Új Magyarország Mikrohitel Program Dr

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Advertisements

Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Benke Ákos vezérigazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Az UMVP aktuális helyzetének bemutatása, és a kockázati tőke program K+F+I workshop
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
JEREMIE Program Magyarországon
Magyar Export-Import Bank Rt.
EU Források felül- és alulnézetben
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő támogatott programok
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Vingelman József, vezérigazgató Budapest, július 14.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
1 1 Barna-Lázár Zoltán április 11. Településfejlesztés EU-források bevonásával.
A magyar kormány KKV szakpolitikája
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
Új Magyarország Vállalkozói Program pénzügyi programjai (Jeremie)
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program Kabai Anikó
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Pénzügyi eszközök prioritás Zila László Nemzeti Tervezési Hivatal.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
Kis és középvállalkozások helyzete és kilátásai Békéscsaba, május 16. Varga Gyula vezető-főtanácsos Nemzetgazdasági Minisztérium.
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest,
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Vingelman József vezérigazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február 16. Mikrofinanszírozói Szakmai Nap.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Országos Roadshow Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások részére ősz Benke Ákos, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Győr december 3.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Vállalkozói mikrohitelek
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
GINOP programidőszak rövid áttekintése.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Zalán Helga termékfejlesztési ügyvezető igazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Salgótarján május.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Európai pénzügyi intézményrendszer
Előadás másolata:

Új Magyarország Mikrohitel Program Dr Új Magyarország Mikrohitel Program Dr. Kállay László főosztályvezető Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

Mikrohitelezés a világban A világ több mint száz országában működnek mikrohitelező szervezetek. Sokféle szervezeti megoldás és hiteltermék létezik. Mikrohitelezés szerepe: A vállalkozások hitelhez juttatása és banki ügyfelekké válásának elősegítése, valamint a szegénység mérséklése (Grameen Bank, Muhammad Yunus, nobel díj). Legsikeresebb programok pénzügyileg is fenntartható módon működnek.

Mikrohitelezés az ÚMFT-ben JEREMIE = Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises Az Európai Bizottság, az EIB és EIF közös kezdeményezése Célja a KKV-k finanszírozási lehetőségeinek javítása pénz- és tőkepiaci eszközök segítségével Ennek érdekében lehetővé teszi a Strukturális Alapok felhasználását ilyen célra

GAP analízis A KKV-k finanszírozási helyzete Főbb megállapítások: A magyar vállalkozások mintegy 80%-a banki hitel nélkül gazdálkodik, míg a fejlett EU-tagállamokban ez az arány 15-20%. A nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott hitel/GDP ráta 25,7%, míg az EU-15 átlaga közel 45%. Számos jól fejlődő mikro- és kisvállalkozás hitelképes lenne, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki hitelfinanszírozás körébe.

A JEREMIE kezdeményezés jellemzői Európai Beruházási Alap pénzügyi termékeinek mintájára visszaforgó, ismételten felhasználható pénzügyi források. A pénzügyi programok piaci elégtelenségek orvoslására irányulnak (nem zavarják a szabad versenyt), de visszaforgó jellegük miatt hosszabb távon fenntartható tevékenységeket támogatnak. A programok nyílt eljárásban kiválasztott pénzügyi közvetítőkön keresztül valósulnak meg (nő a lebonyolítás hatékonysága, csökken a költsége). A pénzügyi közvetítőknek hozzá kell járulni a programok finanszírozási forrásaihoz (magántőke mozgósítása). A visszaforgó jelleg és a magántőke mozgósítása miatt jelentős tőkeáttételi hatás.

Mikrohitelezés Cél a nem „bankképes”, de hitelképes vállalkozások finanszírozása. Hitelintézetek és szakosított mikrofinanszírozó szervezetek nyújthatnak mikrohitelt. A fő eszköz a fokozatosan csökkenő mértékű refinanszírozás. A saját források aránya a szakosodott mikrofinanszírozó szervezetek esetében alacsonyabb.

Új Magyarország Mikrohitel Program Az MV Zrt. refinanszírozási hitelkeretet és kedvezményes garanciát nyújt a pénzügyi közvetítők számára. Mikrofinanszírozó szervezetek Hitelintézetek 20% 20% 64% 50% 16% 30% JEREMIE refinanszírozás aránya az első évben 80%, ennek legfeljebb 80%-ára eső garancia mellett JEREMIE finanszírozás aránya az első évben 50%, a teljes hitel legfeljebb 80%-ára eső garancia mellett

Eddigi eredmények Szerződéskötés 8 Helyi Vállalkozói Központtal és 1 pénzügyi vállalkozással Szerződéses elkötelezettség GOP 6,92 milliárd forint KMOP 0,68 milliárd forint Több mint egymilliárd forint összegű hitelfolyósítás közel 250 vállalkozás részére

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! További információ: www.nfu.hu www.mvzrt.hu Köszönöm megtisztelő figyelmüket!