tény készlet a valósággal magegyezik.