Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP 3 1. 1. Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar felsőoktatás.
Advertisements

NYELVOKTATÁS A FELSŐOKTATÁSBAN
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Pályaválasztás 2014/15.
Üdvözöljük kedves vendégeinket! Nyílt nap november 24.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Informatikai Szaknyelvi Vizsga
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A két tanítási nyelvű képzés helyzete a magyar közoktatásban Készítette: Fazekas Csaba a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese a Kétnyelvű Iskoláért.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizgaközpont SZAKMAI NAP 1 1.Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2.Ebédszünet.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
A MAGYAROK ÉS A NYELVTANULÁS Készítette: Beta Viktória ÁVF Közszolgálati Alapszak XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi.
Dr. Barabás László, Nyíregyházi Főiskola 1 „… Melyik út megyen itt Budára?” Gondolatok a nyelvvizsgarendszerek működéséről idegen nyelvek tanulásának sorrendjéhez.
Emelt- vagy középszintű felkészítés? Szülői értekezlet Lovassy László Gimnázium március 1.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
A magyarországi nyelvtanítás...
+ Idegennyelv-oktatás az általános iskola 1-3. évfolyamán OFI-konferencia Budapest, Morvai Edit.
A szaknyelvoktatás helyzete és jövője Hidasi Judit/ BGF
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
 Programs in particular areas of lifelong learning (e.g. language teaching) Dr. László HÁRY.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Pályaválasztási szülői értekezlet
BUDENZ JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Oktatási modellünk, továbbtanulási eredményeink 2014/2015. tanév.
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Emberi erőforrások FOKSZ. FOKSZ Felsőoktatási szakképzés 4 félév 2 szakirány: személyügyi és humánpolitikai 120 kredit  90 kredit, besorolási szakon.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium Az alábbiakban Dr. Bakos Károly egy hosszabb.
Érettségi élő idegen nyelv
Kétszintű érettségi.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
MIÉRT AZ AVASI FRANCIA NYEK?
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
ATALANTA Oktatási Kft. Nyelvi képzések.
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Érettségi eredmények 2017.
Érettségi
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Idegennyelv-tanulás Műhelykonferencia – sorozat 1
Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 21.
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet (büfé) A vizsgák összehasonlítása A Latitudes könyvesbolt ajánlja nyelvvizsgákhoz, nyelvtanuláshoz hasznos könyveit (könyvbemutató) Az érettségi és a nyelvvizsgák viszonya, a vizsgák helye a nyelvoktatásban (beszélgetés).

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 2 Vitaindító.

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 3 Vitaindító gondolatok Mi a nyelvtanítás/nyelvtudás valódi célja? Nyelvismeret? megszerzése megőrzése fejlesztése Nyelvismeret mérése? Mikor? Milyen célból?

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 4 Vitaindító gondolatok A nyelvtanulásra vonatkozó attitűdök A nyelvtudás megbecsültsége Nyelvtanulási formák Nyelvek „imázsa” a nyelvválasztás szempontjából Az első és a második idegen nyelv helye Idegennyelv-tanulási szokások Idegennyelv-használat A munkahely szerepe a későbbiekben a nyelvtanulásban, nyelvtudásban Idegennyelv-tudás mérése

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 5 Vitaindító gondolatok Állam<>Munkaerőpiac Az állam szabályozó szerepe A nyelvvizsga már nem váltja ki az érettségit Az emelt szintű sikeres érettségi középfokú vizsgát ér A nyelvvizsga pontot ér a felsőoktatási felvételnél A felsőoktatásban kimeneti követelmény a nyelvvizsga Közhivatalokban nyelvpótlék jár érte A munkaerőpiacot csak a tudás érdekli

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 6 Vitaindító gondolatok Az új érettségi szerepe a nyelvtanulásban, a nyelvi mérésben Csak az emelt szintű érettségi ér „valamit” = középfokot, de az emelt szintű érettségi nehézsége a tapasztalatok szerint meghaladja az átlagos középfokú vizsgák nehézségét.

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 7 Vitaindító gondolatok Mi juttatja el a diákot a tudásig és a tudást mérő vizsgáig? Normál / Emelet óraszám? Osztott csoport? „Fakultáció” ? „Tagozatos” oktatás? Kéttannyelvű képzés? „Nulladik” év (NYEK)? Különóra? Magánóra?

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 8 Vitaindító gondolatok Az elévülés kérdése pl. TCF 2 évenként lejár ? meddig mutat reális képet tudásunkról a diploma?

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 9 Vitaindító Köszönjük az aktív részvételt!