ANETTE GIGON / MIKE GUYER ARCHITEKTEN Ismertetés az építészpárosról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Art Berlin Amikor én azt mondom, minden ember művész, akkor ez nem más, mint egy kitágított művészetfogalom része. És ez persze minden ember tevékenységére.
Advertisements

Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
A lé meg a Lola német filmdráma, 1998 (Lola rennt) rendező : Tom Tykwer szereplők: Franka Potente (Lola) Moritz Bleibtreu (Manni) FILM: Három.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Hernádi László TUDÁS, SEBESSÉG, GYŐZELEM. A pilóta és a titkos „összetevők”
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
Fekete Olga D119-HUNGARY Magyarországi Lions Szövetség Lions Szülőszállás projekt bemutatása.
A GYŐR MELLETTI TÉNYŐN ÉPÜLT PASSZÍVHÁZ
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
WEST8. alapítva: 1987, Adriaan Geuze város – és tájépítészet: vízpartok, parkok, városi terek, kertek, nagyobb léptékű várostervek 70 építész, 3 iroda:
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
Miller & Maranta avagy egy „svájci duó” munkássága egyetemista szemmel.
Marosits József.
A szituációs bűnmegelőzés „veszélyes” eszközei: a térfigyelő kamerák
Kerékpáros stratégiák Pécsett
A szőlő a művészetben.
HM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM TÉRKÉPTÁR digitalizálási program, kiadványok.
Veszettség elleni védekezés tapasztalatai Magyarországon
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Christian Kerez Architectural dialugues riport. Christian Kerez – Ars poetica „Az építészet az élet létfontosságú része, nem csupán formai feladat. Mindazonáltal.
s z í n e k k a v a l k á d j a h o l l a n d i á b ó l
Annette GIGON / Mike GUYER ARCHITEKTEN vidéki középületek villák, társasházak, beépítések nagyvárosi épületek vidéktől a nagyváros felé.
VINEX – a ’90-es évek holland lakáspolitikája Ijburg – tömb telepítési minták.
Charles Saatchi galériája, London. Abigail Lane: Véres poszter (Sensation-kiállítás)
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
Kora középkori művészet
Heinrich Klotz ( ). Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt, 1979.
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
Az Albacomp Története.
Átalakulás – Az európai zöld pártok és struktúrájuk viszonya a klasszikus bázisdemokratikus elvekhez Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Budapest,
Gion A. Caminada. „Az egyszerű építés lokális adottságokkal rendelkező helyekről származik, ami azonban mindig túlmutat önmagán. A lokális és idegen,
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
2006. június 13.Környezetvédelmi Világnap - aktuális kutatási kérdések a környezetvédelemben 1 Zajtérképezés Magyarországon A stratégiai zajtérkép mint.
DE MK ÉT Épülettervezés II félév Tantárgyfelelős: Prof. Puhl Antal DLA habil Műteremvezetők: Ferencz Marcel DLA Török Dávid DLA.
Az Ister-Granum EGTC Budapest, május A társadalmi tér elmélete 2. Az európai területi együttműködés 3. Az Ister-Granum EGTC az Unióban.
Fém- és műanyag feldolgozó Kft.
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
FOE Szakmai Napok 2012 FOE Szakmai Napok 2012 GrECo Group Risk and Insurance Management Andó György.
A kortárs művészet kérdései
Partnerünk – Sächsische Bildungsgesellschaft für Umwelt-schutz und Chemieberufe.
A methadon kezelés Dr. Csorba József
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
„Ki tud többet Egerről?” verseny
Osztrák ének Magyar fordítás:
Linzi Turistaszövetség A DUNA PARTI LINZ 2009-ben Európa kulturális fővárosa.
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
A szerzői jog történeti fejlődése Kezdetek
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
6. osztály Előadó: Molnár Ibolya
Architecture Dialogues Positions – Concepts – Visions Marcel MEILI, Markus PETER Marcel Meili, Markus Peters Architekten pp “Our driving force.
Ez az én művem Készítette: Barczi Renáta Felkészítő tanár: PeadDr
A Magyar Tehetséggondozó Társaság kiadványai
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
BME Urbanista építész Msc Környezettervezés 3. feladat Czelnai Zsolt, Perge Márton
Alapvető jogszabályok A évi LXIV. kulturális örökségvédelmi törvény (2005. évi LXXXIX. törvénnyel módosított, hatályos január 1-től) alapján.
B olyai Club O szlopos T agja Nova. B olyai Club O szlopos T agja Idén is - mint mindig - igyekszünk megköszönni a megköszönhetetlent. Ezért találtuk.
Az építmények válfajai
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
NOX_ Lars Spruybroek [ 1959-ben Rotterdamban született [ építész, képzőművész, író [ 1989-ben Delfti Műszaki egyetem diplomázott [ 1991-ben Maurice Nio.
Curie házaspár Készítette: Kőszegi Zoltán. Curie házaspár.
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Előadás másolata:

ANETTE GIGON / MIKE GUYER ARCHITEKTEN Ismertetés az építészpárosról

Anette Gigon Mike Guyer

o született: 1959, Herisau, Svájc o 1984-ben diplomázik az ETH-n o 1989 óta együtt dolgozik Mike Guyerrel o látogató professzor az EPFL –en o látogató professzor az ETH-n o az ETH professzora o Házas, Zürichben él Anette Gigon

