Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, 2009. június 17.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
UNIÓS TÁMOGATÁSOK KKV-K RÉSZÉRE 2008-BAN IV. WORKSHOP Essősy Ádám szakmai igazgató Lőrincz Krisztián divízióvezető.
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Vállalati pályázatok uniós forrásból
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Benke Ákos vezérigazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Az UMVP aktuális helyzetének bemutatása, és a kockázati tőke program K+F+I workshop
ÚMFT-s gazdaságfejlesztési támogatási lehetőségek vállalkozások részére Mészáros Gábor, vezető tanácsadó Szeghalom, április 8.
JEREMIE Program Magyarországon
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
„ T ő lünk függ minden, csak akarjuk!” Széchenyi István Forrás: MAG Zrt.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő támogatott programok
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Így fejlesztünk mi- innovatív technológiafejlesztés a gyakorlatban Novák Csaba, ügyvezető igazgató MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ.
Pályázati tapasztalatok, aktuális pályázati lehetőségek Gyarmati György.
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest,
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok András Lászlóné, igazgató Győr, szeptember 26.
Mire figyeljünk, ha uniós forrás megszerzése a cél?
Az újonnan kialakított intézményrendszer szerepe, aktuális pályázati lehetőségek Várkonyi Gellért, képviseletvezető november 16. MCE Konferencia.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
A KKV-k számára elérhető támogatások. ÚSZT célok megjelenése a pályázati felhívásokban ÚSZT kitörési pontok Kkv-k fejlesztése Foglalkozta-tási hatás.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Vállalkozási ismeretek
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Válságkezelés és Pályázati lehetőségek az Észak- Magyarországi Régióban.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
Vállalkozói mikrohitelek
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Bendó János, ITD Hungary Zrt regionális képviselet vezető Eger, november 11.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
Támogatott fejlesztési források Bendó János regionális képviseletvezető Eger, március 25.
Gazdaságfejlesztési pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok El ő adó: Antal Andrea Regionális képvisel ő 2009.március.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Támogatott fejlesztési források vállalkozások részére Spilák Lajos régióvezető Nagykanizsa, január 26.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
12 ezer milliárd forintos keret
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.

Az új gazdaságfejlesztési uniós pályázatok jellemzői  a beruházást a benyújtását követően meg lehet kezdeni, NEM KELL megvárni a formai befogadást  a nagyvállalatok NEM CSAK hátrányos településen pályázhatnak  VAGY árbevétel-megtartás / mérsékelt csökkenés vállalása, VAGY az alkalmazotti létszám fenntartása 2 évig  az ELŐLEG 40% is lehet  az ÉPÍTÉSI KÖLTSÉG 30 vagy 50%-ig számolható el  a BIZTOSÍTÉKMENTESSÉGI határ 25 M Ft  a TÁMOGATÁSI ARÁNY növelése

Jelenlegi pályázatokBeadásTámogatás Mikro-, kis-, és középvállalkozások technológia fejlesztése (KMOP /A) MFt Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása (GOP ) MFt Vállalkozások technológiai innovációjának ösztönzése tartós beszállítóvá válás vagy a státusz megerősítése érdekében (GOP ) MFt Vállalati innováció támogatása (GOP /A) (KMOP ) MFt

KMOP /A - Mikro- kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése  mikro-, kis- és középvállalkozások  cél: jövedelemtermelő képesség növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül  támogatható:  technológiai fejlesztést eredményező beruházások (új vagy 3 évnél nem régebbi használt eszköz beszerzése)  információs technológia fejlesztése, domain név, honlap készítés  szabványok bevezetése  A támogatás mértéke az összes elszámolható költség  Pest megyében – 35%  Budapesten – 25%  Az elbírálás folyamatosan történik  Benyújtás: február 13. és december 31. között  A támogatás összege: MFt  A keretösszeg: 4 milliárd Ft

GOP Vállalkozások technológiai innovációjának ösztönzése tartós beszállítóvá válás vagy a státusz megerősítése érdekében  Gazdasági társaságok (kivéve a non-profit gazdasági társaságok, ha kettős könyvvitelt vezetnek, és nem tartoznak az EVA hatálya alá)  Cél: integrált, tudásigényes beszállítói szektor létrehozása, fejlesztése  A támogatás mértéke a projekt összköltségének maximum 50%-a  Az elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: március 23-tól február 5-ig.  A támogatás összege: MFt  A keretösszeg: 2 milliárd Ft

GOP /A - Vállalati innováció támogatása  Gazdasági társaságok (kivéve a non-profit gazdasági társaságok)  Szövetkezetek (ha kettős könyvvitelt vezetnek, és nem tartoznak az EVA hatálya alá)  Cél: innovációs tevékenységek támogatása a meglévő K + F eredményre, marketing  A támogatás mértéke az elszámolható költség %-a a vállalat nagyságától függően  Az elbírálás szakaszosan történik  Benyújtás: március 16-tól január 15-ig.  A támogatás összege: MFt  A keretösszeg: 8 milliárd Ft

Új pályázatokBeadásTámogatás Keret Milliá rd Ft Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (GOP ) (KMOP ) MFt ,96 Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése (GOP ) KMOP MFt 1, ,28 Vállalati K+F kapacitás erősítése (GOP ) KMOP MFt ,36 Innovációs és technológiai parkok támogatása (GOP ) MFt8,9 Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése (GOP ), (KMOP ) MFt MFt 9, ,58

Társadalmi egyeztetésen a GOP és a KMOP további pályázati kiírásai A pályázat címe A tervezett támogatás GOP Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása MFt KMOP Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása MFt GOP-2009/ Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem komplex támogatása MFt GOP Vállalati SaaS (ASP) központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása MFt

Hitelek, Hitelgaranciák, Kamattámogatás Hitel megnevezésTovábbi tájékoztató portál Új Magyarország Mikrohitel Mikrohitel Plusz Kisvállalkozói Hitel Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitel Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitel Új Magyarország Forgóeszközhitel Új Magyarország Kockázati Tőke Új Magyarország Hitelgarancia Pályamódosító Hitelprogram Széchenyi Kártya Garantiqa hitelgarancia

Új Magyarország Mikrohitel Célcsoport:Mikro-, kis- és középvállalkozások Hitelösszeg: Forgóeszköz hitel esetében max. 6millió HUF Beruházási hitel esetében max. 10millió HUF Hitelcél: tárgyi eszköz beszerzések és egyéb beruházások, bővítések, ill. kapcsolódó forgóeszköz finanszírozás (a fejlesztés helye Magyarország) Saját erő elvárás: beruházási hitel esetében minimum a tervezett fejlesztés 20%-a Futamidő: Forgóeszköz hitel esetében maximum 36 hónap Beruházási hitel esetében maximum 120 hónap Türelmi idő: max. 2 év beruházási hitel, max. 2 hónap forgóeszköz hitel esetén Kamat:nincs kamatplafon meghatározva

Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitel - KKVH Célcsoport:Mikro-, kis- és középvállalkozások Hiteltípus:Éven túli lejáratú beruházási hitel Hitelösszeg:Min. 10millió HUF, maximum 100millió HUF Hitelcél: tárgyi eszköz beszerzések és egyéb beruházások, bővítések, ill. közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozás (a fejlesztés helye a Közép-Magyarországi régión kívül) Saját erő elvárás: beruházási hitel esetében minimum a tervezett fejlesztés 15%-a Futamidő:Maximum 10 év (Türelmi idő: max. 2 év) Ügyleti Kamat:3havi Euribor * 0,75 + 0,75 + legfeljebb 5%/év Törlesztési ütemezés: A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben, előtörlesztés megengedett

Új Magyarország Forgóeszközhitel - UMFOR Célcsoport:Mikro-, kis- és középvállalkozások Hiteltípus:Éven túli lejáratú forgóeszköz hitel Hitelösszeg:Min. 1millió HUF, maximum 200millió HUF Hitelcél: A termelő vagy szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások részére a tevékenység bővítéséhez szükséges átmeneti forráshiány finanszírozása forgóeszközhitellel.) Saját erő elvárás:saját erő nem szükséges Ügyleti Kamat:9/14 * 1havi bubor + 1,464 + legfeljebb 4%/év Törlesztési ütemezés: A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben, előtörlesztés megengedett

Új Magyarország Kockázati Tőke befektetési keretrendszer Befektetés formája:tőkefinanszírozás Céltársaságok: Hazai mikro-, kis- és középvállalkozások: - 5 éven belüli alapítás (az első befektetési döntéskor) - Nettó éves árbevétel < 1,5 mrd Ft (anyavállalataival együtt) A befektetés nem használható fel: hitelkiváltás, kereskedelmi (ingatlan értékesítési) célú ingatlanfinanszírozás, részesedésszerzés Ügyletméret: egy 12 hónapos időszak alatt max. 1,5 millió EUR fektethető egy célvállalatba, legfeljebb 3 egymást követő gazdasági évben Megvalósítás: második félév

Az MV Zrt. közvetítőiről és termékeiről bővebben az oldalon talál részletes információt:

Elérhetőségek: Kapcsolat: MAG Zrt. - Központi ügyfélszolgálat Telefon: 40/ MAG Képviselet: Minden régióban személyes ügyfélszolgálat NFÜ ügyfélszolgálata: 06-40/ új pályázatokkal kapcsolatos információk Weboldal:

Köszönöm a figyelmet!