Gazdaságpolitika 2014 tavasz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. Sivák József c. egyetemi docens
Advertisements

„A jegybank kamatcsökkentési hajlandósága” Hamecz István ügyvezető igazgató „Új kormányos – régi gondok” GKI konferencia november 25.
A turizmus rendszer környezete
GAZDASÁGPOLITIKA III. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. MARINOVICH ENDRE.
A bankrendszer helye a makrogazdasági folyamatokban
A befektetési bank helye a bankrendszerben
Központi bankok kialakulása, hazai fejlődés és hatályos szabályozás
GKI Zrt., A gazdaság helyzete – kampány előtt és után (Tények, várakozások és előrejelzés) Mérők Klubja Budapest, április 24. Dr. Karsai.
Műszaki ellenőrképzés
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Görögország és az euró Artner Annamária április 15. MTA VKI 1.
Az államháztartás és a költségvetési gazdálkodás súlyponti kérdései – a Magyar Állam újjászervezésének időszakában Prof. Dr. LENTNER CSABA egyetemi tanár.
Bevezető előadás, Pénzügyi jog 1.
Az államháztartás Vázlat - nem elégséges tananyag!
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR II. A magyar gazdaság „kórképe” - a diagnózis Szeged, február-május Belyó Pál „G A Z D A S Á G P O.
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Egészségpolitika.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az új kormány gazdaságpolitikai mozgástere: egyensúlyi korrekciós alternatívák Urbán László XI. Vezérigazgató Találkozó Göd, április 4-5.
Gazdaság a politikum fogságában. Államgazdaság Reálszféra „Strukturális válság” „Kiegyensúlyozott növekedés”
Gazdaságpolitikai kilátások és kihívások 2009 Hamecz István.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságpolitikai mozgástér Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaságpolitika Tanszék, Corvinus School of Management
Fiskális Politika Államháztartás - központi költségvetés - társadalombiztosítási alapok - egészségbiztosítási alap - nyugdíjbiztosítási alap - elkülönített.
Trendek.  PEST elemzés Politics Economy Society Technology.
Döntések a magyar parlamentben 2. Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
Mi a liberalizmus? "manchesteri" változat Alaptípus ("classic") "adóztató és költekező" (tax and spend) Liberalizmust inkább termékcsalád, semmint konkrét.
Összehasonlító gazdaságtan
Összehasonlító gazdaságtan
1 Prof. Dr. Kocziszky György Társadalmi és gazdasági helyzet változása az EU-ban a Római Szerződéstől napjainkig A társadalmi és gazdasági kohézió célkitűzései.
ICEG EC KELET-EURÓPA: MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK ÉS GAZDASÁGPOLITIKAI KIHÍVÁSOK AZ EU-CSATLAKOZÁS ELŐTT MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK A BALTI ORSZÁGOKBAN 2002.
Republikon november 24. P alócz Éva A magyar gazdaságpolitika mozgástere a válság után Republikon november 24. P alócz Éva KOPINT-TÁRKI Zrt.
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
Az Európai Unió gazdaságpolitikája.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
A KOHÉZIÓS POLITIKA KERETÉBEN MEGVALÓSÍTOTT FEJLESZTÉSEK KÖLTSÉGVETÉSI HATÁSA MAGYARORSZÁGON KÉSZÍTETTE: ZUBEK ISTVÁN.
A magyar költségvetésről másképpen
Gazdaságpolitika II. 6. Gazdasági ciklusok 7
Gazdaságpolitika Az állam gazdasági szerepe. A gazdaságpolitika típusai. Költségvetési deficit, lehetséges kezelési módjai és következményei.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata.
Államháztartási alapismeretek
MBA Akadémia 1 A bővülés éve 2008?? Palócz Éva KOPINT-TARKI MBA Akadémia április26.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
Város, egyetem, gazdaság A PTE KTK hozzájárulása a város és a régió fejlődéséhez Erdős Katalin PTE-KTK KRTI, adjunktus MTA-PTE Innováció és Gazdasági Növekedés.
Újraelosztási irányok Mózer Péter Újraelosztási irányok Hilscher Rezs ő Szociálpolitikai Egyesület Államháztartás jóléti újraelosztása munkacsoport.
LEV.GAZDASÁGPOLITIKA I. ELŐADÓ: DR. MARINOVICH ENDRE.
LEV. GAZDASÁGPOLITIKA II.. A GAZDASÁGPOLITIKA TÍPUSAI 1. ORSZÁG SZINTŰ – REGIONÁLIS – INTEGRÁCIÓS (EU) 2. POZITÍV (LEÍRÓ) – NORMATÍV (ELEMZŐ, TANÁCSADÓ)
Új egyensúly Tervezettnél jobban csökken az államháztartás hiánya.
Gazdaságpolitikai fogalma, szerepe. Gazdaságpolitikai irányzatok Jóléti állam (skandináv orsz.) Neoliberalizmus (angolszász orsz.) Szociális piacgazdaság.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Az euró Előadó: Halm Tamás.
A bankrendszer.
Az államháztartás.
I. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. MARINOVICH ENDRE FEBRUÁR 09.
22. Magyar gazdaságpolitika
II. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. Marinovich Endre .
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
21. (14.) tétel Gazdaságpolitikai fogalma, szerepe
Európai Uniós ismeretek
Gazdaságpolitika, közpénzügyek
Gazdaságpolitika, közpénzügyek
Gazdasági rendszerek.
Gazdaságpolitika 4. ea..
Előadás másolata:

Gazdaságpolitika 2014 tavasz VIZSGAKÉRDÉSEK Gazdaságpolitika 2014 tavasz

VIZSGAKÉRDÉSEK I. 1/ A gazdaságpolitika fogalma, funkciói, cél- és eszközrendszere. A gazdaságpolitika közvetlen és közvetett szereplői. 2/ A gazdaságpolitikák típusai. Gazdaságpolitikai iskolák, ideológiák és irányzatok. 3/ Az állam szerepe a modern gazdaságban. A neoliberális, a jóléti állam és a szociális piacgazdaság. 4/Gazdasági növekedés és fejlődés. Versenypolitika és versenyszabályozás.

VIZSGAKÉRDÉSEK II. 5/ A monetáris politika és a központi bank szerepe. Inflációkövetés és árfolyam politika. 6/Államháztartás és költségvetés. A központi költségvetés bevételi-és kiadási oldala. Adópolitika. 7/ Tulajdonviszonyok és privatizáció. 9/ A társadalombiztosítás (az egészségügyi- és nyugdíjrendszer) finanszírozása.

VIZSGAKÉRDÉSEK III. 10/ A magyar gazdaságpolitika 1945 és 1994 között. (Tervgazdaság v. piacgazdaság). 11/ A magyar gazdaságpolitika 1994 után.