SZERETETTEL VÁRUNK A TISZAPARTIBA!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Advertisements

Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Pogány Frigyes Szakközépiskola
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Krúdy.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Pályaválasztás 2014/15.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
Iskolánkról.
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
Beiskolázási tájékoztató december
Felvételi tájékoztató – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Felvételi tájékoztató 2008/2009-es.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Általános iskola első osztály
Iskola rövid története
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Pályaválasztási szülői értekezlet
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
DARUS a gyermekekért.
2016. november 12..
Érettségi tájékoztató 2016/2017
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2O15. tanév
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
A felvételi eljárás elemei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
NYITOTT KAPUK NAPJA november 14.
Előadás másolata:

SZERETETTEL VÁRUNK A TISZAPARTIBA!

ÉNEK-ZENE EMELT CSOPORT „A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható... Teljes lelki élet zene nélkül nincs...Aki nem él vele, lelki vérszegénységben hal meg.” Kodály Zoltán

ERŐSSÉGEINK 35 éves múltja van a régió egyetlen zenei képzést nyújtó osztálya egykori diákok tanítanak a városban és megye szerte ének-zene területen híres diákjaink ( Lőrincz Judit operaénekes, Molnár Éva karnagy stb.) választható érettségi tantárgy továbbtanulás zenei pályán országos és nemzetközi minősítésű kórusmunka kapcsolat és közös programok a városi és megyei kórusokkal és intézményekkel külföldi kapcsolataink (japán, finn, szerb) a Tiszapartiban tanító két ének-zene tanár szakmai elismertsége az iskola ének-zene tanárai részt vesznek a KÓTA Ifjúsági Tagozatának működtetésében szaktanácsadói munka Megyei Pedagógiai Intézet keretében versenyeredményeink

MÚLT-JELEN-JÖVŐ Az iskolában az 1974-75-ös tanév óta – Buday Péter és Góhér Edit munkálkodásának köszönhetően működik ének-zene tagozat. Három éve - osztályösszevonás miatt – fél osztály indulhat csak. A kerettanterv bevezetése óta a diákok egységesen 9-10. évfolyamon tanulnak éneket, és 11-12. évfolyamon lehetőség van az ének-zene további tanulására. Cél az érettségire, valamint a továbbtanulásra való felkészülés ill. felkészítés. Az érettségi követelménye nagyban meghatározza az itt folyó munkát, de évek óta figyelünk arra, hogy a diákok örömüket leljék a zenében.

Ének-zene óra A heti 1 énekóra mottója „a zene mindenkié”. Az élményszerzés és az alkotás öröme hatja át ezeket az órákat. A zenei anyanyelv megalapozásában óriási szerepet kap a karaoke alkalmazása, mely hangulatosabbá teszi az órákat és magabiztosabbá a gyerekeket, így serkenti őket az önálló megszólalásra . Az órák 2/3-ában a zenéé a főszerep, cél a zenei készségek fejlesztése. A zenehallgatás a tanulók aktív közreműködésére épül, pl.: vezénylés, dallam éneklése, vagy hangszeren történő megszólaltatás, ritmuskíséret, szövegimprovizálása, stb. A programzene kiváló lehetőséget ad más tantárgyak integrálására az énekórákon, pl.: képzőművészet, irodalom stb. A munka két szaktanteremben folyik, névadójuk Buday Péter karnagy és Illéssy Miklós zeneszerző. Közös éneklés az iskolai ünnepségeken és hangversenylátogatás.

A gimnáziumban jelenleg egy leány- és egy vegyeskar működik. "Mi tehát a teendõ? Mennél nagyobb tömegeket közvetlen érintkezésbe hozni igazi, értékes zenével. Mi ennek ma a legjárhatóbb útja? A karéneklés." (Kodály: Vidéki város zeneélete, 1937) A gimnáziumban jelenleg egy leány- és egy vegyeskar működik. A kórusmunka alapvetően az ének tagozatra épül, de „nyitva áll az ajtó” minden jó hangú gyerek számára. A kórus létszáma évről évre változik, most kb. 60-70 tanuló vesz részt a heti 4 énekkari próbán. A kórustagság szívesen szerepel, versenyez és táboroz együtt.

Szolnok város zenei élete számít ránk

KÜLFÖLDI KAPCSOLATAINK JAPÁN 2002 FINNORSZÁG 2005 SZERBIA 2006

EREDMÉNYEINK 1988 Prágai Kórusfesztivál Ezüst Diploma és Különdíj 1992 Dánia Fesztiváldíj 1996 Neerpelti Nemzetközi Kórusverseny, Belgium I. helyezés cum laude minősítéssel 1998 Neerpelti Nemzetközi Kórusverseny, Belgium I. helyezés 2000 Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Különdíj a Kocsár Miklós művek hiteles tolmácsolásáért 2001 Ének-zene tagozatos iskolák kórusainak Országos Fesztiválja Különdíj 2002 Japán Yuzai Fesztiváldíj ésTokiói Sunshine Városi díj 2003 III. Magyar Kórusverseny 3. helyezés és különdíj 2008 Éneklő Magyarország Hangversenykórus cím

„Az ember csak akkor hatalmas igazán, ha tudja, hogy más ember is van körülötte, akivel gondolatát, érzelmeit közölheti. Az egyedülálló ébreszthet ugyan bámulatot és csodálatot, de hatása csak tiszavirág marad. Ha közös munkára nem egyesül vele, akkor a szél elfújja vetését.” Liszt Ferenc

Alkalmasság Ének-zene óra Kórus Tehetséggondozás Hangszer Érettségi Továbbtanulás Jó képességű- jó tanuló 4 + 2 tanóra 4 kórusóra Egyéni versenyeztetés Nem kötelező Választható tantárgy Nemcsak zenei pályán

Kedves nyolcadikosok, leendő tiszapartisok Kedves nyolcadikosok, leendő tiszapartisok ! Felvételi előkészítőt tartunk ének-zenéből (hétfői napokon) 1500 - 1630-ig. 2009. október 19, november 23, december 21, 2010. január 18, feruár 15. Jelentkezni lehet az iskola titkárságán az (56) 510-890-es telefonszámon illetve érdeklődni a két szaktanárnál: Almainé Szabó Gabriella 70-453-3261 és Barnáné Bende Andrea 70-327-9742 Rád várunk, jelentkezz! ÉNEK-ZENE - EMELT CSOPORT Azonosító száma: 04. Angol vagy német nyelv, második idegen nyelv választható: latin, francia, angol, német Csoportlétszám: 15 fő A 04 számú csoportba jelentkezők számára ének-zenéből szóbeli meghallgatás lesz, névre szólóan, külön értesítés alapján.! A meghallgatás várható időpontja: 2010. február vége – március eleje. A TISZAPARTIBAN „A ZENE MINDENKIÉ!”