Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos 2000-2003 Agrárkamara Tarn et Garonne.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
Advertisements

A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion
Öko-ni és Trifender mikrobiológiai készítmények gyakorlati alkalmazása a Sclerotinia elleni védekezésben Dr. Bohár Gyula BIOVÉD 2005 Kft.
OXIDOK TESZT.
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
Szegély folyosó.
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
Szervesanyag kijuttatás
Zenei könyvtári képzés Magyarországon Múlt és jelen.
Havonta új katalógussal jelentkezünk!
A FŰSZERPAPRIKA TERMÉSE ELTÉRŐ TÁPANYAG-ELLÁTOTTSÁG ESETÉN
Színek a növényekben.
A föld készen áll: Jól megmunkálva, Ölében vár egy kismagot. Ráhull egy napsugár esőcseppbe zárva, S így szökken szárba a búzaszál. Ebből lesz majd kenyér,
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Közép-Európa magashegységeinek élővilága
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
A SZAKASZJELLEG VÁLTOZÁSAI
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Kísérlet.
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
A hideg övezet.
Mediterrán területek talajai
Leíró éghajlattan.
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
Sav bázis egyensúlyok vizes oldatban
A talaj 3 fázisú heterogén rendszer
Laboratóriumi diagnosztikai módszerek
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Globális környezetvédelmi problémák, ózon
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Szabályozás-vezérlés
AZ ÖNKORMÁNYZATOK PÁLYÁZATI AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA A DÉL- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN.
Neonatológia, rehabilitáció
Az esszenciális mikroelemek jelentősége
Jaboticaba.
A növények lebontó folyamatai: Az erjedés és a légzés
Európai Unió Mezőgazdasága
Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató.
Miért váltakoznak az évszakok?
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
Készítette: Zöld Zsófia.  Tengeri malac (Cavia porcellus) › Kis testű (25-30cm; g) › Gyorsan szaporodik › Emlős › Kedvelt tesztállat  Házi egér.
Tájföldrajzi megfigyelések a Szentendrei-szigeten
Bali Mihály (földrajz-környezettan)
Szabó Márton Kopint –Tárki Zrt. ELÁRASZTJA A MAGYAR PIACOT AZ IMPORT ÉLELMISZER ?
ŐSZ ŐSZ.
Bianca Származása: Seyve- Villard (Eger 2) x Bouvier Csizmazia József és Bereznai László nemesítette, 1963-ban. Jellemzése: Bõtermõ, fürtje, bogyói.
Mátra, Gyöngyös és környéki Hungarikumok
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Bevezetés Tethys déli pereme El Haria Formáció –Márga –Self, kontinentális lejtő, abisszikus síkság Folyamatos paleocén rétegsor P1a-P5-ig K OUWENHOVEN.
1 Gyorsul a gazdaság növekedése. 2 Nő a beruházás.
A Szamost és a Tiszát ért Cianid- és nehézfém- szennyezések hatásainak nematológiai vizsgálata Dr. Nagy Péter István tud. mts. SZIE Állattani és Ökológiai.
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Ásványok bemutatása Ásvány- és kőzettan alapjai
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár – európai vonatkozások
KÖRNYEZET- ÉS KÖLTSÉGKÍMÉLŐ TRÁGYÁZÁSI SZAKTANÁCSADÁSI RENDSZER
„Istenek eledele” A csokoládé.
Az árkos erózió vizsgálata a Tetves-patak vízgyűjtőjén Jakab Gergely – Kertész Ádám- Papp Sándor Földrajzi Értesítő LIV. Évf füzet, pp
Alkalmazási időszakkészítményadagoláseredmény ALMA ÚJ ÜLTETÉS (1-2 éves) Őszi talaj előkészítéskor csapadék előtt, vagy beöntözéssel ITALPOLLINA NPK:
VÍZOLDHATÓ MŰTRÁGYÁK ITALPOLLINA Kizárólagos magyarországi importőr: ZFW HORTISERVICE Kft.
MONIN Új likőr kollekció  A MONIN elindította ÚJ lik ő r kollekcióját  ÚJ dizájn: új címke és kupak  Modern megjelenés, jobban képviseli a MONIN brand-et.
A nagyvárosok, mint az európai térszerkezet kitüntetett pontjai
Szabályozás-vezérlés
„Életet adó kávé”.
Magyarország jelenlegi és várható csapadékviszonyai,
Velünk élő középkor Forrás:
A nagyváros–vidék kettősség az európai térszerkezetben
Előadás másolata:

Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne

A bor vizsgálata malolaktikus fermentáció után : Bactériosol kisérlet szőlőben, Agrárkamara Tarn et Garonne 2000 kontroll ősz :300 Kg/Ha (NPK) tavasz :80 Kg/Ha karbamid Bactériosol ® ősz :200 Kg/Ha Bactériosol ® tavasz :200 Kg / Ha Bactériosol ® Külső megfigyelések : A vegetatív fejlődés homogénebb Nyár végén jobb szárazságtűrés, Homogénebb termés 3- összes fenolos összetevő : + 28 % 2- Több antocián : + 23 % 1- Jobb alkohol fok : + 0,5 °

A kész bor jellemzése és œnologiai kommentárok év kontroll Bactériosol® A borkóstolás eredménye alapján a Bactériosol ® hatására a bor gazdagabb ízvilágú, mélyebb színű, Jó struktúrájú kiegyensúlyozottabb. Száj  lágy kezdet, majd fanyarr á v á lik,  kevéssé aromás,  testesség hiánya  kerekség hiánya,  átlagosan hosszú.  Lágy kezdet,  fűszeres és a pörkölés jelei  Arom ás,  kerek, testes,  hosszan kitar a szájban,  Jól kiegyensúlyozott bor. Orr  Erős, alkoholos  Málna aroma,  kicsit tejsavas,  K omplex és finom  vörös gyümölcsök,  Jó inten zitás és hosszú szín  Rubi nt  erőteljesebb rubint szín,

Saint Sardos kisérlet, szüret Tápanyagellátás kontroll : 300 kg/ha karbamid: 80 kg/ha : 200 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Külső megfigyelések Homogénebb szüret, erősebb színű a fürtök egésze A must vizsgálata szüret után : 4- összes fenolos összetevő : + 6,3% 1- Antocián : +12,5 % 2- Magasabb alkohol fok : + 0,15 ° 3- szín intenzitás növekedés: + 4,5% Bor vizsgálat malolaktikus fermentáció után: :

A borvizsgálat eredménye és œnologiai kommentárok a 2003 évjáratról szín  átlagos rubint  Erőteljes rubint szín markáns lilás ányalattal Értékelés összesítése  Friss és aromás bor  Gyenge struktúra  Sérülékeny  Kiegyensúlyozott bor, aromájában harmónikus intenzív és komplex, kerekebb Száj  gyenge struktúra  a száj közepén üreges  vegetális finál száraz tanninnal  Lágy és aromás  Jól kiegyensúlyozott bor, testesebb  Elég hosszú lágyabb tanninokkal ; Orr  Piros gyümölcs enyhén édesgyökér  jó intenzitás  fekete ribizli fűszeres, édesgyökeres jelleggel  Jó intenzitás  Komplexebb kontroll Bactériosol ®

La Rioja régió Spanyolország Vignoble ORIZABAL Bactériosol Vigne, tapasztalatok: A szőlőben: jobb vegetáció jobb ellenállóképesség a betegségekre lazább talaj A borban: Antocián: +12,5% Tannin: + 12,5% Erősebb szín jobb fermentáció kellemesebb aromák

kontroll Bactériosol® konklúzió  nitrogén hiány  proteolízis  stressz hatás  a rezervek kiürülése  jó nitrogén ellátás  nem szükséges nitrogén pótlás  a rezervek jó állapotban NH 4 +  1,5 ppm  0,7 ppm NO 3 -  < 48 ppm  287 ppm A szőlő könnyezésének vizsgálata Sancerre 2006