KAMARÁK, SZAKMAI SZÖVETSÉGEK ÉS TANÁCSADÁS Szűts Ildikó OHE elnök Országos tanácsadási konferencia 2011.11.17.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Miért éri meg családbarátnak lenni?
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
Hogyan valósítható meg mindez a közszférában?
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Családi vállalkozás.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
A vidéki tér sikertényezői
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
1 Mit vártunk, mit kaptunk, mit remélünk ? Összeállította: Kálóczi Katalin projektvezető december 8. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
BKIK – VI. Országos Tanácsadói Konferencia LEAN COACHING Bárány Péter, CMC üzletág-vezető Projektverzum Kft Budapest, március 21.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
MIÉRT stabilak (jók??) a minőségrendszereik?.
Országos tanácsadási konferencia
Készítette: Farkasné Veres Edina
Előadás másolata:

KAMARÁK, SZAKMAI SZÖVETSÉGEK ÉS TANÁCSADÁS Szűts Ildikó OHE elnök Országos tanácsadási konferencia

1990. május 22-én alakult Országos Humánpolitikai Egyesület néven 1991 óta tagja nemzetközi szervezeteknek december 3-án átalakul: új név, új logó VIZIÓNK: Egy olyan világban hiszünk, egy olyan üzleti környezetet látunk magunk előtt, amelyben a szereplők felismerték és elfogadták, hogy Magyarország megkülönböztető ereje (versenyelőnye) a humán erőforrásokban rejlik és tudatosan alkalmazzák ezen erőforrások menedzselésének komplex rendszerét. AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE

Gazdasági válság óta – új helyzet Válság Folyamatos kommunikáció, helyzetelemzés Optimizmus megőrzése Innováció Bizalom megtartása Kockázatkezelés HR funkció kiemelt szerepe Túlélés Célok Válaszok

védekezésnövekedés Összeolvadási és felvásárlási lehetőségek Tehetség- és vezetőfejlesztés javítása Termelékenység növelése Kapacitást csökkentő intézkedések Munkaerőhöz kapcsolódó költségek csökkentése Termeléscsökkentő lépések Aggályok: európai gazdasági helyzet magyar gazdasági helyzet munkaerő-piaci kilátások munkavállalói attitűdök Egyensúly teremtés?

Attitűd & Viselkedés a folyamatos javulás érdekében Ahogyan az emberek gondolkodnak, éreznek és viselkednek a munkahelyükön, egyénileg és csoportban Képességek fejlesztése az új rendszerhez Teljesítménykul- túra Szerepmodellek és fejlett vezetői módszertanok A menedzsment infrastruktúra A formális struktúrák és rendszerek, amelyek segítségével az erőforrások felhasználását irányítják a folyamatok hatékony működtetése érdekében. Teljesítmény- menedzsment Dashboard a teljesítmények nyomon követésére Operációs rendszer A fizikai erőforrások és a folyamatok olyan összerendelése és optimalizációja, hogy a lehető legtöbb értéket tudják létrehozni minimalizált veszteséggel. Folyamatmenedzsment 6 Sigma DMAIC 6S DMADV A vállalat erőssége Rugalmas kapacitások Szabványosítás Folyamat- változások Jutalmak (inszentívák) és a motivációs rendszer Mi biztosíthatja a folyamatos javulást?

Vezérigazgatói elvárások Némi változás kell Alapvető változás kell 52% 31% tehetségmenedzsment stratégia 54% 23% a kockázatok kezelése 48% 28% befektetési döntések 47% 27% szervezeti struktúra 41% 22% vállalati reputáció és bizalom építése 34% 15% tőkeszerkezet 34% 12% Igazgatósággal való együttműködés (PwC 14th Annual Global CEO Survey)

A versenyképes munkaerő létrehozása 17 tevékenységen múlik (BCG, WFPMA) HR Outsourcing lehetőségek biztosítása A tehetségek felismerése és a velük való bánásmód A demográfiai változásokhoz való alkalmazkodás A szervezet nyitottsága a folyamatos tanulásra Egyensúly elérése a munka és a magánélet terén A változások és kulturális átalakulások kezelése A HR folyamatok legmagasabb szintű művelése Toborzás és alkalmazás megfelelő kivitelezése A HR mint stratégiai partner alkalmazása A vezetésfejlesztés elősegítése A HR monitorozása és a teljesítmény mérése A teljesítménymenedzsment és a jutalmazás folyamatos tökéletesítése A munkaerő elkötelezettségének növelése A diverzitás menedzselése Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás irányítása A globalizációhoz való alkalmazkodás A szervezet átstrukturálása Környezet Teljesítmény Fejlesztés Együttműködés Kitűnő HR

A tanácsadói szakma válsága? A megtakarítás itt is lecsapódik – ki tud túlélni? Az ár/érték arány változik – mit vár az ügyfél? Kapcsolati tőke átalakul – mi a megbízás kulcsa? A szakmai minőség mint belépési korlát hiánya - sokan a piacon? Reputációs problémák – hogyan állítható helyre? Etikai kérdések – az internet világában?

Az emberi tényező Bizonytalanság érzése nő – mindenkiben, beosztástól függetlenül? Lassuló szervezeti folyamatok – közben folyamatos változás/válság? Kulcsemberek felértékelődnek - megtartásuk? Pozitív motiváció szükségessége – szűkülő gazdasági lehetőségek mellett? A csapat felkészítése a nehéz időkre - kommunikációs kihívások?

Sikeres együttműködés a tanácsadókkal Hagyományos módszerek helyett kreativitás és testre szabás A tanácsadásért „áldozni kell” Tapasztalatok összegyűjtése, tudásbázis felértékelődése Referencia mindenek felett – személyes referenciák! Folyamatos helyzetelemzés, rendszeres kommunikáció

SZAKMAI SZÖVETSÉGEK, KAMARÁK –EGYÜTT? Milyen előnyöket hordozhat? Szakmai minőségbiztosítás Tudásmegosztás, tudástranszfer Network Közös képzési/ továbbképzési lehetőség Nemzetközi kapcsolatrendszer kölcsönös előnyei Szakmai minőségbiztosítás Tudásmegosztás, tudástranszfer Network Közös képzési/ továbbképzési lehetőség Nemzetközi kapcsolatrendszer kölcsönös előnyei Recruitment szolgáltatók Pénzügyi szolgáltatók Teljesítmény értékelés szolgáltatók Stratégiai szolgáltatók Oktatási szolgáltatók Coaching szolgáltatók Training szolgáltatók Adminisztráció szolgáltatók Belső kommunikációs szolgáltatók Foglalkoztatás Egészségügyi szolgáltatók OHE praktikus információ szolgáltatás érdek képviselet szakképzés minőség biztosítás tudás megosztás szakmai fórum kapcsolat rendszer HR szakember

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! … EGYESÜLET A SZAKEMBER MÖGÖTT