1998-ban a Fidesz két legfontosabb egészségügyi választási ígérete a több biztosítós rendszer bevezetése és a 400 százalékos orvosi béremelés volt. Egyik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER
Advertisements

Magyar Universitas Program Magyar Bálint oktatási miniszter február 20. Infrastruktúra-fejlesztési programok a felsőoktatásban
 Első elméleti vizsgázók száma évente a fővárosban  fő  Oktatók száma a fővárosban  Kb. 400 fő.
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS ÉS GAZDASÁG A gyermek mint közjó Dr. Botos József egyetemi docens.
Az új történelem érettségiről és eredményeiről augusztus Kaposi József.
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
A tételek eljuttatása az iskolákba
A vállalat pénzügyi modellezése ÁKFN struktúra
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Dr. Sárváry Attila főiskolai docens
Az egészségbiztosítás másfél évtizede:
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Kertész Balázs Szinapszis Kft. Kutatási igazgató
SZJA SZJA statisztika 2006  Összes SZJA bevalláskészítő 4,4 millió fő –4,2 millió összevonható jövedelmekről –Átlagos munkabérek +7,2% 2005-höz.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
Szegénység megjelenési formái az Észak-magyarországi régióban
A rejtett foglalkoztatás kiterjedtsége és tényezői Magyarországon Tóth István János „A magyar munkaerőpiac jövője” Magyar Tudományos Akadémia – Kisterem.
GAZDASÁGPOLITIKA 2002 és 2010 között.
A évi demográfiai adatok értékelése
Gazdaságprognózis Dr. Vértes András elnök
A magyar gazdaság várható helyzete
A magyar közoktatás- politika irányvonalának változásai 1998-tól 2006-ig Készítette: Kemenczky Zsuzsanna.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Mennyiségi sorelemzés
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
Milyen szemléletváltást követel meg a választható portfoliós rendszer bevezetése a pénztáraktól? Pénztárkonferencia 2008 Biró Gergely.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2007 Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Az évi XCVI. tv. alapján m ű köd ő önkéntes egészségpénztárak által 2005-ben 21 milliárd forint értékben finanszírozott szolgáltatások szerkezete,
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
IV. Terjeszkedés.
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
A tanulmányi munka értékelése (2008/2009.). Az iskolai tanulmányi átlag az utolsó 11 tanévben.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
A tanári munka és foglalkoztatás indikátorai nemzetközi tükörben Imre Anna Oktatáskutatási és Fejlesztési Intézet november.
Kvantitatív módszerek
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
GAZDASÁGPOLITIKA 2002 és 2010 között.
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
Előadás másolata:

1998-ban a Fidesz két legfontosabb egészségügyi választási ígérete a több biztosítós rendszer bevezetése és a 400 százalékos orvosi béremelés volt. Egyik ígéret sem teljesült. A 400 százalékos béremelés helyett csak 58 százalékos béremelés valósult meg. Annak ellenére, hogy a Fidesz a mai napig azt hangsúlyozza, hogy 1998 és 2002 között milyen jó volt a gazdaság helyzete. A Fidesz korábbi ígéretei

A mostani népszavazási kampányban a Fidesz felváltva riogat és ígérget. Egyik nap a vizitdíj emeléséről beszél, miközben az emelést a Kormány ellenzi. Másik nap újra az orvosi bérek emelését ígéri. Miközben a korábbi ígéretét nem tudta megvalósítani. Miközben a béremelést is lehetővé tevő vizitdíjat el akarja töröltetni. A Fidesz újra ígérget

Orvosok átlagos havi jövedelme (Ft/fő/hó) orvosi átlagáltalános orvosszakorvosegyetemi tanár orsz. átlagjövedelem n.a Az Orbán-kormány alatt az orvosok átlagbére forinttal (58 százalékkal), az MSZP-SZDSZ kormány hat éve alatt forinttal (118 százalékkal) nőtt. Az orvosok átlagbére az Orbán-kormány alatt évente átlagosan forinttal, az MSZP- SZDSZ kormány alatt forinttal nőtt. Az Orbán-kormány alatt az orvosi átlag fizetés alig haladta meg a nemzetgazdasági átlagjövedelem szintjét. Az MSZP-SZDSZ kormány alatt az orvosi bérek az átlagos jövedelemnél sokkal nagyobb mértékben nőttek. Az orvosi bérek alakulása Forrás: ESKI

Orbán-kormány MSZP-SZDSZ kormány Az orvosi bérek alakulása és az átlagjövedelem

Év havi bevétel (fix díj, ter.pótlék, telj.díj) Eszköz- és ingatlantámogatásVizitdíjÖsszesen , , , , ,2 18,50529, ,8 32,80677, ,7 35,60702, ,9 35,80720, ,7 34,60718, ,7 8, ,9 A háziorvosi bevételek alakulása Forrás: OEP

Az Orbán-kormány alatt a társadalombiztosítási kiadások 44 százalékkal, az MSZP-SZDSZ kormány alatt 83 százalékkal nőttek. Az Orbán-kormány alatt a háziorvosok havi fix bevétele 16 százalékkal, az MSZP-SZDSZ kormány alatt 57 százalékkal nőtt. Erre jött még rá az MSZP-SZDSZ kormány ideje alatt öt évig az eszköztámogatás, majd 2007-től a vizitdíj bevétel. Összesen a háziorvosok átlagos bevétele az Orbán- kormány alatt 16 százalékkal, az MSZP-SZDSZ kormány alatt 97 százalékkal nőtt. A tények