Bergström Zsuzsa 1919.04.04. †2003.06.11. 1919.04.04.Budapesten született:szülei Székely Mózes és Margit 1937. Ráskai Lea leány liceumban érettségi:”jeles”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ahol találkozik a valóság és a fantázia!. A múlt és a jövő  Antológiaként indul 1972-ben 1985-ben havi magazinná alakul 175 alkalommal jelenik meg 1995.
Advertisements

Zrínyi Ilona Általános Iskola
Magyarok a számítástechnikában
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
 A Spider Racing-et egy összeszokott, sok időt együtt töltő baráti társaság alapította 2007-ben.  A csapat hivatalosan a 2010-es évtől szeretne összeállni.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
Újból hálózatban? Újdonságok a GYEMSZI IRF Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár életében Dr. Palotai Mária GYEMSZI IRF MKE Műszaki Könyvtáros Szekció,
Közép-Magyarországi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése KMOP és Szociális.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Az elmúlt 10 év A KLUB MEGALAKULÁSA •Dr. Golub Iván főigazgató pályázata létrehozta a Zuglói Agyérbetegek klubját •Első klubfoglalkozás: 1999.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
TÁMOP A projekt: Segítség a sikerhez.
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
30 éves jubileumi rendezvény képekben Gunaras, Resort Spa Hotel október 4-6.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
Makovecz Imre ( ) Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet egyik képviselője. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös.
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Elektronikus kérelem benyújtás
Nemes Nagy Ágnes Élete
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
Magyar Bioetikai Társaság 19. Nemzetközi Konferenciája szeptember Információ- kommunikáció- erkölcs ________________________________________________________________________.
LEADER SZAKOSZTÁLY ÉVI MUNKATERV Páliné Keller Csilla, MNVH elnökségi tag.
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Új és tervezett szolgáltatások a Magyar Elektronikus Könyvtárban Moldován István Kódex Könyvtáros klub június 1.
Az elektronikus könyvtárak hálózata Moldován István OSZK MEK Osztály Hódmezővásárhely, július 5-7. Digitalizálási konferencia.
2011. évi Közgyűlés Jutalmazás, kitüntetés Sallai Gyula, elnök május 25.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Készítette: Sümegi Dániel
Nemes Nagy Ágnes.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
H I T V A L L Á S „Szív újság ápr.” Jézus szent keresztje A mi talizmánunk ! Mi szent fogadással Mind alája állunk.
Magyar Nephrologiai Társaság Peritoneális Dialízis Albizottság
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Felügyelő tanári feladatok ellátása a középszintű írásbeli érettségi vizsgán május összeállította: Krausz Attila.
The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)
Artisjus Zenei Alapítvány
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
1998 Almássy Endre Liebe Pál
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Pályaválasztás Pályaválasztás
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Nagyné Horváth Emília.
Benedek Szabolcs: Focialista forradalom. Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi.
Josef HRADSKY, Kormánytanácsos Bemutatkozás (beleértve a magyar kórházi és egészségügyi kapcsolatokat is) Vezetési struktúrák az osztrák illetve a bécsi.
A sürgősségi osztály indításával és működtetésével nyert tapasztalataink. CSMEK Hódmezővásárhely - Makó Dr. Lóczi Gerda.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Kövér családok.
Számítástechnika az UVATERV-ben
Ápolói teljesítmény és terhelés összehasonlító vizsgálata avagy: Miért is vagyunk leterheltek? Pap-Szekeres Anita Magyar Kórházszövetség XXVII.
„Információvédelem menedzselése” XXX. Szakmai Fórum Budapest, március 19. Aktualitások az információvédelem területén + Egyesületi hírek Dr. Ködmön.
Az MHTT elnöksége n szavazta meg azt a javaslatomat, hogy a nemzetközi kongresszusok példájára minden Lymphoma Kongresszuson legyen egy EMLÉKELŐADÁS.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
Centralizáció és specializáció a sebészeti onkológiában
Eötvös Loránd emlékéremérem
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, al-elnök
~Paulay Ede rendezésében~
Előadás másolata:

Bergström Zsuzsa †

Budapesten született:szülei Székely Mózes és Margit Ráskai Lea leány liceumban érettségi:”jeles” Svédországba érkezik stoma műtét 1985-ig Svéd Nemzeti ILCO Egyesület titkára Segít Horváth Gyulának az első magyar ILCO klub elindításában „Hungarian project” a svéd ILCO-ban Nemzetközi segédeszköz gyártó cégekkel, magyar E.Ü. Minisztériummal tárgyal, MTV-ben riport 1983 – 89 Kett Károly, Ritter László, Rozsos István, Szentpétery Félix, Bartha Iván, Nagy Attila svédországi tanulmányútja 1985 Magyar Vöröskereszt „Jubileumplakett”

1987. Svéd ILCO magyarországi kirándulása Magyar végbéldaganatos, ill. stomás betegek svédországi kezelésében segít 1992 – 2003 Dysphagiások Egyesületében tevékenykedik, újságjukat szerkeszti Tüdőműtét Férje (Björn Bergström) halála után (1997) Uppsalába költözik n Uppsalában halála Kedvenc időtöltése másokon segíteni, irodalom, színház, komoly zene (Bachtól – Bartókig), számítógéppel dolgozni, bridge

Bergström díj Ezt a díjat a Magyar Koloproktológus Társaság alapította 2007-ben. Célja a magyar stomaviselők érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett orvos, stomatherapias nővér, stomaviselő, vagy bármely magyar személy munkájának elismerése, aki adott évben a legtöbbet tett a magyar stomaviselők érdekében. Minden évben egy díjat lehet elnyerni, melyet a Magyar Koloproktológus Társaság évi kongresszusán kap meg a kitüntetett. A díjat a magyarországi ILCO klubok, egyesületek hálózatán, valamint a stomatherapias nővérek egyesületén keresztül hirdetjük meg évente, mert e fórumok a legmegfelelőbbek a fenti értékek elbírálására. A fenti díj elnyerése érdekében a június 30-ig lehet pályázatot (3 példányban) benyújtani a meghirdető Magyar Koloproktológus Társaság számára, a következő címre:dr.Szentpétery Félix Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Oktató Kórház Sebészeti Érsebészeti Osztály, 1145 Budapest Uzsoki utca 29., vagy a címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személy adataink kívül adott személy tevékenységét, melynek alapján a díjra érdemesnek tartható. A pályázatot a pályázó személy, ill. tőle független, a fenti tevékenységet jó l l ismerő személy, vagy közösség nyújthatja be, és a benyújtást követő 60 napon belül három, a Koloproktológus Társaság által megjelölt személy dönti el, hogy adott évben a díjat ki nyerheti el. A Bergström díj egy stomas emblémát tartalmazó arany pecsétgyűrűből (melynek belső felszínére „Bergström Zsuzsa 1919 – 2003” van gravírozva), valamint egy emléklapbó l l áll. Ez utóbbi Bergström Zsuzsa arcképét, rövid munkáságát, ill. a díj elnyerésének dátumát tartalmazza. Az emléklapot a Magyar Koloproktológus Társaság elnöke írja alá.