A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége Helyzetkép és célkitűzések Gyulafehérvár, 2004. november 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” BÁCSALMÁS.
Advertisements

Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
1 II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.
Az operációs rendszer.
E l a d ó. Az étterem áprilisában nyitotta meg kapuit, miután teljes homlokzati és belső felújításon esett át. Pár perc sétával érhető el az Astoria,
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Személyi számítógépek
10 éves az INTERACTA! VELETEK EGYÜTT SIKERÜLT !!!!!!!!! Bejegyezve július 3.
A projekt és eredményeinek bemutatása
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A november 18-i workshop napirendje
Országos Orvosi Könyvtárak szeptember 19. Helyzetkép és elmélkedés Hován Lászlóné (OIT) Deák Valéria (OOI)
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
Debrecen, Markó Tamás informatikai főig.h., PTE Egyetemi Könyvtár 1 „Két úr szolgája” Az épülő pécsi Tudásközpont informatikai rendszere.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
IKT projektek a közoktatásban
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Mai Számítógép perifériák
Networkshop, április Gál Gyula, Szegedi Tudományegyetem, Egyetemi Könyvtár Szerver-kliens alapú online intranetes.
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
MOKSZ és a Semmelweis Egyetem kari / tanszéki könyvtáros értekezlet, Korszerű könyvtári szolgáltatások tanszéki, klinikai vetülete Áncsán Gizella.
Óra Rendszabályok.
Perifériák.
Hipermédia tanulási források az interneten
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Az operációs rendszer.
Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) = Európa Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 4.4 intézkedés: Egészségügyi információ- technológiai.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Kaffka Margit Általános Iskola
Műszaki szakfolyóiratok digitalizálása és archiválása a versenyképesség növelése érdekében ifj. Drótos László ifj. Drótos László OSZK MEK Osztály.
Távmunka a területfejlesztésben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A számítógép logikai és fizikai felépítése
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Bemutatkozás Név: Vespi Gábor Kelt: december 27.
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
Protestáns Teológiai Intézet Kolozsvár Juhász Péter alapítás éve 1622.
A Selye János Egyetem informatikai hálózatának fejlesztése „ Lehetőségek az informatika fejlesztésére a környező országok magyar kisebbségi régióiban –
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
TIOP-1.2.3/08/ Nagykun Tudásdepó-Expressz Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
A számítógép részei Ismétlés-gyakorlás.
 Rajtuk keresztül kerülnek az információk a központi egységbe.  Néhány példa: Billentyûzet, egér scanner, trackball, fényceruza, digitalizáló tábla,
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
Könyvtár a „Széchenyiben”. Könyvtárunk dokumentumai: hagyományos és elektronikus dokumentum. A könyvtárban több mint könyv található.
Mai számítógépes perifériák
A számítógép (computer)
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
A számítógép feladatai és felépítése
PÉCS VÁROS AUTÓBUSZOS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSÉNEK MEGÚJÍTÁSA Tüke Busz Zrt november 6.
Az operációs rendszer.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Gyűjtemény mint rendszer
Kriptográfia egy hallgató szemszögéből
A számítógép feladatai és felépítése
Mikroszámítógépek az MNB-ben
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége Helyzetkép és célkitűzések Gyulafehérvár, november 10.

A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége Intézetünkben jelenleg egy számítógépterem működik, amelyet a kispapok különféle munkákhoz (dolgozatok, recenziók stb.) használnak. Emellett könyvtárunk állományának számítógépes adatbázisa is itt készül. Másfél éve a számítógépteremben található gépekről elérhető a világháló is.

A számítógépteremben 18 számítógép üzemel. Ezek különböző kapacitással bírnak: - 47% körszerű(P4, 1700 Mhz), amelyeket az Apáczai Közalapítvány támogatásával vásároltuk meg 2002-ben. - 53% napjainkban igencsak elavultnak számít (350 Mhz), amelyek korábbi fejlesztések eredményei. Ugyancsak pályázati pénzből sikerült beszereznünk egy korszerű digitális fényképezőgépet is, amelyet közösségi célok mellett a könyvtári adatbázis bővítésében is hasznosítottunk. A kispapok rendelkezésére áll: nyomtató, scanner. A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége

Célkitűzések: számítógépparkunk teljes korszerűsítése belső hálózat (INTRANET) kiépítése, hogy az adatátvitelt megkönnyítsük a számítógépterem gépei és a kispapok személyi számítógépei között. a közeljövőben a Linux rendszer bevezetése a jelenleg kizárólag alkalmazott Windows mellett. számítógépeink DVD író-olvasókkal való felszerelése digitális projektor beszerzése A Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola informatikai felszereltsége