1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

1

Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül a térségi gazdaságfejlesztés KKV-k és Önkormányzatok számára biztosít fejlesztési forrásokat Országos, megyei szintű hálózattal rendelkezik 2 Az RFH kirendeltségeken saját és MFB termékek is elérhetőek

Az RFH csoport szolgáltatásai Projekt-előkészítés Projektfejlesztés Pályázatírás Projektmenedzsment 3

Az RFH Csoport termékei 4 1. TŐKEBEFEKTETÉS 2. KÖLCSÖNÖK Támogatást megelőlegező kölcsön Egyéb projekt-hitelek Önerő biztosítása

Az RFH csoport tevékenysége 2009–2012 között 40,6 milliárd Ft támogatási összeg elnyeréséhez és felhasználásához segítettük a hozzánk fordult partnereinket! PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT TŐKEBEFEKTETÉS ● ÖNERŐ PÓTLÓ HITEL● FEJLESZTÉSI HITEL ● TÁMOGATÁS MEGELŐLEGEZŐ HITEL + 5 +

TŐKEBEFEKTETÉS Összeg: jellemzően millió forint Visszavásárlás: konstrukciótól függően, jelenleg 5-8 éven belül Hozamelvárás: Jegybanki alapkamat + 4-8% (p.a.) Díjak: 1% egyszeri szerződéskötési díj 6 Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelőbizottsági tag delegálása Biztosíték: ügylettől függően

TÁMOGATÁS MEGELŐLEGEZŐ KÖLCSÖN KKV-k és önkormányzatok számára is biztosított Összeg: 500 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-6% Futamidő: a kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig, de legfeljebb 3 év Saját erő: nem szükséges (támogatási szerződés!) 7 Biztosíték: támogatás engedményezés és/vagy banki gyakorlat szerint

FEJLESZTÉSI HITEL Beruházások finanszírozása és önerő megelőlegezése KKV-k és önkormányzatok számára Összeg: 500 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-10% Futamidő: 1-10 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év Referenciák: között a vállalkozások, önkormányzatok és önkormányzati tulajdonú vállalkozások összesen 4,9 milliárd összegű kölcsönt kaptak Saját erő: legalább 20% 8 Biztosíték: banki biztosíték

TARTÓS FORGÓESZKÖZ (LIKVIDITÁSI) HITEL KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára is biztosított Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +4-10% Futamidő: 1-3 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év Összeg: 300 millió forintig 9 A kihelyezés lehet rulírozó hitelkeret is Bevételszerző működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosítására

RÖVID LEJÁRATÚ FORGÓESZKÖZ HITEL 10 KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára is biztosított Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-6% Futamidő: 3 hónap - 1 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év Összeg: 200 millió forintig A kihelyezés lehet rulírozó hitelkeret is Bevételszerző működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosítására

11 GOP-2.1.1/M – Mikro vállalkozások fejlesztése Támogatható tevékenységek: -Eszközbeszerzés -Infrastrukturális és ingatlan-beruházás -Információs technológia fejlesztés Vissza nem térítendő: -Min.1 max. 10 mió Ft (max.45%) Visszatérítendő: -Min.1 max. 20 mió Ft (45%-60%) Önerő: -A teljes projekt 10%-a

12 GOP-2.1.1/M – Mikro vállalkozások fejlesztése Kamat: JBAK -1,5% vagy +3,5% ügyfélminősítéstől függően, maximálisan 9%. Futamidő: Maximum 120 hónap Hitel devizaneme: Forint Türelmi idő: Maximum 24 hónap Fedezet: Az Alföld-Faktoring ZRt. Fedezet értékelési szabályzatának megfelelő nagyságú biztosíték

RFH gazdaságélénkítő Ecospinning Program 13 Mikor: decemberében indul. Kinek: Magyar vállalkozások számára. Mit: Az RFH komplex termék-szolgáltatás csomagját, amely a fejlesztési projektet az ötlettől a megvalósulásig és a sikerig támogatja..

Partnereink, együttműködéseink 14 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Termékek közvetítése az RFH Nonprofit Zrt. tevékenységeként. Eximbank Zrt. Kérdőíves felmérések az RFH megyei hálózatán keresztül. Kisvállalkozói hitelprogram Hitelprogram közvetítése az RFH regionális vállalatainál. MV Zrt. Kezességvállalási és közvetítő program az RFH finanszírozó cégein keresztül MFB Invest Zrt. Esetenkénti közös befektetés KVF Zrt. Esetenkénti közös befektetés

Az RFH Csoport 15 Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. Nyugat - Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. Regionális Fejlesztési Holding Zrt. RFH Nonprofit Zrt.

Az RFH Nonprofit Zrt. Ügyfélszolgálati tevékenység 19 megyei irodában információ- és szaktanácsadás nyújtás az RFH csoport és az MFB Zrt. szolgáltatásairól, pénzügyi konstrukcióiról Finanszírozási szaktanácsadás visszatérítendő, államilag támogatott és piaci kamatozású források közvetítése a fejlesztési beruházási célokhoz kapcsolódóan Benyújtásra kerülő hitelkérelmek előszűrése (a finanszírozó pénzügyi vállalkozások szempontjai szerint) az RFH Nonprofit Zrt. szolgáltatásai TÉRÍTÉSMENTESEN vehetők igénybe Terméktájékoztatók, prezentációk tartása szakmai és érdekképviseleti szervezetek, vállalkozások, önkormányzatok részére

Elérhetőségek: Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési ZRt. Balogh Éva vezérigazgató Cím: 6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21. Telefon: 62/ Alföld-Faktoring ZRt. dr. Cseri András vezérigazgató Cím: 6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21. Telefon: 62/ Ötlettől a sikerig az RFH Csoporttal! Köszönöm megtisztelő figyelmüket!