Igény és elégedettség mérés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
A kölcsönös befolyásolás
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Szülői elégedettség mérés eredménye
Utcai és lakótelepi szociális munka
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
“Hány pontot kapunk érte?” Milotta Lászlóné – asszisztens (Vasútegészségügyi NKK Kft – Pécs) Zsoldiné Turi Edit – fiziotherápiás asszisztens (Egyesített.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
A Logopédiai Szakszolgálat működése 2010
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
A tételek eljuttatása az iskolákba
TÁMOP B program Képzési kompetenciaprofilok bemutatása
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
NYME-AK Neveléstudományi Intézet Gyógypedagógia Intézeti Tanszék Állatasszisztált terápiák a gyógypedagógiai rehabilitációban Témavezető: Taufer Ildikó.
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
szakmérnök hallgatók számára
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Számít, hogy 0,61 m2 ? A pedagógusok élet-, és munkakörülményei, a pedagógus életpálya teljességének tükrében Sági Matild Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
Óvodai és iskolai szűrő vizsgálatok
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.
Az óvoda-, és iskolapszichológia szakmai feladatkörei
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
NEVELÉSI TANÁCSADÓ munkatársai.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ 2005/2006.tanév I. félév Csíkvárné Takács Anikó Módszertani Központ vezetője.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
GYERMEKI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS beszédfogyatékos gyermekek óvodai tagozata
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
A beiskolázás előkészítése
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Összeállította: Szabó Ilona
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
ELTE SPECIÁLIS GYAKORLÓ ÓVODA ÉS KORAI FEJLESZTŐ MÓDSZERTANI KÖZPONT OM AZONOSÍTÓ: Korai Fejlesztés – Szülői elégedettség 2011/ db kérdőív.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Tájékoztató a logopédiai ellátás változásairól
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

Igény és elégedettség mérés 2010

Intézeten belüli kérdőív

1. Mivel vagy leginkább elégedett az intézmény működését illetően? Jó csapat (kapcsolatok, hangulat, együttműködés, segítőkészség, nyitottság)- 11 Jó szakmai élet (lelkesedés, sokoldalú tevékenységek, fejlődési lehetőség, szakosodási lehetőség)- 9 Jó tárgyi feltételek- 6 Az ötleteket meg lehet valósítani- 2 Jó működési feltételek- 1 Jobb lett az információ áramlás- 1 Közös a cél-1 A partnerekkel való kapcsolattartás fejlettebb szintű- 1 Nekünk szóló programok- 1 Átgondolt, határozott, tudatos vezetés- 1 Nem írt- 2

2. Mennyire vagy elégedett a körzetek elosztásával?

3. Megfelelőnek tartod-e a szaktudásunk kihasználtságát? Megjegyzések: Nem mindenki tudja hasznosítani a továbbképzésen szerzett ismereteit Plusz terápiák Több mozgásterápia Diszkalkúlia terápia 2008-ban 60% teljesen elégedett, 27% elégedett, 13% kevéssé volt elégedett.

4. Mennyire lenne igényed arra, hogy az általad végzett terápiákon kívül más terápiákat is végezz? Megjegyzések: óvodai prevenció iskolai prevenció túlóra terhére lenne kapacitás 2008-ban 13%-nak nagyon, 55%-nak igen, 13%-nak kicsit és 19%-nak nem volt igénye új terápiákra.

7% egyáltalán nem volt elégedett. 5.Mennyire tartod elegendőnek a kollégákkal való találkozási lehetőségeket? 2008-ban 20% teljesen elégedett volt, 33% elégedett, 40% kevéssé és 7% egyáltalán nem volt elégedett.

6. Szerinted javult az intézeten belül az információáramlás? 2008-ban 40% kevéssé, 7% pedig egyáltalán nem volt elégedett.

7. Elégedett vagy-e a közösségen belüli szakmai team-munkával? 2008-ban 40% teljesen elégedett, 47% elégedett, 13% pedig kevéssé volt elégedett.

8. Mennyire vagy elégedett az intézetünk tárgyi feltételeivel? 2008-ban 60% teljesen elégedett,33% elégedett és 7% kevéssé volt elégedett.

9. Véleményed szerint pozitívan változott-e a csapatszellem az utóbbi évben? 2008-ban 23% teljesen elégedett, 77% pedig elégedett volt a csapatszellemmel.

10. Mennyire tartod fontosnak, hogy a jutalmazással kapcsolatban személyes értékelést is kapj? 2008-ban 71% nagyon fontosnak, 29% pedig fontosnak tartotta.

11. Mennyire vagy elégedett a továbbképzési lehetőségekkel? 2008-ban 20% teljesen elégedett, 40% elégedett, 27% kevéssé 13% pedig egyáltalán nem volt elégedett.

