1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Advertisements

Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Ne maradjon le Ön se! Fejlessze vállalkozása infokommunikációs rendszerét, honlapját és webáruházát!
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

1

2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. A Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoportjának tagja. Állami szervezetekkel állami cégekkel szorosan együttműködik.

Ügyfélszolgálati tevékenység 19 megyei irodában információ- és szaktanácsadás nyújtás az RFH csoport és az MFB Zrt. szolgáltatásairól, pénzügyi konstrukcióiról Finanszírozási szaktanácsadás visszatérítendő, államilag támogatott és piaci kamatozású források közvetítése a fejlesztési beruházási célokhoz kapcsolódóan Benyújtásra kerülő hitelkérelmek előszűrése (a finanszírozó pénzügyi vállalkozások szempontjai szerint) Terméktájékoztatók, prezentációk tartása szakmai és érdekképviseleti szervezetek, vállalkozások, önkormányzatok részére 3 Az RFH csoport közvetített termékei

Az RFH csoport tevékenysége PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT TŐKEBEFEKTETÉS ● ÖNERŐ PÓTLÓ HITEL ● FEJLESZTÉSI HITEL ● TÁMOGATÁS MEGELŐLEGEZŐ HITEL + 4 MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI + PROJEKT + + A Regionális Fejlesztési Holding az ország teljes területén kínál komplex megoldást partnerei számára!

5 Az RFH csoport szolgáltatásai Projekt-előkészítés: projektötletek előzetes értékelése, tanácsadás a projektötletek feltárásában. Projektfejlesztés: megvalósíthatósági tanulmányok írása, üzleti terv készítése, építési tervek beszerzése, engedélyeztetés, szükség esetén előfinanszírozás. Pályázatfigyelés, pályázatírás Projektmenedzsment: beszerzési eljárások lebonyolítása, beszerzések értékelése-, minőségbiztosítása, műszaki szakértő megbízása, szakmai és pénzügyi beszámolók elkészítése mind a közbenső, mind a záró fázisban, kapcsolattartás a támogatás- nyújtóval. 2009–2013. között 52 milliárd Ft értékű projektek megvalósulásához segítettük partnereinket!

Összeg: millió Ft Visszavásárlás: 5 éven belül Hozamelvárás: jegybanki alapkamat % /év Díjak: 1% egyszeri szerződéskötési díj 6 Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelő Bizottsági tag delegálása Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték Az RFH csoport tőkebefektetési terméke

Összeg: maximum 100 millió Ft Futamidő: maximum 3 év Hozamelvárás: jegybanki alapkamat % /év 7 Nincs ágazati korlátozás, agráriumban működő vállalkozás is igénybe veheti Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték, elsősorban a megvásárolt eszköz Részletre történő eszköz étékesítés Akár 0 % önerővel (biztosítéktól függően)

TÁMOGATÁS MEGELŐLEGEZŐ KