Az Élet Igéje 2009. május „Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott” (1Pét 4,10)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Az Élet Igéje május.
Az élet igéje október.
Az Élet Igéje április.
Az Élet Igéje június.
A házasság még nem a mennyország
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Az Élet Igéje november 1.
Az Élet Igéje december „Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat.” (Mt 5,16)
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az Élet Igéje február.
Az Élet Igéje december 1.
2009. február „Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a.
Az Élet Igéje szeptember „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.” (Mt 6,33)
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
„Aki megtartja és tanítja [ezeket a parancsokat], az nagy lesz a mennyek országában.” (Mt 5,19)
Az Élet Igéje július Szomjaztál-e már valaha a végtelenre?
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
„És hol van olyan nagy nép, amelyiknek oly tökéletes parancsai és szabályai volnának, mint ez az egész törvény…?” (MTörv 4,8).
„Sok a tag, de a test csak egy.” (1 Kor 12,20)
„Törekedjél inkább igaz lelkületre, életszentségre, hitre, szeretetre, türelemre és szelídségre!” (1 Tim 6, 11).
Életige 2007 Május.
Életige október.
Az Élet Igéje december „Ne az én akaratom teljesüljön, hanem a tied.” (L k 22,42)
„Sok a tag, de a test csak egy.” (1 Kor 12,20)
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
„Aki megtartja parancsait, Istenben él és Isten őbenne.” (1Jn 3, 24).
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Az Élet Igéje július.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az Élet Igéje március.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje Az élet igéje december december.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Az élet igéje május.
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Az élet igéje augusztus.
Az élet igéje szeptember.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
2009. március Az Élet Igéje „Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)
Az Élet Igéje február.
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
Az Élet Igéje február „Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent.” (Mt 5,8).
Az Élet Igéje április „ Ne az legyen, amit én akarok, hanem amit te!” (Mk 14,36)
2014. szeptember Az Élet Igéje „Fogadjátok el egymást, amint Krisztus is elfogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az Élet Igéje november „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét minden nap, és úgy kövessen.” (L k 9,23)
Az Élet Igéje április.
1 Továbblépés - Az üzenet.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az Élet Igéje augusztus.
Az élet igéje július.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Az Élet Igéje október.
2014. november Az Élet Igéje Nálad van az élet forrása” (Zsolt 36,10)
Az Élet Igéje május.
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
2014. június Az Élet Igéje „Íme, én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” (Mt 28,20)
Az Élet Igéje szeptember.
Az Élet Igéje március.
Előadás másolata:

Az Élet Igéje május

„Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott” (1Pét 4,10)

Egy születése óta vak leány, Edit, társaival együtt a vakok intézetében él, ahol a káplán nem tud misét mondani, mióta a lába megbénult. Emiatt az Oltáriszentséget is el akarták vinni az intézet kápolnájából.

Edit kérvényt intézett a püspökhöz, hogy nagy sötétségükben hagyják meg nekik ezt az egyetlen fényt. Kérését teljesítették, sőt engedélyt kapott arra is, hogy ő áldoztathassa a társait és a papot.

Edit szeretett volna mások hasznára lenni. Az egyik rádióadó többórás műsort bocsátott rendelkezésére. Edit ezt arra használta fel, hogy másoknak is juttasson abból, ami benne a legértékesebb: tanácsokat, mély gondolatokat, erkölcsi útmutatást ad, hogy saját élete tapasztalataival, sorsának példájával bátorítsa a szenvedőket.

Sok mindent elmondhatnék még róla, a vak lányról, akit azonban a szenvedés megvilágosított. Sok más példát is sorolhatnék!

A jó jelen van, de nem hangoskodik. Edit keresztény életet él, tudja, hogy mindannyian részesültünk Isten ajándékaiban, és ő ezeket mások javára használja fel.

Igen, mert az „ajándék”, vagy görög szóval „karizma”, nemcsak azokat a kegyelmi ajándékokat jelenti, amelyekkel Isten az egyház vezetésére kijelölt embereket elhalmozza.

Karizmának nevezzük azokat a rendkívüli ajándékokat is, amelyekben Isten néhány kiválasztott hívőt részesít a közösség javára, amikor egy-egy rendkívüli helyzetben, vagy nagy veszély esetén úgy ítéli, hogy az egyházi intézmények nem elegendőek az egyház fennmaradásához.

Ilyen különleges adottság lehet a bölcsesség, a tudomány, a csodatévő erő, a nyelveken szólás, egy új lelkiség elindítása az egyházban, és sok más hasonló adomány.

Ajándékon vagy karizmán azonban nemcsak ezt értjük. Vannak jóval egyszerűbb kegyelmek is. Sok ember rendelkezik ilyen egyszerűbb kegyelemmel, amelynek gyümölcseit jótetteikből láthatjuk. Így működik a Szentlélek.

Ajándéknak vagy karizmának nevezhetjük a természetes tehetséget is. Mindannyian kaptunk talentumokat. Te is! Vajon hogyan használhatod fel? Úgy, hogy gyümölcsözteted őket! Hiszen nemcsak magadnak kaptad, hanem mindenki javára.

„Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott”

Az ajándékok végtelenül különbözőek lehetnek. Mindenkinek megvan a sajátja, ezért a közösségben is sajátos szerepet tölthet be.

De mondd csak, te hogy állsz ezzel? Diplomát szereztél? Eszedbe jutott-e már, hogy heti néhány órát szentelhetnél esetleg arra, hogy tanítsd azt, aki tudatlan, vagy akinek nem áll módjában tanulni?

Különösen nagylelkű vagy? Nem gondoltál arra, hogy mozgósítsd a jó szándékú embereket a szegények és kitaszítottak megsegítésére, hogy sokak szívében újraéledhessen az emberi méltóság érzése?

Különleges képességed van arra, hogy gondozz és vigasztalj másokat? Vagy háztartást vezess, főzz, vagy akár pár méter anyagból ruhát varrj? Vagy jó a kézügyességed? Nézz körül, és keresd meg, kinek van szüksége rád!

Fájdalommal látom egyesek igyekezetét, hogy megkeressék és tanítsák azokat, akik nem tudják, hogyan töltsék el a szabad idejüket. Nekünk, keresztényeknek addig nem lehet szabad időnk, amíg egyetlen beteg, egyetlen éhező, egyetlen rab, egyetlen tudatlan, egyetlen kétkedő, szomorú, kábítószeres, … egyetlen árva vagy özvegy is lesz a földön…

Talán nem nagyszerű ajándék az imádság, amit bármikor használhatsz, hogy Istenhez fordulj, aki mindenütt jelen van?

„Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott”

Képzeld el, milyen lenne az egyház, ha a gyermekektől a felnőttekig minden keresztény megtenne mindent, hogy mások rendelkezésére bocsássa a kapott ajándékokat!

A kölcsönös szeretet olyan átható erőre, olyan teljességre, olyan jelentőségre tenne szert, hogy … ebből ismerhetnék meg Krisztus tanítványait. Miért nem teszel meg hát mindent, ami rajtad áll, hogy ezt a nagyszerű eredményt elérjük?

„Az élet igéje”, a Fokoláre Mozgalom havi kiadványa. Szöveg: Chiara Lubich, december Grafi k a : Anna Lollo és don Placido D’OminaAnna LolloPlacido D’Omina (Szicília - Olaszország) „Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott”