Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter peterk@gimsz.sulinet.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
Advertisements

GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Sisák Zoltán HTTP Alapítvány
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Az intézmény Nappali képzés keretében több mint 1800 diák, két tagintézményben folytathatja tanulmányait iskolánkban, akiket kiválóan felkészült pedagógusok.

Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
FELVÉTELI tájékoztató
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
Gönczy Pál Általános Iskola
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Cisco Hálózati akadémia
A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium)
DUNAÚJVÁROSI BÁNKI DONÁT
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
Alapozó tantervek Új alapozó tantervek valamennyi szakmacsoportban; informatikában is. Hozzászoktunk: Informatika tanár edzett! tanév, melyben mind a négy.
Tóth Gergely Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola Informatikai jellegű szakképzés iránti igények és elhelyezkedési.
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A gimnázium Alapítás éve: 1926 Alapítónk, névadónk Iskolánk névadója haladó gondolkodású földbirtokos volt. A Sárrét történetébe azzal írta.
1 Csontó Béla Az új OKJ bevezetése Informatikai rendszergazda Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető.
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március Pannon Egyetem (Veszprémi Egyetem, 1949) Bölcsészettudományi Kar Gazdaságtudományi.
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
Felnőttoktatási tájékoztatója
Az intézmény Nappali képzés keretében több mint 1300 diák, folytathatja tanulmányait iskolánkban, akiket kiválóan felkészült pedagógusok a kor követelményeinek.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola MEGALAPÍTÁSÁNAK 45. évfordulójára.
SZENT IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája Pályaválasztási tájékoztató.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
Szent Imre Szakgimnázium Esztergom Szakmatérkép 2016/2017.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola Tokaj2007. január 31.
I NFORMATIKAI KÉPZÉSEK Informatikai rendszergazda Számítógép-szerelő, -karbantartó.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Beiskolázási tájékoztató
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
Rettegi Attila február 14.
PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2O15. tanév
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter peterk@gimsz.sulinet.hu

Az iskola 670 beiskolázott diák. Kb. 50-50%-ban Informatika illetve gépész jellegű képzésre A Savaria-TISzK tagintézménye 1993-ban világbanki támogatással indítottuk az informatika képzést

Elsőtől emelt óraszám informatikából (már elsőben heti 7 óra) Informatika szakon kötelező az angol nyelv. Felszereltség: 8 db 18 + 1 gépes számítástechnika tanterem. 2 db 18 + 1 gépes nyelvi terem. Az egyéb (szaktárgyi) laborokkal együtt több mint 250 számítógépes munkahely Minden számítógép hálózatban. 2 Novell és 2 Linux szerver WEB-es jelenlét.

Beiskolázás Nem feltétlenül a szakok döntenek, hanem az iskola. Az informatika szak még vonzóbb, mint a gépész szakok, de a trend megfordulni látszik. A bejutási átlag 4.0 körül van, de nem egységes az előzetes tudásszint.

Alapképzés (I-IV évfolyam) Heti óraszámok 9. évfolyam: heti 7 óra 10. évfolyam: heti 6 óra 11. évfolyam: heti 9 óra (már specifikus tárgyak) 12. évfolyam: heti 9 óra Az alapképzésben több fajta szakképzés előkészítése folyik, azaz az igényeknek megfelelő kimenetet tudjuk indítani.

Informatikai kimenetek Az elmúlt 15 évben (1993 óta) iskolánk több Informatikai kimenetet indított (de évente csak egyet) Műszaki számítástechnikai technikus. Rendszerinformatikus. Informatikus – Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető. Informatikai szakképzés – CISCO hálózati akadémia

A szakképzés problémái iskolánkban Az informatika szakos tanulók többsége érettségi után továbbtanul, két informatika osztályból általában egy szakképző osztályt tudunk indítani. A tanulók többsége az érettségi és a továbbtanulás között maximum egy év alatt akar képesítést szerezni. Ez a jelentősen szűkíti az indítható szakok körét (csak ami az alapképzésben elő lett készítve).

A továbbtanulóknak általában nincs különösebb tétje a 13 A továbbtanulóknak általában nincs különösebb tétje a 13.évfolyam elvégzésének csak egy ugródeszka a továbbtanuláshoz Aki nem tanul tovább, általában gyengébb eredményekkel rendelkezik.

Az informatikai szakképzés eszközigénye Az informatikai szakképzések közt eszközök tekintetében jelentős különbségek vannak. Vannak szakképzések amelyekhez „csak” számítógép és megfelelő szoftverek kellenek. Nem ilyen pl. az Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető képzés. Az idén indított képzés – jelenleg beszerzés alatt álló – eszközeinek igénye kb. 6 millió Ft.

AIFSZ képzések Jelenleg a NyME SEK-ben folyik több informatikai AIFSZ Iskolánkban is folyamatban van ezen képzések beindítása a következő tanévtől. Széchenyi István Egyetem – Informatika Veszprémi Egyetem - Elektronika