A TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
DPR kommunikáció alapelvei
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Tudomány Társadalom Kommunikáció Pojekt-bemutató.
Gábor Dénes Tehetségpont
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Herman Ottó Emlékházban
A MARKETING GYAKORLATA A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN Kuráth Gabriella Pécsi Tudományegyetem november 4.
Szövegminta Szövegminta szövegminta MEZŐGAZDASÁG- ÉS KÖRNYEZET- TUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ.
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
Tehetséggondozás a pszichológiában TÁMOP / Járai Róbert, PhD PTE BTK Pszichológiai Intézet.
Köszöntjük a TTI Kerekasztal Résztvevőit! Pécs, április
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A regionális tudomány társadalmasítása Kedvezményezett: MTA Regionális Kutatások Központja.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Controlling a gyakorlatban
Kommunikáció az egyetemen
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Magyar Útügyi Társaság
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Készítette: Zombory Andrea Kommunikáció az egyetemen
A nemzetközi felsőoktatási térben és a hazai felsőoktatás-politikai térben Pécs október 18. Dr. habil Fábri György egyetemi docens ELTE Egy magyar.
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
A projekt általános szakmai célkitűzései
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
MTA Regionális Kutatások Központja Határon átnyúló együtt- működések a Dráva mentén KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
Csoportmunka megoldás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában
Nemzeti Technológiai Platform a
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
PTE INNOVÁCIÓS NAP 2015 A PTE marketing eszköztára KKV-k részére felsőoktatási marketing | üzlet vagy sem? Deliné dr. Győrmárton Rita PTE Marketing Osztály.
Létérdek TÁMOP /2 „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért”
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK NÖVELÉSE NON-INVAZÍV MÓDSZEREKKEL TÁMOP D-15/1/KONV ZÁRÓ RENDEZVÉNY november 19.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Közösségszervezés BA.
BIM törekvések Magyarországon - MABIM bemutatkozó előadás
A SEMMELWEIS ALUMNI IGAZGATÓSÁG MODERNIZÁLÁSA
Magyar Útügyi Társaság
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Előadás másolata:

A TÁMOP „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály

Tartalom 1.Tudománykommunikációs marketing terv 2.Mandulavirágzási Tudományos Napok 3.Nyitott Egyetem

1/Tudománykommunikációs marketing terv A tervkészítés célja, hogy javítsa a kommunikáció hatékonyságát, illetve növelje a Pécsi Tudományegyetem megítélését a releváns célcsoportok körében. A kommunikáció koncepciójának központi vezérfonala a „PTE minőség”, amely az egyetemi karok számára az egységes megjelenés erősítését hivatott megcélozni különböző fórumokon, kiadványokban, de leginkább a köztudatban.

1/Módszertan Módszertan kidolgozása, tervezési folyamat: stratégiaalkotó team - tudományos, marketing, kommunikációs szakemberek Dr. Font Márta (tudományos és oktatási rektorhelyettes ) Dr. Kollár László Neumayer Károly és dr. Vas Bence Szekunder kutatások, workshop-ok és vezetői mélyinterjúk eredményei alapján dolgoztuk ki a tervet Bevonva: dr. Törőcsik Mária és dr. Schadt Mária Cél a meglevő tudományos eredmények, kapacitás hatékonyabb kommunikációja. A jövőben, a tudományos tevékenység fejlődésével összhangban sor kerülhet a terv módosítására, továbbfejlesztésére.

2/Mandulavirágzási Tudományos Napok 1.A rendezvény egyedi, csak a Pécsi Tudományegyetemhez, Pécshez köthető. 2.Interdiszciplináris, egymás eredményeit megismertető fórum sorozat, téma- és kutatás- specifikus nemzetközi minikonferenciák sorozata. 3.A témaköröket egyenként 7-9 előadás összekapcsolásával, több tudományterület bevonásával tárgyaltuk.

