A régió kapacitásának bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Központi Statisztikai Hivatal
Advertisements

A tbc halandósági helyzete Magyarországon
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
2004. április 29.1 A földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) frekvenciagazdálkodási kérdései A digitális televíziózás dr. Kissné Akli Mária Okleveles.
15. Egészség-Gazdaságtani Szimpózium Dr. Szócska Miklós Egészségügyért felelős államtitkár EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
Dr.Vámosi Péter Szent Rókus Kórház Szemészeti osztály
Róma az örök város.
Készítette: Bálványkövi Anita
A Dél-alföldi régió népessége, népesedési folyamatai
TÁJÉKOZTATÓ A NAV Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága évi tevékenységéről Umenhoffer Ferenc főigazgató NAV Közép-dunántúli Regionális Adó.
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
Dr. Sárváry Attila főiskolai docens
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Az észak-alföldi közép- és kisvárosok feldolgozóipara az ezredfordulón
Közszolgáltatás-szervezés és regionalizmus Budapest térségében Készítette: dr. Kovács Róbert Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Térszervezés a közoktatásban a statisztikai adatok tükrében A hazai helyzet reform előtt és után Gyimesi Péter MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Intézet.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Néhány szó a földgáz piacról
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
2010 évi országos kompetenciamérés elemzése Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola „Az egyetlen dolog, ami rosszabb annál, hogy beszélünk róla,
Pest Megye járó- és fekvőbeteg ellátásának komplex rendszere Sinkovicz László elnök, KM RET.
A magyar tudomány az Országgyűlés előtt Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Finta István Ph.D. tudományos munkatárs MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP.
MTA Regionális Kutatások Központja A MAGYAR RÉGIÓK MEZŐGAZDASÁGI HELYZETKÉPE A KÁRPÁT RÉGIÓBAN Kovács Teréz tudományos főmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
A évi demográfiai adatok értékelése
Egészségi állapot, egészségügyi rendszerek Dr. Jávor András.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS RENDSZERÉNEK KIALAKITÁSA DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST 2OO4. ÁPRILIS O1.
A Berettyóújfalui Kistérség bemutatása
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Védőoltások A következőkben a védőoltásokra vonatkozó feladatlapokon szereplő kérdésekre adandó válaszok láthatók, Hasznos lehet kivetíteni, amikor az.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
A Nyugat-Dunántúli Régió népesedési folyamatai Győr-Moson-Sopron Vas Zala Dallos Katalin Geográfus V március 6. Térkép forrása:
Tájföldrajzi megfigyelések a Szentendrei-szigeten
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
Olaszország.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
MTA Regionális Kutatások Központja A DUNA - AZ EU VII. KORRIDORA Horváth Gyula MTA Regionális Kutatások Központja 2008.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
Vállalkozói mikrohitelek
A betegellátás keretei és rendszere
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében országos Forrás: Ipsos-GFK ‘Rádiós Közönségmérés’, 2011.december, ReachN Mintaelemszám: 2000 fő, hibahatár.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához - Csongrád megye Szeged, Dr. Makra Zsolt.
Dr. Tokár-Szadai Ágnes Adjunktus Miskolci Egyetem, Gazdálkodástani Intézet VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN.
Szükségletek és igények lehetséges értelmezése … Nemzeti Drogmegelőzési Intézet és az Országos Addiktológiai Intézet „Határ – Helyzetek” Konferencia Budapest,
Centralizáció és specializáció az Onkológiai sebészetben
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához - Csongrád megye Szeged, Dr. Makra Zsolt.
Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében országos
„Út a munkához”program
Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében országos
Előadás másolata:

A régió kapacitásának bemutatása „A központi régió egészségügyi ellátórendszere 2004” Konferencia Budapest 2004. április 27. A régió kapacitásának bemutatása Dr. Surján György ESKI Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet

A régió területe 6919 km2. Ez az országban a legkisebb érték (max. 18 A régió területe 6919 km2. Ez az országban a legkisebb érték (max.18.339 orsz.93.029). A 2002. év eleji állapot szerint lakossága 2.829.047 fő. Ez az országban a legnagyobb érték (min.993.466 orsz.10.174.853). Népsűrűsége 409 fő/ km2. Ez az országban a legnagyobb érték (min.70 orsz.109).

Regionális különbségek: eltérés az országos átlagtól a finanszírozásban

Viszonylag nagy a vállalkozási kedv A régióban a területi ellátási kötelezettséggel működő praxisok aránya 91,5 %. Ez az országban a legkisebb érték (max.97,2 orsz.93,9). A vállalkozók aránya 95,9 %. Ez az országban a legnagyobb érték (min.90,4 orsz.93,9).

A régióban minden szakma-kód képviselve van.

Gondozók tüdő- és pszichiátriai gondozók, illetve a gyermek- és ifjúsági pszichiátriai gondozók abszolút száma magas, a lakossághoz viszonyítva nem. A tüdőgondozók esetében 1,24/100.000 lakos. Ez az országban a legkisebb érték (max.1,99 orsz.1,57) !

Kórházi kapacitás

Kórházi kapacitás

Kórházi kapacitás

Kórházi kapacitás

Kórházi üzemnagyság

Lakossághoz viszonyítottan jó Humán erőforrás Lakossághoz viszonyítottan jó

Regionális ellátás IBR

További információk honlapunkon: www.eski.hu