Rimóc, 2008. október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
JEREMIE Program Magyarországon
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
K V A vállalkozásfejlesztési programjai
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Vállalkozási ismeretek
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
„New Hungary” Rural Development Programme Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Szepetneki Kiállítás és Vásár Február 28. AaAa.
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
GINOP "Segítünk Indítani!" Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Nyugat-Dunántúli régióban 1 Gerencsér Hajnalka Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Az első lépések a vállalkozás átvilágítása a vállalkozás átvilágítása tájékozódás a forrásokról tájékozódás a forrásokról tervezés tervezés.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda Kft. Rimóc, október 28. A MiFiN Zrt. mikrohitel programja

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Az Új Magyarország Mikrohitel Program Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (MiFiN Zrt.) Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (MiFiN Zrt.) A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által alapított társaság A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által alapított társaság Elsőként csatlakozott a program működtetésébe Elsőként csatlakozott a program működtetésébe PSZÁF engedély száma: E-I 916/2007 PSZÁF engedély száma: E-I 916/2007 A program Nógrád megyei működtetése A program Nógrád megyei működtetése január 4-től január 4-től

Rimóc, október 28. KKC-2007-V A mikrohitel feltételei Maximális hitel összege : Maximális hitel összege : ,- Ft ( től) Kamat : 6,5 % (fix, forint alapú kamat) Kamat : 6,5 % (fix, forint alapú kamat) Saját erő mértéke: a beruházás 20 %-a. Saját erő mértéke: a beruházás 20 %-a. Fejlesztés helye: Magyarország Fejlesztés helye: Magyarország

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Termékek : Beruházási hitel Beruházási hitel Futamidő: maximum 120 hónap Futamidő: maximum 120 hónap Türelmi idő: maximum 24 hónap (általában 6-12 hónap között) Türelmi idő: maximum 24 hónap (általában 6-12 hónap között) Forgóeszköz hitel Forgóeszköz hitel Futamidő: maximum 12 hónap Futamidő: maximum 12 hónap Türelmi idő: maximum 2 hónap Türelmi idő: maximum 2 hónap

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Igénylők köre: Mikrovállalkozások Mikrovállalkozások Maximum 9 fő alkalmazotti létszám Maximum 9 fő alkalmazotti létszám Maximum ,- Ft árbevétel Maximum ,- Ft árbevétel Induló vállalkozások Induló vállalkozások

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Banki kapcsolatok Cél a banki kapcsolatokkal nem rendelkező ügyfelek támogatása Cél a banki kapcsolatokkal nem rendelkező ügyfelek támogatása Ha folyószámla (forgóeszköz, szabad- felhasználású) hitellel rendelkezik Ha folyószámla (forgóeszköz, szabad- felhasználású) hitellel rendelkezik Beruházási hitelt vehet fel, de forgóeszköz hitelt nem. Beruházási hitelt vehet fel, de forgóeszköz hitelt nem. Ha beruházási hitelét 1 hónappal ezelőtt visszafizette Ha beruházási hitelét 1 hónappal ezelőtt visszafizette Beruházási és forgóeszköz hitelt is vehet fel. Beruházási és forgóeszköz hitelt is vehet fel.

Rimóc, október 28. KKC-2007-V A program előnyei Ingatlan fedezet esetében : Ingatlan fedezet esetében : nincs közjegyző nincs közjegyző A jegybanki alapkamatnál alacsonyabb kamat A jegybanki alapkamatnál alacsonyabb kamat A hitel összege a szerződéskötést és a jelzálogbejegyzést követően kifizetésre kerül egy összegben A hitel összege a szerződéskötést és a jelzálogbejegyzést követően kifizetésre kerül egy összegben (utólagos elszámolás) (utólagos elszámolás) Gyors hitelbírálat Gyors hitelbírálat Fedezet hiány esetében garancia szervezet is bevonható (UnioGarancia Szövetkezet) Fedezet hiány esetében garancia szervezet is bevonható (UnioGarancia Szövetkezet)

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Eddigi tapasztalatok A benyújtott hitelkérelmek több, mint 90 %-a elfogadásra került A benyújtott hitelkérelmek több, mint 90 %-a elfogadásra került A hitelkérelem benyújtását követően: A hitelkérelem benyújtását követően: 1 héten belül döntés és szerződéskötés 1 héten belül döntés és szerződéskötés Általában a kért hitel összege kerül jóváhagyásra Általában a kért hitel összege kerül jóváhagyásra (források rendelkezésre állnak) (források rendelkezésre állnak) 188 millió forint összegű hitel jóváhagyása 188 millió forint összegű hitel jóváhagyása 9 hónap alatt 9 hónap alatt

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Elérhetőségeink A program hivatalos elérhetőségei, dokumentumai : A program hivatalos elérhetőségei, dokumentumai : MiFiN Zrt. MiFiN Zrt Budapest, Bartók Béla út Budapest, Bartók Béla út Telefon: Telefon: Honlap: Honlap:

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Elérhetőségeink Pályázatíró és Tanácsadó Iroda Pályázatíró és Tanácsadó Iroda 2660 Balassagyarmat, Rákóczi út Balassagyarmat, Rákóczi út 13. /Helyszíni tanácsadás/ /Helyszíni tanácsadás/ Fax: Fax: Telefon: Telefon: ; ;

Rimóc, október 28. KKC-2007-V Köszönöm a figyelmet!