Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK A TÁMOP / sz. projekt fenntartási.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
2.-3. Beszámoló, folyamatos és tervezett feladatok január 24. Közgyűlés Feladatok Képzésszervezés Pályázatok IT-mentor munka Kapcsolatépítés.
TISZK informatikai rendszerek MS alapon
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
TÁMOP / „Négy kistérség egy projekt” Marcali,
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Az E-TANÁR portál.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.

Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
PROJEKTZÁRÓ A SZOLGÁLTATÓ KONZORCIUM SZEREPE A TISZK FEJLESZTÉSI FELADATKÖRÉBEN Széchenyi István TISZK, november 16.
Beszámoló január 31. Glowacz Miklósné projektmenedzser
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
MÉCS konferencia március 21. Mezőtúr
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

1. HONLAP HONLAP 2. VIR VIR 3. KÉRDŐÍVES RENDSZER KÉRDŐÍVES RENDSZER 4. MOODLE MOODLE A fontosabb informatikai fejlesztések

VIR ELŐZMÉNYEK Vezetői Információs Rendszer A TISZK vezetésének információra van szüksége a döntések meghozatalához A SZAHO kezelése óriási humán erőforrás teher A pályázatok fontos eleme az adatszolgáltatás (tervezésnél és megvalósítás során egyaránt) Az integrációt támogatja a jelenlegi kultúra

A VIR elérhetősége és főbb funkciói július 28-án elkészült az ütemtervi első szakasz 1- SZAHO modul 2-projektnyilvántartó modul Június 29-én elkészült az ütemtervi második szakasz 1-szaktanterem-tanműhely kataszter 2-pedagógus HR kataszter TOVÁBB

A VIR elérhetősége és főbb funkciói ütemterv szerint el kell készülnie a forráskezelő rendszernek egyéb forrásokra (TISZK egyéb bevételeire, pl. felnőttképzés, TISZK pályázatainak önrész kezelő, és támogatás kezelő rendszer) Ebben az ütemben megtörténik: „A kataszter és közös tantárgyfelosztás adatai alapján működő erőforrás-tervezési rendszer próbaműködtetése”

A VIR értékelése, jövője Jelene: A VIR funkciói közül jelenleg a SZAHO modul segíti igazán a TISZK működését. A szaktanterem-tanműhely kataszter feltöltés alatt áll. A HR kataszter feltöltés alatt áll. Jövője: Az integrált intézményi adminisztrációs rendszereké a jövő. A kulcs a használat megfelelő folyamatszabályozása.

Köszönöm a figyelmet. Bambuk László Szakmai vezető Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. TÁMOP /

A MOODLE ELŐZMÉNYEK Elterjedt a pedagógusok körében a digitális tananyagok használata „Nincs” igazán jó, mindenkinek megfelelő digitális tananyag, tansegédanyag (SDT) Szétaprózódott, egyéni jó anyagok, rendszertelenül Nincs elegendő szakértelem jó tananyag készítéséhez

A MOODLE Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment Digitális tananyag kezelő rendszer(LMS/LCMS) elsősorban a távoktatásra szánt program Nemcsak tárolásra jó, hanem létrehozásra is. Kurzusok készítésére is jó (akár oktatás szervezésre is!!!)

MOODLE FEJLESZTÉSEK A TÁMOP keretében öt tananyag kidolgozását vállaltuk Tananyagok: 1.Ügyvitel az irodábanÜgyvitel az irodában 2.Faipar (A tömörfa megmunkálás elmélete) 3.Gépészet (Fémek kézi és kézi kisgépes alakítása) 4.Vendéglátás - Szállodai pincér 5.Építészet - vakolás VISSZA

ON-LINE KÉRDŐÍVES RENDSZER ELŐZMÉNYEK Indulás Pályakövetési adatok szolgáltatása szükséges és hasznos is (törvény, és önigazolás) Kellene egy jó eszköz (helyi), az oktatás/képzés/nevelés eredményességének mérésére Jó lenne tudni pályaorientációs adatokat (pl. miért választják az intézményünket?) Jó lenne tudni a környezetünk véleményét az iskoláról

ON-LINE KÉRDŐÍVES RENDSZER A TISZK céljai: On-line pályakövetési rendszer létrehozása On-line kompetencia mérő eszköz létrehozása On-line pályaorientációs mérő eszköz létrehozása On-line partneri elégedettség- és igénymérő rendszer létrehozása

ON-LINE KÉRDŐÍVES RENDSZER A TISZK megvalósította: Létrejött a pályakövetési rendszer Kialakítás alatt a kompetencia mérő eszköz Kialakítás alatt a pályaorientációs mérő eszköz Létrejött a partneri elégedettség- és igénymérő rendszer TOVÁBB

ON-LINE KÉRDŐÍVES RENDSZER JÖVŐJE A rendszer jövője: A pályakövetési rendszert használjuk Elkészül a kompetencia mérő eszköz Elkészül a pályaorientációs mérő eszköz A partneri elégedettség- és igénymérő rendszert hassználjuk VISSZA

A TÁMOP pályázat kötelező eleme! Első sorban a projektről szolgáltasson információt Hordozza a kötelező arculati elemeket Mutassa be a TISZK-et Nyújtson hasznos szolgáltatásokat HONLAP TOVÁBB

A TISZK megvalósította a honlapot A honlapon érvényesülnek az arculati elemek Bemutatja a projekteket Bemutatja a TISZK-et A KIALAKÍTOTT HONLAP TOVÁBB

Továbbra is működtetjük A kifejlesztett informatikai rendszerek innen lesznek elérhetőek (egyszerűbb kezelés) Új szolgáltatásokat fog nyújtani: A HH_SNI alprojekt szolgáltató központja lesz (tervezett tartalmak: mentor kiskáté, jó gyakorlatok gyűjtemény, on-line segítség, módszertan tár, stb.) A HONLAP TOVÁBBFEJLESZTÉSE TOVÁBB