Célok A PTE minőségi teljesítményét prezentálni. Szinergikus hatás elérése, amely a hallgatóságot gazdagítja, az adott problémát, témakört újszerűen és sokszínűen láttatja. Alkalmat teremt arra, hogy a különálló tudományterületeken dolgozók megismerhessék egymást és egymás eredményeit az együttműködés során.

2010. március 3-5. Téma: A fenntarthatóság, a kultúra, a kulturális örökség A konferencia tematikája igyekezett bemutatni Pécs város kulturális és épített öröksége mellett a napjainkban előtérbe került fenntarthatósággal kapcsolatos legújabb elméleteket, elképzeléseket mind hazai, mind pedig külföldi szaktekintélyek segítségével. Egy kis statisztika: regisztrált jelentkező 2. 3 nap 3. közel 25 óra tudomány 4. az előadók fele professzor

2011. február 28. – március 4. Témák: Generációs kérdések, velünk élő kémia, fenntartható építészet, tudomány és decentralizáció, valamint a gyermekek mentális és szomatikus egészsége – interdiszciplináris megközelítésből Egy kis statisztika: 900 regisztrált jelentkező 5 nap 30 órányi tudomány 50 előadó, ebből több mint 50% professzor

3/Nyitott Egyetem Az ismeretterjesztő műsorsorozat 2002-ben indult, az Universitas Televízió gondozásában. Az élethosszig tartó tanulás szemléletét népszerűsíti. A tudományok széles spektrumát öleli fel egyetemünk oktatóinak előadásában: bölcsészet és természettudományok, jog, közgazdaságtan, műszaki tudományok, művészetek, orvostudományok területén.

Fejlesztés A város és a környéke lakossága számára is látogatható előadások. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk a műszaki, az informatika és a természettudományok megismertetésére, ezzel is népszerűsítve e tudományterületeket.

Nyilvános előadások A nyilvános előadások a szorgalmi időszakban havonta egyszer 45 percben különböző tudományterületek témáival várják a nagyközönséget. Időpont: Minden hónap első keddjén 18 órakor. Helyszín: Vargha Damján Konferenciaterem, Pécs, Ifjúság u. 6.

Kommunikáció Az előadásokat az Universitas Televízió a helyszínen 3 kamerával rögzítette. Kommunikáció: Pécs Tv Hálózat Televízió Társtelevízióinak Az előadások alapján készült filmek 25 percesek. Egy kis statisztika: Előadások száma: 16 Résztvevők száma: 2000 fő felett

Előadók Közgazdaságtudományi Kar Dr. Törőcsik Mária: Fogyasztói magatartásunk változásai Dr. Ulbert József: Kék jövő? – Gondolatok a kék gazdaságról Dr. Schepp Zoltán: Az euró csapda vagy menedék? Állam és Jogtudományi Kar Dr. Gál István László: Pénzmosái technikák Magyarországon és külföldön Dr. Herke Csongor: A vádalku, mint az igazságszolgáltatás mentőöve Bölcsészettudományi Kar Dr. P. Müller Péter: Halál és meztelenség a színpadon

Előadók Általános Orvostudományi Kar Dr. Németh Péter: Mi áll az autoimmun betegségek hátterében? Dr. Battyáni István: A titokzatos radiológia és a láthatóvá váló radiológus Természettudományi Kar Dr. Hebling János: A sokszínű lézer, nanowattól petawattig Dr. Jenei Sándor: Kalandozás a negyedik dimenzióban Dr. Gábriel Róbert: Óragének - a biológiai idő titka Dr. Jakab Gábor: Mennyire védtelenek a növények? – A növényi immunválasz

Előadók Művészeti Kar Dr. Raffay Endre: Mesterek III. Béla udvarában Pollack Mihály Műszaki Kar Dr. Bachmann Bálint: Új utakon az építészet Dr. Kistelegdi István: Az energiadesigner útja, egy új szakág születőben Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Dr. Bajusz Klára: „A második esély”-Az iskolázatlanság, mint társadalmi és gazdasági probléma

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!