Mike Guyer o született: 1958, Clolombus, Ohio, USA o 1984-ben diplomázik az ETH-n o 1989 óta együtt dolgozik Anette Gigonnal o látogató professzor az EPFL-en o látogató professzor az ETH-n o az ETH professzora o Házas, két gyermekével Zürichben él

o International fellowship of the RIBA Royal Institute of British Architects o Schweizer Denkmalpreis o „Auszeichnung Gute Bauten” (Housing Complex Park Grünenberg, Wadenswil) o Bautenpramierung, Heimatschutz Baseltől (a Baseli művészeti múzeum felújításáért) o „Auszeichnung für gute Bauten” Zürichtől (a Pflegi-Arealért) o BDA díj (történeti múzeum és park kalkriese, Osnabrück, Németország) o Fritz Schumacher díj, az Alfred Toepfer alapítványtól, Hanover, kiemelkedő építészetért o Deutscher Stahlbaupreis o „Auszeichnung für gute Bauten” Zürichtől (két épületért) o Weser-Eme díj o „Auszeichnung guter Bauten” o „Auszeichnung für gute Bauten” o Mies van der Rohe díj az európai építészetért (a Liner Appenzellért) o Mies van der Rohe díj az európai építészetért (a Winterthuri művészeti múzeum bővítéséért) o Bauen in den Bergen dí, a Sexten Kulturtól (Kirchner múzeum, Davos) o „Auszeichnung guter Bauten Díjak

Megjelent írások o El Croquis o World Architecture o a+u. Architecture and Urbanism o Projekte o Gigon / Guyer. Seen by Kjeld Vindum o Gigon / Guyer. The 2000 Charles and Ray Eamus Lecture o Gigon and Guyer. Museum Liner Appenzell o El Croquis o Gigon / Guyer Architekten. Arbeiten o Fenster- Fassade o Werkstoff- 1993

Kiállítások o Architektur Galerie Berlin o Main Hall, Center, ETH Zurich o Architekturforum, Zurich o Architekturgalerie Lucerne 16 csoportos (kiválasztott) kiállítás

Museum Liner Appenzell

Svájci közlekedési múzeum / Lucerne, Svájc / 1999

Művészeti raktár / Henze und Ketterer galéria / Wichtrach / 2002

Albers-Honegger and Preau des Enfants Espace de l’Art Concret / Mouans-Sartoux, France

Épületeik

Lagertrasse House / Office Building, Europaallee 21 / Zurich /

Az épület Zürich fő vasútállomásának szomszédságában helyezkedik el. A környék, melyet eddig csak a posta és a vasút használt, fontos átalakuláson esett át. A városi szövet részévé alakult, sétálóutcák, terek és parkok, udvarok kialakításával. Négy új épület alakítja a kerület fejlődését, melyek az Europaallee és a Lagerstrasse között helyezkednek el, egy nyilvános belső udvart létrehozva, mely könnyen megközelíthető mind a négy oldalról. Az épületek különlegessége, hogy különböző építészek tervezték őket (Max Dudler Architects, David Chipperfield Architects, Gigon/Guyer), így mindegyiknek önálló megjelenése van. A legérdekesebb, ahogyan ezek illeszkednek egymáshoz. A tömegeket hidak kötik össze, melyek a szintek és épületek közti cirkulálást biztosítják. A C10-es épület sokoldalú tömege és homlokzata reagál a változatos városi struktúrára, építési rendeletekre, funkcionális elvárásokra és a váratlan társulásra. A földszint beljebb van húzva az épület vonalából. Az épület egy részén a második emelettől kezdődik a beépítés, így a bejutás fedett és érdekes is. A földszinten kávézók, boltok vannak, illetve a hall. Innen lehet bejutni a konferencia termekbe és a további hét szinten lévő irodákba. Az utcáról és a belső udvarról is megközelíthető. Az épület folyosói, lépcsői, liftaknái, oszlopai vasbetonból vannak, de a finomabb formákhoz is használtak betont. Az épület kétrétegű, tartalmaz egy belső, változatos ritmusú fém és üveg homlokzatot, és egy külső, szellőző, szimpla, fémes csillogású üveg réteget. Így megoldott a fényvisszaverés és az zaj illetve por elleni védelem, de a szellőzés is. Összességében a homlokzat egy függönyfal hatását kelti.

Művészek: Pierre André Ferrand Harald F. Müller Adrian Schiess Szerzők: Anette Gigon Mike Guyer Patrick Gmür Gerhard Mack Arthur Rüegg Martin Steinmann Philip Ursprung Christian Maggioni Pit Brunner Volker Mencke Pieter Rabijns Barbara Schlauri Markus Seiler Stefan Thommen Michael Winklmann Összesen 285-en dolgoztak már az építészpáros irodájában.

-GIGON / GUYER ARCHITECTS / WORKS AND PROJECTS / LARS MÜLLER PUBLISHERS - -Google képek -Wikipédia Források

Készítette: Koch Márió EN9lZW