Partnerség a HR működésben Budapest, 2012. 05. 17. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
Szervezetfejlesztési Program
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
Minőségmenedzsment alapelvek
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
SZEMÉLYZETI MARKETING
Humánerőforrás Kontrolling
HUMÁNKONTROLLING Készítette: Buránszki Szilvia – MRDA9O, KGKIEG I.ÉVF.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A HEM kialakulása és fejlődése
HR-klub február 16. Előadó: Hegedűs Márta Értékteremtő szolgáltatói kultúra HR eszközökkel.
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
HUMÁN KONTROLLING.
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Emberi Erőforrás Menedzsment Munkakör-értékelés EEM.4.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatás aktuális kérdései
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János

Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Országos tanácsadási konferencia
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
SEEM alapok.
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető

Partnerkapcsolati koncepció A Magyar Posta új működési modelljének célja a profitorientált versenykörnyezetben történő sikeres szereplés. Kölcsönösen előnyös partnerkapcsolati működés: hozzájárul a versenyelőnyhöz! Üzleti (és minden más) terület: a fő tevékenységére tud koncentrálni, egy kapus rendszerben jut hozzá a számára szükséges támogatáshoz. Támogató szervezet (CO, HR, IT): jobban tud gazdálkodni erőforrásaival, a közvetlen napi információkkal rendelkező támogató-ellátott kapcsolat gyorsabb döntéseket tesz lehetővé, mely az egész támogató terület hatékonyságát növeli. Partner: átfogó szakmai tudással rendelkezik, felkészültségét rendszeresen fejleszti, és ismeri az ellátott üzleti terület működését is, részt vesz a napi információcserében, így aktívan tud reagálni a felmerült igényekre és kihívásokra.

HUMÁN partnerség - kompetenciák A humán partnerek az ellátási területük munkáltatói jogkörgyakorló szintű vezetőit szolgálják ki minden HR témában, teljes körűen, de csak azokban a HR vonatkozású ügyekben, amelyek e vezetőket közvetlenül is érintik, amelyekben véleményük, javaslatuk, támogatásuk, egyetértésük, jóváhagyásuk, döntésük szükséges. Megjegyzés: A területi igazgatók kiemelt humán ellátást kapnak a saját állományukba tartozó személyügyi referensektől és a HESZK területi humánerőforrás osztályaitól, amelyek a postahelyi munkaügyi ügyintézőkkel szakmai együttműködésben tejes humán ellátást biztosítanak a postavezetők számára is. Humán partneri főbb folyamat-kompetenciák: Munkaerő-biztosítás (előkészítés) Toborzás és kiválasztás (koordinálás) Teljesítménymenedzsment Munkakör (változáskezelés, értékelés) Munkaerő-fejlesztések (igényjelzés) Karriermenedzselés Szakmai elismerések Vezetők komplex HR támogatása

HUMÁN partnerség – belső kapcsolatok A humán partnerek:  mindazokat a feladatokat elvégzik, amelyek a folyamat-kompetencia körükbe tartoznak, ennek keretében előkészítik a vezetők HR döntéseit, majd képviselik azokat a HR szakterület felé,  megfelelő előkészítést követően a HR szolgáltató szervezethez továbbítják azokat az igényeket, amelyek a HR folyamatok „rutinszerű” működtetésével elintézhetők; az irányítási szintű HR szervezeti egységhez továbbítják azokat az igényeket, amelyek csak egyedi szakmai megoldásokkal, a HR rendszerek, folyamatok fejlesztésével elégíthetőek ki.  folyamatosan tartják a kapcsolatot az illetékes HR szervezeti egységekkel, és biztosítják az ellátott terület részéről a visszacsatolást. Humán Partnerek Osztály: vigh. területenként 1-2 fő humán partner

HUMÁN partnerség – külső kapcsolatok Partnerek közötti kapcsolódások Az azonos ellátási területet kiszolgáló humán partnerek és kontrolling partnerek akár napi szintű szakmai kapcsolatban állnak egymással, hiszen a munkáltatói jogkörgyakorlói szintű vezetők minden esetben felelősségi és/vagy tervezési egységvezetők is egy személyben, ezért a két partner között szoros szakmai együttműködés valósul meg.

Köszönöm a figyelmet!