A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA az agrármérnöki szak III. évfolyamán szeptember 06. – december 13. HétIdőpontTéma 1.IX. 06.A Weende-i takarmány-analitikai rendszer, takarmányok szárazanyag és víztartalma 2.IX. 13.Takarmányok N-tartalmú anyagai, fehérje minősítés 3.IX. 20.Takarmányok zsírszerű anyagai, növényi rostok 4.IX. 27.Szénhidrátok, ásványi anyagok, 5.X. 04.Vitaminok, antinutritív anyagok 6.X. 11.Takarmányok táplálóértékének mérése 7.X. 18.Emészthetőség 8.X. 25.Kérődző állatok emésztési és takarmányozási sajátosságai 9.XI. 08.Monogasztrikus állatok emésztési és takarmányozási sajátosságai 10.XI. 15.Takarmányfelvétel, a létfenntartás táplálóanyag szükséglete 11.XI. 22.A növekedés és a gyapjútermelés táplálóanyag szükséglete 12.XI. 29.ZH 13.XII. 6.A szaporodási folyamatok és a tejtermelés táplálóanyag szükséglete 14.XII. 13.A tojástermelés és a munkavégzés táplálóanyag szükséglete
A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása a ZH-n legalább 60 %-os eredmény elérése az egyéni feladatok határidőre történő beadása