1. 2 A jövő fiatal vállalkozója 2008 A Dreher Sörgyárak Zrt. pályázata a vállalkozó szellemű és kreatív diákok számára „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
Innováció konferencia
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
MasterCard - Év bankja 2010 Gauder Milán regionális igazgató MasterCard Europe.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) /1-2. „Iskolai tehetséggondozás” című pályázatról Kecskemét, augusztusPapp Attila.
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Fiatal vállalkozók hete Üzleti tervezés, marketing a gyakorlatban – ötletek a sikerességhez Nyíregyháza, PRIMOM november 19.
Rövid beszámoló egy tört évről 2013 Klaszter Klubest Bertalan Zsolt elnök.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
EKOP Elektronikus levéltár
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás feltételeinek megteremtése Vas megye közoktatási intézményeiben - TÁJÉKOZTATÓ -
Tehetségek segítése a természettudományok területén
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Gőzerővel dolgozott mindenki. A művészek dolgoztak lelkesen, a kréta fogyott rendesen!
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
VIII. DÖNTŐ április 17..
HALLGATÓI ÖTLETPÁLYÁZAT PÁLYÁZATI ISMERTETŐ Passzív lakóotthon sérült emberek számára Nem Adom Fel, lakóotthon tervezési ötletpályázat építész hallgatók.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
szakmérnök hallgatók számára
Tanévkezdő szakmai fórum Középiskolai fizika Zalaegerszeg október 6.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
HUMAN TISZK Pr, marketing munkacsoport Beszámoló 2009 HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
UniTech online mérnökverseny
VÁLLALKOZÓI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, március 26.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Tűrések, illesztések CNC forgácsoló tanfolyam 2008 – 2009
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Merényi Ádám Takács Attila
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Adatbázis fejlesztés a technológia transzfer és a pályázati tevékenység elősegítésére Dr.Debreczeni Ferenc.
1.  Szerzői:  Panagiotis Bouros (University of Hong Kong),  Shen Ge (University of Hong Kong),  Nikos Mamoulis (University of Hong Kong)  Esemény:
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
„Információvédelem menedzselése” LXI. Szakmai Fórum Budapest, május 21. Bevezető gondolatok (hírek, aktualitások…) Gasparetz András Hétpecsét Információbiztonsági.
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Szakmódszertani fejlesztés
IVSZ START-UP KONFERENCIA ÉS VERSENY ÁPRILIS 4. A versenyre való jelentkezés határideje: március 10..
Tájékoztató fórum TÁMOP Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban Kecskemét június 25.
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
(Megújuló) energetikai projektek finanszírozási lehetőségei szeptember 12. Előadó: Papadimitropulosz Alexander a megújuló energia.
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
KRE-AKTÍV motivációs projekt
2018/2019 tanév.
Játékosított kooperációs tréning a hatékony közös munkáért
Logisztikai innovációs és oktató központ
Előadás másolata:

1

2 A jövő fiatal vállalkozója 2008 A Dreher Sörgyárak Zrt. pályázata a vállalkozó szellemű és kreatív diákok számára „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”

3 Célok Erősíteni a vállalkozó szellemet és az innovációt a fiatalok körében Fejleszteni a fiatalok üzleti, vállalkozási és pénzügyi készségeit Erősíteni a kapcsolatot az üzleti élet és a diákok között Tevékenyen részt vállalni az innovatív, ötletes vállalkozások elindulásában Presztízs értékű díjat létrehozni a felső oktatás számára, mely ösztönzi és díjazza a fiatal vállalkozó szellemet

4 A megmérettetés 1.Magyar nyelvű üzleti terv kidolgozása, és ennek beküldése három körben, hétről-hétre: #1 bevezetés és marketing terv #2 források (operatív, HR és szervezeti ) terv #3 pénzügyi terv 2.Döntősök angol nyelvű prezentációja a zsűri előtt (10 fő) 3.A nyertes megvalósítja üzleti tervét

5 A győztes nyereménye Első helyezett „A jövő fiatal vállalkozója 2008” cím 3,6 millió forint alaptőke a vállalkozás megvalósításához 6 hónapos szakmai segítség és támogatás Második helyezett: 1,2 millió forint alaptőke 6 hónapos szakmai támogatás Harmadik helyezett: 1,2 millió forint alaptőke 6 hónapos szakmai támogatás

6 Partnerek 1.Életpálya Alapítvány Fiatal vállalkozókat segítő alapítvány 2.EcoSim Üzleti Szimulációk Kapcsolattartás diákszervezetekkel 3. ING Wholesale Banking

7 Bevezetés

8 Web

9 Résztvevők 155 regisztráció 103 pályázat 26 főiskoláról és egyetemről Miskolc

10 Résztvevői kérdőívek eredményei  A pályázattal kapcsolatban a résztvevők 42% -ának az első gondolata az volt, hogy „végre itt van amire vártam”  A résztvevők 44% -a elképzeléseinek megvalósítását várja a pályázattól  A többség (39%) egy szolgáltatást választott pályázati témának  A fejezetenkénti max. 5 oldal terjedelmet a pályázók 75% -a elegendőnek találta

11 Vélemények a kérdőívekből Nagyon jó ötlet! „Több szempontból is előnyösnek és hasznosnak találom. Egyrészt így a valóságba ültethetjük a tanulmányainkat és még több tapasztalatot szerezhetünk, másrészt kihívás, amelyben megmérettethetjük magunkat a többi diákkal szemben, továbbá sikerélményekhez jutunk minden elkészült dokumentum által, nem beszélve arról, hogy közelebb kerülünk álmaink megvalósításához. Köszönöm, hogy mindehhez lehetőséget biztosítanak.” Meghirdetés „Szerintem jó a kiírás, az egyetemen mindenhol a plakátokba ütköztem, és a tanárok is felhívták a versenyre a figyelmünket. Szerintem csak az nem tudott a versenyről, aki nem akart.” Legnehezebb rész „Pénzügyi terv.” Egyéb „Köszönöm a lehetőséget,mert legalább összeszedtem magamban a dolgokat,és ha nem is jutok be,már nyertem ezzel!”

12 Díjkiosztó március 25. A jövő fiatal vállalkozója 2008 „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”

13 Daru János tudományszervezés

14 Deák Róbert fogtechnikai szkenner

15 Horváth Viktor Sándor Imagix Interactive – CMS program

16 Junger Ferenc 3D ingatlaniroda

17 Mészáros Bence SoftStepper - lépésszámláló

18 Mezei Balázs energia fogyasztás optimalizáló

19 Ojtó Szabolcs prémium méz webáruház

20 Szűcs Renáta tetőkertek tervezése és kivitelezése

21 Tógyer Károly innovációs vállalkozás

22 Vízváry Tamás rövid alvásokra szolgáló ágy

23 Díjkiosztó március 25. A jövő fiatal vállalkozója 2008 „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”