Az MKB Bank bemutatkozik Személyesen Önnek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Mire vár megoldást egy vállalkozás?
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
Modellezés a számvitelben
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MKB Bank bemutatkozik Személyesen Önnek
Az MKB Bank bemutatkozik Személyesen Önnek Dr
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
Page 1 Date 2007 Author Siemens Finance Zrt./Siemens Leasing Kft. Siemens Financial Services Siemens Financial Services Kisértékű eszköz finanszírozás.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Az MKB Bank bemutatkozik Személyesen Önnek Győr, 2008. szeptember 25.

The Banker- Az Év Bankja 2007 Magyarország 209 hálózati egység 910 ezer lakossági ügyfél 63 ezer vállalati ügyfél Harmadik legnagyobb bank mérlegfőösszeg és saját tőke alapján* Vállalati hitelezésben és projektfinanszírozásban magyarországi piacvezető Új CHF lakossági hiteleknél 13%-os átlagos piacrész Legnagyobb, 107%-os növekedési dinamika befektetési alapokban *(IFRS, konszolidált)

Tulajdonosi szerkezet Elismert stratégiai tulajdonosok, hosszú távú elkötelezettség. A Bayern LB: Németország 6. legnagyobb bankja ~90 % Az egyik legnagyobb kötvénykibocsátó Németországban A bajor állam tartományi bankja és a bajor takarékbankok központi bankja ~10 % A bajor tartományi állam és a bajor takarékbankok 50-50%-os részesedéssel rendelkeznek a BayernLB Holding AG-ban A csoport fő számai*: *2007. félév Mérlegfőösszeg Adózott eredmény Saját tőke 383,4 Md EUR 17,8 Md EUR 431 M EUR 9

Az MKB Bank és a bankcsoport 2234,9 Md Ft 208,5 Md Ft 14,6 Md Ft Az első privatizált nagybank Közép-Kelet-Európában (1994) A legjobb besorolású bankok közé tartozik az új EU-tagországokban Főbb mutatók: Mérlegfőösszeg Saját tőke Adózás előtti eredmény (IFRS, nem konszolidált, auditált) 2234,9 Md Ft 208,5 Md Ft 14,6 Md Ft és a bankcsoport MKB Alapkezelő MKB Biztosító MKB Nyugdíjpénztár MKB Egészségpénztár MKB Eurolízing Románia: MKB Romexterra Bank Bulgária: MKB Unionbank

MKB Bank belföldi fiókhálózata 74 fiók (~100 fiók 2010-ben) 84 ATM A hálózat 7 regionális központ irányítása alatt áll, melyek kompetenciájába tartoznak a vállalati termékek mellett lakossági és a tőkepiaci termékek is.

MKB EU Program – az induláshoz Maximálisan ki tudják használni a támogatási rendszerben rejlő lehetőségeket. versenyképes banki szolgáltatások személyes tanácsadás EU Desk Az Ön pályázati csapata vállalati referenseink külső tanácsadóink

MKB EU Program – az elnyert támogatáshoz 1. A pályázati kiírás a támogatásra biztosíték adását írja elő? EU Bankgarancia Olyan biztosítékhoz jut, amely hozzásegíti Önt a tervezett fejlesztéshez A Támogatási Szerződésben vállaltak nem teljesítése esetén a fizetési kötelezettségének teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges Nagysága az elnyert támogatás összegének függvénye Lejárata a fejlesztés befejezésének és a fenntartási időszak lejáratának (záró értékelés elfogadásának) időpontjához igazodik

MKB EU Program – az elnyert támogatáshoz 2. Az EU-s támogatások kifizetése utólag történik a teljes beruházás vagy egyes részeinek lezárását követően. A fejlesztés megvalósításához szüksége van a támogatási összegre már a beruházás kezdeti fázisában? EU Támogatás Előfinanszírozó Hitel A hitel célja a támogatás előfinanszírozása a Támogatási Szerződés megkötésétől a támogatás kifizetéséig tartó időszakban A hitel biztosítéka elsősorban az elnyert támogatás, de a Bank egyéb fedezetet is kérhet A hitel futamidejét az utolsó támogatási rész kifizetésének várható időpontja határozza meg A hitel maximális összege a támogatás összegének 70-100 %-a lehet Amennyiben mind az EU Bankgarancia, mind az EU Támogatás Előfinanszírozó Hitel termékünket igénybe veszi, a hitel és garancia fedezetéül Önnek nem szükséges külön-külön biztosítékot nyújtania.

