A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal Moldován István Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Monor, október 12. Paulovits Erika
Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Határon átnyúló együttműködés az alsóőri Magyar Média és Információs Központtal készítette: Barki Katalin (BDF) Székelyné Török Tünde (BDMK)
Rekordok importálása a MOKKA adatbázisából Aleph adatbázisba Barki Katalin Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtára június.
Műszaki tudományok az interneten
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
A KÖZBESZERZÉSEKET TÁMOGATÓ OBJEKTÍV INFORMATIKAI RENDSZER 1 Tudományos Diákköri Konferencia Troll Gergely.
Az Országos Széchényi Könyvtár TÁMOP pályázatának záró rendezvénye június 27. A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért. Országos és intézményi.
Gyűjteményünk Elsősorban helyismereti dokumentumok Szépirodalmi és szakirodalmi művek, szakdolgozatok, képeslapok Heves megyei.
Dancs Szabolcs, OSZK, projektigazgató Az ELDORADO kiadóknak szánt szolgáltatásai ELDORADO kiadói fórum Budapest, január Az ELDORADO kiadóknak.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Networkshop 2009 MKE Vándorgyűlés, Debrecen július 10.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
STRATÉGIA ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
A VOCAL Egyesület szerepe Néhány megjegyzés Bakonyi Géza.
Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtára és a közös katalogizálás ISIS-Voyager-Corvina Kiss Danuta könyvtári szakinformátor
Open Archives Initiative a könyvtári rendszerek együttműködésének korszerű megközelítése Tóth Kornél MTA SZTAKI MKE MKSZ, október 15.

Az Egyetemi Könyvtár metszetgyűjteményének feltárása és elérhetővé tétele az integrált könyvtári rendszerben Mező CsabaBudapest, március 5.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
A könyvtár internetes katalógusa ALEPH - WebOpac.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Dancs Szabolcs, OSZK, projektigazgató Az információ digitális újrahasznosulása és a jogtisztázás egy európai modellje NETWORKSHOP 2015 Konferencia Eszterházy.
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
Rendszer bemutató /22. oldal Előadó: Elektronikus Közbeszerzési Rendszer Kft.
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Hagyományok és kihívások V
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára
Az előadás témája: DIGITÁLIA: Ahogy egyre jobban öregszem...
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
A digitálisan született tartalmak megőrzése
TÁMOP az OSZK-ban A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének.
Barcsák Marianna KPSZTI
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re

Az országos feladat mellett, ahhoz szervesen illeszkedve két, „helyben” megvalósítandó részfeladaton dolgozunk: új rekord feldolgozása az ALEPH rendszerbe rekord feltöltése a MOKKÁ-ba

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re új rekord feldolgozása az ALEPH-be A feldolgozott/feldolgozandó dokumentumok: A veszprémi Lovassy László Gimnázium könyvtárának állománya A veszprémi Vetési Albert Gimnázium könyvtárának állománya A PE Georgikon Kar könyvtárának feldolgozatlan dokumentumai A pápai Neveléstudományi Intézet állományának feldolgozatlan dokumentumai A PE Nagykanizsai Kampusz könyvtárának feldolgozatlan dokumentumai A PEKL új beszerzései és néhány tanszéki könyvtárának állománya

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re új rekord feldolgozása az ALEPH-be A megvalósítás lépései: Előzetes szóbeli megállapodás az érintett intézményekkel Közbeszerzési pályázat kiírása, lebonyolítása Szerződéskötés a nyertessel, az Ex-Lh-val Az ALEPH telepítése a partnerintézmények könyvtárába Jogosultságok kiosztása

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re új rekord feldolgozása az ALEPH-be A megvalósítás lépései: A leírás elvi megalapozása: a könyv kézbevételével, a MOKKÁ-ból, a Library of Congress-ből vagy a COPAC-ból történő átemeléssel történhet A megfelelő űrlapok kialakítása A felvitt rekordok ellenőrzése MOKKA irányelvek alapján Duplum szűrés A hibás rekordok javítása Negyedévenkénti elszámolás

új rekord feldolgozása az ALEPH-be

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re új rekord feldolgozása az ALEPH-be

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re új rekord feldolgozása az ALEPH-be Az együttműködés előnyei: A partnerkönyvtárak állományának feldolgozása, kereshetővé tétele Szorosabb együttműködés a megye rangos gimnáziumaival További közös pályázati projektek megalapozása A keszthelyi kari könyvtár és a PEKL feldolgozottsága nő A távoli képzési helyek könyvtárának feldolgozottsága nő

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re rekord feltöltése a MOKKÁ-ba Az országos feladat helyi megtámogatása Feltölthető állományok: a keszthelyi kari könyvtárnak; a nagykanizsai kampusz könyvtárának; a pápai képzési hely könyvtárának; és a PEKL állományának MOKKA szabályzatában meghatározott részei. A gimnáziumok anyaga nem, mert ők nem nyilvános könyvtárak

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re rekord feltöltése a MOKKÁ-ba Feltölthető állományok: monografikus művek konferencia kiadványok Nem tölthetők fel: szak és diplomadolgozatok folyóiratok

A projekt könyvtári fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatai, különös tekintettel az ALEPH-re rekord feltöltése a MOKKÁ-ba Feltöltés folyamata: teljesen automatizált az Ex-Lh végzi a könyvtárakkal együttműködve Köszönöm a figyelmet!