12. A fentieken túl milyen egyéb észrevételed, igényed vagy javaslatod van? Az első osztályos prevencióra megoldást találni- 1 Pozitív, hogy mindenki nyitott a szakmai kihívásokra és lelkesen támogatja a szakmai kezdeményezéseket– 1 Igyekezzünk megőrizni a pozitív szakmai légkört Több kollegiális ismerkedés (a szakmai találkozókon kívül) – 1 Az intézet dolgozói közti feszültséget hogyan lehetne kezelni? – 1 Igény az esetmegbeszélésekre – 1 Adminisztrációs teher sok, lehet e kihagyni?- 1

13. Szakmai munkádban mennyire számíthatsz a kollégáid támogatására?

Szülői kérdőívek

1. Ön szerint milyen mértékben segíti a logopédus, gyermeke fejlődését? 2008-ban 85% volt teljesen elégedett.

2. Mennyire elégedett gyermeke fejlődésével? 2008-ban 63% volt teljesen elégedett.

3.Mennyire tarja megfelelőnek a logopédiai foglalkozások gyakoriságát? 2008-ban 53% tartotta teljesen megfelelőnek.

4. Mennyire tartja megfelelőnek az ön és gyermeke logopédusa közötti kapcsolattartást? 2008-ban 66% tartotta teljesen megfelelőnek.

5. Tudja-e, hogy gyermekének beszédfejlődése csak az otthoni gyakorlással lesz eredményes?

6. Ismeri-e személyesen gyermeke logopédusát? 2008-ban csak igen/nem válasz lehetett, akkor 92% válaszolt igennel, most 94%.

7. Mennyire tartja egyértelműnek gyermeke logopédusának az otthoni gyakorláshoz adott útmutatóit? 2008-ban 80% tartotta teljesen egyértelműnek az útmutatásokat.

8. Mennyire elégedett gyermeke logopédusának kommunikációs stílusával? 2008-ban a személyiséget kérdeztük, akkor 93% volt elégedett.

9. Mi az, amivel a leginkább elégedett gyermeke logopédusának munkájával kapcsolatban? türelem, következetesség, megértés eredményesség otthoni gyakorlás nélkül is eredményt ért el személyisége, oktatási technikái motiválóak sok sikerélményhez juttatja a gyermekemet a megbeszélt időn túl is foglalkozik a gyerekkel, ha szükség van rá a gyerek nagyon sokat fejlődött tájékoztat, hogy hol tartanak pontosan követhető a munkája csodálatos tapasztalattal és felkészültséggel rendelkezik sokszínű feladatok, tudatos előrehaladás lelkiismeretesen, felkészülten, felelősségteljesen dolgozik barátságos, ösztönző aranyos, kedves gyakorlatok alaposság, odafigyelés, kedvesség a gyerekek szeretete szakmai tudás

10. Kérjük, írja le röviden mi az, amivel elégedetlen, amin szeretné, ha változtatnánk. több információ, visszajelzés (3) a de. időpont (a találkozásra) nem túl kedvező 2-3 havi rendszerességgel kéne találkozni, amit a logopédusnak kéne kezdeményezni fogadóóra 2 havonta v. visszajelzés annak, akit érdekel kevés a heti 2 óra (6) nehézkes a kommunikáció középsősnek nincs terápia az oviban nincs válasz (26)

A gyermekek kérdőívei

1. Mi a legjobb dolog, ami a logopédiai foglalkozással kapcsolatban eszedbe jut? 2010 2008 valamilyen játék (30) gyakorlás, házi feladat, tanulás, színezés, együtt olvasás, betűk táblára írása (17) nyelvtorna (9) jutalom (matrica, varázspor, napocska) (4) a kialakítandó hang (3) a terem, felszerelés (3) a logopédus személye (3) egy tornagyakorlat (2) kipihenem magam (1) az, hogy szünet van (1) játék (29) tanulás, gyakorlás (12) rajzolás, színezés(11) a kialakítandó hang (kígyó, pörgős) (4) nyelvtorna (3) jutalmazás(3) logopédus személye(3) Lexis” órák (2) másolás (1) jó hangulat (1) szépen fogok beszélni (1)

2. Tudod-e, hogy miért jársz logopédiára? 2010 2008 nem tudok tisztán beszélni (21) megtanuljak rendesen beszélni (15) ügyesebb, okosabb legyek (8) hibátlanul írjak, olvassak (4) anya beíratott (2) nyelvlökéses nyelés miatt (1) úgy beszéljek, hogy ne jöjjön ki a nyelvem (1) amikor felmérés volt, elrontottam a lapot (1) anya kiszedette az orrmandulámat, és így nem tudok rendesen beszélni (1) nem tudok tisztán beszélni (49) iskolás leszek, okosodjak (6) nem tudom (6) betűtévesztések, diszl. miatt (4) beíratott az anyukám (1) kezesség eldöntése (1) jó legyen a hangom (1) az egyik lábamon a lyuk „egyenes” (1)

3. Mit gondolsz, ügyesedtél azóta, mióta logopédiára jársz? (igen: többet eszem, erősebb vagyok)

4. Tetszenek neked azok a játékok, feladatok, amiket az órákon csináltok? 2008-ban 90% teljesen elégedett, 9% elégedett 1% pedig egyáltalán nem volt elégedett.