MKB EU Program – az elnyert támogatáshoz 3. A már benyújtott számlák és a tényleges kifizetések közötti átfutási idő igen hosszúra nyúlhat. Nem vett igénybe Támogatás Előfinanszírozó hitelt, a számlákat benyújtotta az illetékes hatóságnak, de a tényleges kifizetés nem történt meg? EU Faktoring Az elnyert támogatás megelőlegezése számla ellenében segít vállalkozásának abban, hogy a teljesítés után rövid időn belül pénzhez jusson

MKB EU Program – az önerő biztosításához 1. A fejlesztés megvalósításához nem rendelkezik a támogatáson felüli összeg teljes egészével? EU Beruházási Hitel A hitel futamideje a beruházás megvalósításának és megtérülésének függvénye A megvalósítási szakaszban a tőketartozás megfizetésére türelmi időt kaphat A hitel maximális összege a beruházás összköltségének maximum 70 %-a A hitelt forintban, euróban vagy svájci frankban igényelheti A kamat mértéke egyedileg kerül meghatározásra, a Bank közép- és hosszúlejáratú kölcsöneinek kamatlába az irányadó

MKB EU Program – az önerő biztosításához 2. Kedvező kamatozású hitelt szeretne, de nem akar árfolyamkockázatot felvállalni? Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Forrás-kiegészítő bármilyen pályázat keretében elnyert támogatáshoz Akár megkezdett beruházás is finanszírozható Rendkívül kedvezményes kamatozás, hosszú futamidő (max 15 év) Kamat mértéke: 3 havi EURIBOR + legfeljebb 4% A hitel forintban igényelhető A minimális hitelösszeg 5 M Ft, a maximális hitelösszeg 3 Md Ft A saját erő mértéke a beruházás bekerülési értékének legalább Csekély összegű támogatás esetén 10%-a Regionális csoportmentességi támogatás esetén 25%-a

MKB EU Program – az önerő biztosításához 3. Egyszerre akarja kihasználni az állami támogatásból származó előnyöket a lízingcégek által nyújtott előnyökkel? Eszközalapú Kölcsön A finanszírozott eszköz a kölcsönfelvevő tulajdonában van A finanszírozandó eszközt a kölcsönfelvevő aktiválja és amortizálja A kölcsön törlesztő részletei akkor merülnek fel, amikor a berendezés már termel A kamat és egyes díjak tárgyi ÁFA mentesek Szerződés devizaneme: HUF, EUR, CHF Az ÁFA összege belföldi szállító esetén a vételár után egy összegben fizetendő, külföldi szállító esetén nem merül fel Fedezetet jelentheti egy opciós vételi jog is a finanszírozott eszközön vagy egy más eszközön

MKB – Deutsche Leasing stratégiai együttműködés Nem vehet igénybe támogatást, de termelőeszközt szeretne vásárolni? Zártvégű Pénzügyi Lízing Költség akkor merül fel, amikor már az eszköz termel Az eszközt a lízingbevevő aktiválja és amortizálja Az utolsó lízingdíj megfizetéssel a tulajdonjog átszáll a lízingbevevőre Futamidő: 24-96 hónap Törlesztés: havonta, negyedévente, vagy évente kétszer Finanszírozás bázisa: HUF, EUR, CHF Ajánlatadás 24 órán, hitelbírálat 3 napon belül

MKB Nyugati Régiójának elérhetősége Győr-Moson-Sopron megye Horváth Ákos régió vállalati igazgató 9021 Győr, Bécsi kapu tér 12. Tel: 96/548-255, email: horvath.akos@mkb.hu Vas megye Gergácz Miklós vállalati területi igazgató 9700 Szombathely, Szent Márton u. 4. Tel: 94/ 528-355, email: gergacz.miklos@mkb.hu Zala megye Vas László vállalati területi igazgató 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 22. Tel: 92/ 550-697, email: vas.laszlo@mkb.hu

regionális vállalati igazgató KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Horváth Ákos regionális vállalati igazgató Nyugati Régió www.mkb.hu