A kerekasztal résztvevői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Az új tanárképzésről Különös tekintettel a természettudományra
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
A mentori munka kihívásai a mentorképzés tapasztalatai alapján
Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! TÁMOP / azonosító számú projekt Szakmai munka az Öveges laboratóriumban Szilágyi Tibor laborvezető.
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Vegyész és kémiatanár mesterképzések
RE-PE-T-HA Angol Módszertani Munkacsoport Dr. Csépes Ildikó
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
„Intelligens iskola megvalósulása a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban” author A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai.
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet
Radnóti Katalin ELTE TTK Fizikai Intézet
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
A kerettantervek fejlesztése
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Az IKT-metria mérőeszköz
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A XVII. SZÁZAD KIEMELKEDŐ NEVELŐI
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Zentai László, tanszékvezető TTK Nyílt nap, I. 27. Földtudományi alapszak - térképész szakirány A térképész.
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Az Európai Iskolahálózat és a Sulinet irányításával CELEBRATE a Leöveyben november – október Bánhegyesi Zoltán, Leövey.
Közoktatás és természettudományi tanárképzés (II. rész) Az OKNT ad hoc bizottságának tanulmánya alapján összeállította: Szalay Luca
A BSc képzés tapasztalatai BME VBK Műhelykonferencia – ELTE Bolyai Kollégium október 17.
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
Tanárképzés a Debreceni Egyetemen Prof. Dr. Gaál István Prof. Dr. Gaál István TEK oktatási és tanárképzésielnökhelyettes
Az ELTE-TTK BSc szakjai, szakirányai, tervezett mesterszakok
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március 2-4.; B. Szendrei Mária, SZTE Szegedi Tudományegyetem (1872, 1921, 2000) 12.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Felnőttoktatási tájékoztatója
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
A tanárképzés szerkezete
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
Szent László Gimnázium
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Szaktanári Segédlet Tananyagfejlesztés A TÁMOP /2 projekt keretein belül.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Tanszékcsoport Nyílt nap január 23. Kémiatanári szak.
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
Videotanar.hu. Kezdetek Csetényi Csaba – a projekt életre hívója 2013 Nemzeti alaptantervben meghatározott tudás 12 tantárgy Szakmai partner:
A tanárképzés filozófiája és gyakorlata. Hogyan készíti fel a tanárképzés a jelölteket a NAT nevelési feladataira?
TÁMOP F-14/1/KONV b. Pályaorientációs szolgáltatások alprogram Projektzáró rendezvény, Görög Márta.
Egy csónakban evezünk Gondolatok a pedagógusképzésről és továbbképzésről dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke Pedagógus Hivatás Munkacsoport.
2011/2012. tanév  Általános iskola alsó tagozat 1-4. évf.  1-1 osztály  Nyolcosztályos gimnázium évf.  2-2 osztály (A és B)  Nyelvi előkészítő.
2015. október a osztály. TÉMANAP A TREFORTBAN Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói már harmadik éve vesznek részt az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló.
ICT (Information and Communication Technologies) IKT (Információs és Kommunikációs Technológiák) IKT pedagógiai értelmezése ○ Informatika tantárgy ○ Más.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
OH. Az egyes vizsgázói rétegek átlageredményeinek összehasonlítása %-ban, középszinten VizsgatárgyÖsszesGimnázium Kecskeméti Református Gimnázium.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
A tanárképzésről Tél Tamás ELTE.
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
magyar nyelv és irodalom
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
Gimnáziumi statisztika
Előadás másolata:

A kerekasztal résztvevői Schróth Ágnes ELTE Trefort, kémia vezetőtanár Balázs Katalin ELTE Radnóti M. Gyakorlóiskola, Budapest. kémia Baranyi Ilona Táncsics Mihály. Gimnázium, Dabas matematika, kémia Gróf Andrea Karinthy F. Gimnázium, Bp. matematika, fizika. Jalovetzki József Szent László ÁMK Baja, fizika, kémia Kosztolányi József SzTE Bolyai Intézet, matematika Némethné Nyikos Katalin Szerb Antal Gimnázium, Budapest Cinkota, biológia Szászné Heszlényi Judit ELTE Trefort Ágoston Gyakorló- iskola, Budapest, biológia, környezettan

Milyen szakmai ismeretek szükségesek a tanárok számára? 9. Bolyai Műhelykonferencia „Felkészülés az önálló természettudományi tanárszakok indítására” Bolyai Kollégium, 2011. október 15. Milyen szakmai ismeretek szükségesek a tanárok számára? Kell-e hogy a tanár szakos hallgatók képzésének ismeretanyaga különbözzön a kutatóképzésétől? Szükséges-e a szakmai tananyagot egyéb szempontok szerint is meghatározni? (korosztály, iskolatípus, középiskolai tananyag, integráló tantárgyak tanítása stb.)

9. Bolyai Műhelykonferencia „Felkészülés az önálló természettudományi tanárszakok indítására” Bolyai Kollégium, 2011. október 15. Milyen módszerek szükségesek az eredményes tanári munkához, mások-e a mai gyerekek? Milyen tantárgypedagógiai módszereket kell ismerniük és alkalmazniuk a tanároknak? Mennyire befolyásolja a tanítás eredményességét az IKT módszerek megjelenése?

Hogyan jelenik meg a tanári pályán az élethosszig tartó tanulás? 9. Bolyai Műhelykonferencia „Felkészülés az önálló természettudományi tanárszakok indítására” Bolyai Kollégium, 2011. október 15. Hogyan jelenik meg a tanári pályán az élethosszig tartó tanulás? A továbbképzések és a szakmai ellenőrzés mely formái lehetnek hasznosak? Milyen legyen a pedagógia, pszichológia, a tantárgypedagógia és a szakma aránya a továbbképzésekben? Mennyire fontos az interaktív módszerek alkalmazása a továbbképzések során?

Milyen szakmai ismeretek szükségesek a tanárok számára? Kell-e hogy a tanár szakos hallgatók képzésének ismeretanyaga különbözzön a kutatóképzésétől? Szükséges-e a szakmai tananyagot egyéb szempontok szerint is meghatározni? (korosztály, iskolatípus, középiskolai tananyag, integráló tantárgyak tanítása stb) Milyen módszerek szükségesek az eredményes tanári munkához, mások-e a mai gyerekek? Milyen tantárgypedagógiai módszereket kell ismerniük és alkalmazniuk a tanároknak? Mennyire befolyásolja a tanítás eredményességét az IKT módszerek megjelenése? Hogyan jelenik meg a tanári pályán az élethosszig tartó tanulás? A továbbképzések és a szakmai ellenőrzés mely formái lehetnek hasznosak? Milyen legyen a pedagógia, pszichológia, a tantárgypedagógia és a szakma aránya a továbbképzésekben? Mennyire fontos az interaktív módszerek alkalmazása a továbbképzések során?