5. Tetszik neked a logopédus szobája? 2008-ban 85% teljesen elégedett, 12% elégedett, 35% pedig kevéssé volt elégedett a szobával.

6. Szeretsz logopédiára járni? Nem: - abba kell hagyni a játékot, - be kell jönni az udvarról Igen: - tudjam a gyerekeimet is ilyenre tanítani, ha nagy leszek - kedves a logopédus - jó feladatok, játék…. - ismétlődnek az 1. kérdés válaszai

7. Van-e valami, amit nem szeretsz a logopédiai foglalkozással kapcsolatban? 2010 2008 a játékból veszi el az időt (2) bizonyos játékot nem szeret (fóka, halas, békás, stb.) (2) csukott ajtó (1) lehetne szebb a terem (1) ha nincs játék (1) nehezek a feladatok (1) nem lehet minden játékkal játszani (1) azon a napon rohanni kell az oviba (1) ,,csípi a szám, ha körbenyalom” (1) ,,a többi gyerek nem ad helyet nekem” (1) valamelyik gyakorlatot nem szeretem (2) nem amellé ültetnek, akit szeretek (1) ütközik a testnevelés órával (1) nem tudok úszásra járni (1) amikor nem játszunk (1) játékidőben van (1) mindig megéhezem (1)

Intézményi kérdőívek

1. Mennyire elégedett a logopédiai foglalkozásokra járó gyerekek fejlődésével?

2. Megfelelőnek érzi-e a munkatársaink és az Önök között történő információcsere gyakoriságát?

3. Mennyire elégedett a logopédusaink szakmai felkészültségével?

4. Mennyire tartja megfelelőnek a logopédiai terápiára járó gyerekek számát, a terápiát igénylő gyerekek számához képest:

5. Mennyire elégedett logopédusaink kommunikációs stílusával?

6. Tudja-e, hogy a gyermekek fejlődése csak az otthoni gyakorlással lesz eredményes?

7. Kérjük írja le röviden azt, amivel a legelégedettebb a Logopédiai Intézet munkájával kapcsolatban. - Felkészültség 33 - Segítőkészség, szakmai segítségnyújtás 29 - Pedagógus- logopédus jó szakmai kapcsolata 26 - A logopédus személyisége 13 - A gyermekekkel, szülőkkel való bánásmód 13 - Szakmai előadások, "továbbképzések" 12 - Széleskörű fejlesztő munka 8 - A gyermekek fejlődése 8 - Szűrés 7 - A gyermekek szívesen járnak a foglalkozásra 4 - Tájékoztatás a gyermekek fejlődéséről 4 - A fejlesztés helyben történik 4 - Mindennel elégedett 2 - Intézmény vezetése 1

8. Részt vett már az intézetünk logopédusai által tartott előadásaink valamelyikén?

Milyen előadásokon vettek részt? Beszédészlelés 30 Részképességek fejlesztése 9 Grafo 7 Nagymozgás 7 Szakterületek bemutatása 5 Az olvasás- írás zavara 3 "Szép szóval" 2 Beszédhibák 1 Logopédiai vizsgálatok 1 Alapozó 1 Összesen: 66 fő (22%)

9. Mennyire tájékozott a logopédus munkájával, hatáskörével kapcsolatban?

10. Mennyire számíthat a logopédus szakmai segítségére?

11. Kérjük, írja le röviden, milyen változásokat / újdonságokat látna szívesen intézményeink együttműködésében? Igény több szakemberre, több gyermek ellátására, nem kapja meg mindenki a szükséges fejlesztést 30 - Ne csak a nagycsoportos korú gyermekek részesüljenek terápiában 11 - Állandó logopédus hiánya 6 - Mindennel elégedett 6 - Több előadás (grafo, iskolaérettség, beszédészlelés) tartása; eszköztár, játékgyűjtemény megismertetése 8+3 - Nyílt órák 6 - Több tájékoztatás a gyermekről 7

- Szenzomotoros terápia bővítése, legyen az oviban is 4 - Rugalmasabb órabeosztás,a gyerek mindig ugyanarról a foglalkozásról hiányzik;legyen délután a foglalkozás 4 - Szorosabb együttműködés, több kommunikáció, esetmegbeszélés 5 - Minden vizsgálatról írásos szakvélemény 2 - Megkésettek ellátása az oviban 2 - Szűrés bővítése 1 - "Főállású" logopédus az iskolában 1

Fenntartói kérdőív

Év végi beszámolókból, más nevelési –oktatási intézmények visszajelzéseiből és statisztikai valamint egyéb jelentésekből: - teljes mértékben ismeri az Intézet munkáját A munkáról, sikerekről és nehézségekről rendszeres visszajelzést kap az igazgatótól v. helyettestől Ismeri az Intézet személyi és tárgyi feltételeit, melyet teljes mértékben megfelelőnek tart Az Intézet gazdálkodásával teljes mértékig elégedett Az Intézet partnerkapcsolatait jónak, korrektnek tartja Észrevétel, javaslat:…”fontosnak tartanánk nyílt napok szervezését a szakma számára.”

Köszönjük az együttműködést!