Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Királyhelmec városunk története
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Siófok és környéki hungarikumok
Készítette:Fekete Ágnes
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
NYON 1.
Kőröstetétlen.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Az észak-alföldi közép- és kisvárosok feldolgozóipara az ezredfordulón
Káloz.
Készítette: Vér Krisztina SZIE-GTK-GM-BA Levelező képzés
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Bihartorda.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
AZ ÁKOSI TEMPLOM Dari Andrea.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Napkor A mi településünk.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Zselickislak.
Kávás.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
                                                Kisnána.
KAMOND.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Veresegyház.
Kistérségi település elemzés
Előadás másolata:

Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport

Megközelítés A település megközelíthető közúton: az M1-es autópályán vagy a 7-es úton Székesfehérvárig, onnan északnyugati irányban a 81-es úton Kisbérig, majd nyugatra Bakonyszombathelyre, innen 3,8 km-re jobbra letérve 5 km. A település megközelíthető közúton: az M1-es autópályán vagy a 7-es úton Székesfehérvárig, onnan északnyugati irányban a 81-es úton Kisbérig, majd nyugatra Bakonyszombathelyre, innen 3,8 km-re jobbra letérve 5 km.

Története I. A települést Ráda néven egy 1234-ben kelt okirat említi először. A települést Ráda néven egy 1234-ben kelt okirat említi először. Elnevezése egy szláv személynévre vezethető vissza. Elnevezése egy szláv személynévre vezethető vissza. A falu a 14. században a Garaiak, majd a 15. században a Szapolyai család birtoka lett. A falu a 14. században a Garaiak, majd a 15. században a Szapolyai család birtoka lett. Ebben az évszázadban a környék legnagyobb települése volt. Ebben az évszázadban a környék legnagyobb települése volt ben a török hadjárat, 1554-ben pestisjárvány sújtotta a lakosságot ben a török hadjárat, 1554-ben pestisjárvány sújtotta a lakosságot ban a király Csesznek várával együtt Esterházy Dánielnek adományozta a falut ban a király Csesznek várával együtt Esterházy Dánielnek adományozta a falut. A török elleni felszabadító háborúk, valamint a Rákóczi szabadságharc idején sokat szenvedtek Réde lakói, ezért számuk csak lassan gyarapodott. A török elleni felszabadító háborúk, valamint a Rákóczi szabadságharc idején sokat szenvedtek Réde lakói, ezért számuk csak lassan gyarapodott.

Története II. A 18. század második felében az Esterházyak kastélyt építettek a faluban, mely ekkor már fejlődésnek indult. A 18. század második felében az Esterházyak kastélyt építettek a faluban, mely ekkor már fejlődésnek indult. Az es népszámlálás adatai szerint a településen már 1170 fő élt. Az es népszámlálás adatai szerint a településen már 1170 fő élt. A földművelésből élő lakók borméréssel és fakereskedelemmel is foglalkoztak. A földművelésből élő lakók borméréssel és fakereskedelemmel is foglalkoztak. A 19. században a falu háborítatlanul fejlődhetett. A település első ipari létesítménye az 1926-ban alapított keményítőgyár volt. A 19. században a falu háborítatlanul fejlődhetett. A település első ipari létesítménye az 1926-ban alapított keményítőgyár volt. A második világháború után megalakult termelőszövetkezet napjainkban már gazdasági társaságok formájában működik. A második világháború után megalakult termelőszövetkezet napjainkban már gazdasági társaságok formájában működik. Réde lakói közel 80 egyéni és társas vállalkozásban, valamint a szomszédos településeken találnak munkát. Réde lakói közel 80 egyéni és társas vállalkozásban, valamint a szomszédos településeken találnak munkát. A községet 1950-ben csatolták Veszprém megyétől Komárom megyéhez. A községet 1950-ben csatolták Veszprém megyétől Komárom megyéhez.

Névjegy Névjegy Település: Réde Település rangja: község Lakosok száma:1 600 Telefon körzetszám:34 Irányítószám:2886 Névjegy Település: Réde Település rangja: község Lakosok száma:1 600 Telefon körzetszám:34 Irányítószám:2886

Nevezetességek A műemlék jellegű, 1767-ben emelt katolikus templom. A műemlék jellegű, 1767-ben emelt katolikus templom.

A világháborús hősök emlékművei 1.jpg

Az Eszterházy kastély maradványai 2.jpg

Események I. VI. Trike & Bike találkozó, Réde 2005 VI. Trike & Bike találkozó, Réde

Események II. Magyar Kupa Magyar Kupa Versenyszámok: Versenyszámok: 1.Farönknyomás maxra. Indulósúly 120kg, 1.Farönknyomás maxra. Indulósúly 120kg, 2.Lengősúlycipelés 350kg - 25m, 2.Lengősúlycipelés 350kg - 25m, 3.Traktorkerékforgatás, 480kg - 5x, 3.Traktorkerékforgatás, 480kg - 5x, 4.Zsákcipelés, 3x 120kg - 10m, 4.Zsákcipelés, 3x 120kg - 10m, 5.Autótartás, kb 1000kg-os autó hátuljának megemelése és levegőbe tartása, minél tovább, 5.Autótartás, kb 1000kg-os autó hátuljának megemelése és levegőbe tartása, minél tovább, 6.Malomkőcipelés, 146kg-os malomkő cipelése 50méterre, minél gyorsabban, 6.Malomkőcipelés, 146kg-os malomkő cipelése 50méterre, minél gyorsabban, Végeredmény Végeredmény 1. Darázs Ádám 28p 1. Darázs Ádám 28p 2. Nagy Péter 26p 2. Nagy Péter 26p 3. Forgács Gábor 17p 3. Forgács Gábor 17p 4. Hrozik Gábor 15p 4. Hrozik Gábor 15p 5. Pécsi Péter 11,5p 5. Pécsi Péter 11,5p 6. Papp Gyula 7,5p 6. Papp Gyula 7,5p

Térkép