MTMT munkafolyamatok 2.0 Hagyományok és kihívások III. ELTE Egyetemi Könyvtár 2014. március 5. Áts József.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
Advertisements

Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal Moldován István Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
OSIRIS avagy egy kézzel fogható határvonal, mely mentén a „mennyiség” végre átcsaphat „minőségbe”… FVM (69855/2004) kutatóintézetek Online Szaktanácsadási.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
A tájékoztató eszközök egyik nagy típusát alkotják a szakirodalmat vagy annak egy részét számbavevő eszközök: a bibliográfiák és a bibliográfiai adatbázisok.bibliográfiák.
Hivatkozás könyvfejezetre
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
A Magyar Elektronikus Könyvtár új szolgáltatásai és működése Moldován István OSZK MEK osztály Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár.
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
Az elektronikus könyvtárak jelene és jövője
Az elektronikus könyvtárak hálózata Moldován István OSZK MEK Osztály Hódmezővásárhely, július 5-7. Digitalizálási konferencia.
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
MTMT feltöltési segédlet
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
Elektronikus források (E-resources) adminisztrációja november 12. Szabó- Kulcsár Kornélia.
Nemzetközi kapcsolatok APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA Petőcz Jánosné dr. INNKT tanszékvezető.
Nemzetközi kapcsolatok APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA Petőcz Jánosné dr. INNKI intézetvezető.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Térképészet és térinformatika
A szellemi tulajdon védelme Alapinformációk március
Az Egyetemi Könyvtár metszetgyűjteményének feltárása és elérhetővé tétele az integrált könyvtári rendszerben Mező CsabaBudapest, március 5.
Együtt? Egymásért. Hagyományok és kihívások III. szakmai nap az Egyetemi Könyvtárban Budapest, március 05.Készítette: Pór Dorottya, osztályvezető.
Fejlesztés Menedzser ismertető II.rész 1 A Projektekről nyilvántartott fontosabb adatok Alapadatok, Mérföldkövek, Emberi erőforrások, Költségek, Szoftver.
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
A Magyar Elektronikus Könyvtár új szolgáltatásai és működése Moldován István OSZK MEK osztály Balassi Bálint Megyei Könyvtár Salgótarján,
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
NIIFI Networkshop március 31. – április 2.PTE Egyetemi Könyvtár Adatbázisba kerülnek a magyar szakfolyóiratok cikkeinek hivatkozásai Szalai László,
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
Beke Gabriella Egészség – Információ - Könyvtár MOKSZ – ÁEEK Könyvtár tudományos konferencia Budapest, 2015.március 27.
MTMT adminisztrátori feladatok megoldása eltérő környezetben Egészség-Információ-Könyvtár március 27. Mátyás Melinda ELTE Egyetemi Könyvtár
Digitalizált információk rendszerezése. A publikus hozzáférés biztosítása az Internet segítségével. Dokumentumkezelés, információ digitalizálás OMA konferencia.
A gyermekkor csodája Dr. Vass Vilmos egyetemi docens ELTE PPK
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Nyílt és kapcsolt adatok a MEK-ben Networkshop Sárospatak,
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Irodalomkutatás.
Dr. Hegyi Ádám adjunktus SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék Könyvtár- és informatikai alapismeretek.
MTMT oktatás - konzultáció A Miskolci Egyetem oktatói/kutatói számára 2013 szeptember-október.
Tudományos publikációk nyilvántartása az MTMT-ben Áncsán Gizella Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-,
Internet-alapú információcsere és adatvalidáció bibliográfiai adatbázisok között Internet-based information exchange and content validation between bibliographic.
Minőségi könyvtár a színvonalas szolgáltatásért!
Országos Széchényi Könyvtár
A Semmelweis Egyetem online forrásairól, azok használatáról
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Magyar Tudományos Művek Tára
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára
Vasas Lívia, PhD MTMT Vasas Lívia, PhD 2017.
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
Vasas Lívia 2014 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2014.
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Vasas Lívia, PhD 2018 MTMT Vasas Lívia, PhD 2018.
Vasas Lívia 2015 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2015.
A webarchívum és a KDS kapcsolata
Előadás másolata:

MTMT munkafolyamatok 2.0 Hagyományok és kihívások III. ELTE Egyetemi Könyvtár március 5. Áts József

Az ellenállás utolsó bástyái „2014-ben ötödik alkalommal írjuk ki a Hahn István ókortörténész emlékét ápoló Non Omnis Moriar alapítvány pályázatát... A pályázatnak tartalmaznia kell... az MTMT-ből kinyomtatott bibliográfiát...”

Kritikus tömeg Mennyiség Lefedettség Adminisztrátor Döntéshozók Közösségi háló

M T MT és Hungarikum Hungarikumnak tekintjük azokat a dokumentumokat, amelyek –Magyarország mindenkori területén bármely nyelven jelentek meg, –Magyarország mindenkori területén kívül magyar nyelven jelentek meg, –magyar illetve magyarországi szerzőtől bárhol, bármilyen nyelven jelentek meg, –tartalmukban magyar, illetve magyarországi vonatkozásúak.

Bírálatban etalon, bibliográfiai forrásként nem

„Tudományos” Tudósok, tudós-palánták művei tudományos alapossággal Tudományos jellegek –Tudósoknak = Tudományos –Érdeklődőknek = Ismeretterjesztő –Nagyközönségnek = Közéleti Speciális jelleg: alkotás, mint a tudományos mű tárgya

Tartalmi feltárás: kivonat, kód (oszt., tsz.), hivatkozás

Web 2.0* 1.Web platform  2.A felhasználóért van: szerző, szerző intézménye, bíráló intézmény –Övé az adat  –Ő szerkeszti  –Ő osztja meg  3.A tartalmak a felhasználó közreműködésével  4.Többen fejlesztik – bizottságok? – vö. projekt-team 5.Mindig béta verzióban  * Tim O’Reilly (2005) nyomán

Tervezhető, kompetencia elvű feladatmegosztás Központi adminisztráció – –vas, alkalmazás, támogatás –közvetítés a bírálók és döntéshozók felé, Bíráló intézmények – időpontok, feltételek, felületek Intézményi döntéshozók – menedzselés Szerzők – adatok, affiliáció, besorolás Adatkezelők – közvetítés szerző és admin között Adminisztrátorok –közvetítés a központi adminisztrációtól a szerzők, adatkezelők felé –felvitel adatbázisokból

„Mi nagy jövő reménye ringa benne” Megtanácskozott jogok + e-lektromosság = ? Köszönöm a figyelmet