"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP1.4.3-08/2-2009-0012

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
TÁMOP /A
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
"Új Látásmód" - érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TÁMOP / Németh Orsolya.
"Új látásmód" a szemléletformálás tere és szerepe a látássérült személyek munkaerő-piaci integrációjában Németh Orsolya Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
E-learning alapú komplex képzések
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Fogyatékosügyi portál előkészítése Projekt szakértő: Szikora Tamás.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.

Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Előadás másolata:

"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP / A program az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.

"Új látásmód" projekt: Időtartam: február június 30. Keretösszeg: Ft Főkedvezményezett: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Konzorciumi partner: "Egészséges Szervezet, Egészséges Munkahely" Alapítvány Projektmenedzser: Fodor Ágnes Pénzügyi vezető: Major János Szakmai vezető: Németh Orsolya

Előzmények: 1. "Partnerünk Európa" - látássérültek integrált megközelítésű alternatív képzése és foglalkoztatása 2. "Tudás és kompetencia" - szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérült emberek munkaerő- piaci re/integrációjáért

Az "Új látásmód" projekt céljai: - rövid távon a VGYKE korábban megvalósított HEFOP projektjeiben megszerzett tapasztalatok elterjesztése és a kidolgozott módszerek továbbfejlesztése - hosszú távon a vak és gyengénlátó emberek munkaerő-piaci, ezáltal pedig társadalmi re/integrációjának elősegítése, támogatása.

Célterületek, célcsoportok: Közvetlen: - fogyatékosügyi intézmények, civil szervezetek, - szociális szakemberek, - felnőttképző intézmények, - nyílt munkaerő-piac. Közvetett: - vak és gyengénlátó személyek, - a fogyatékosügyi szakma.

Mi az "Új látásmód"? Érzékenység, mivel nagy hangsúlyt helyezünk a programban az érzékenyítésre, a szemléletformálásra, a saját élmények nyújtására. Innováció, mivel új szemléletet és módszereket hozunk be a látássérült emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítésébe. Közös tanulás, mivel látók és látássérültek a projekt megvalósítása során folyamatosan közösen, egymástól tanulunk.

A projekt négy fő pillére: 1. korábbi fogyatékos emberek foglalkoztatását támogató EU-s projektek disszeminációja 2. a fogyatékos emberek munkaerő-piaci re/integrációját támogató mentorok képzése 3. a felnőttképzéssel foglalkozó intézmények tájékoztatása, érzékenyítése információs napok keretében 4. a nyílt munkaerő-piac szemléletének javítása, a látássérült munkavállalók befogadásának elősegítése érzékenyítő tréningprogram révén + 5. nyilvánosság, tájékoztatás

Az "Új látásmód" projekt eredményei: - 3 felnőttképzési szakmai műhely konferencia (Debrecen, Szeged, Győr) - egy tanulmánykötet nyomtatásban és elektronikusan - egy disszeminációs konferencia (Budapest) órás Látássérültek rehabilitációs mentora című képzés kidolgozása - 19 rehabilitációs mentor sikeres képzése - a "Túloldalról" érzékenyítő tréning trénereinek kidolgozott képzése - 10 régi és 9 új tréner kiképzése - 2 "Túloldalról" érzékenyítő tréning és 9 tréningdemonstráció megszervezése és lebonyolítása

a felnőttképzéssel foglalkozó intézmények tájékoztatása, érzékenyítése információs napok keretében Célok: - a képzőintézmények befogadóvá tétele, - az oktatók érzékenyítése, - a vak és gyengénlátó hallgatók speciális igényeinek ismertetése és a szükséges segédeszközök bemutatása, - a képzésadaptálás alapelveinek megismertetése. Tevékenységek: - felnőttképzési szakmai műhely konferenciák: (Debrecen: november Szeged: március 17. Győr: június a konferenciákon "Túloldalról" érzékenyítő tréning bemutatók szervezése - kerekasztal-beszélgetések a munkaerő-piacon sikeres látássérültekkel

Nyilvánosság, tájékoztatás: Célok: - szervezetünk ismertségének növelése, - tevékenységeink, a projekt során elvégzett feladataink széles körű disszeminációja, - figyelemkeltés és megoldási javaslatok nyújtása az érintettek és az érdeklődő szakemberek számára. Tevékenységek: - kötelező, az EU által előírt nyilvánossági elemek alkalmazása: tájékoztató tábla elhelyezése a projekt megvalósulásának helyszínein, az előírt logók és információk elhelyezése minden a projekttel kapcsolatos dokumentumon és felületen, - a VGYKE honlapján a projektnek saját aloldal készítése és üzemeltetése, folyamatos frissítése, -szóróanyagok, reklámtárgyak készíttetése és terjesztése, - nyitó- és zárórendezvény megvalósítása, - sajtótájékoztatók szervezése, sajtóközlemények kiadása.

Köszönöm a figyelmet! Németh Orsolya szakmai vezető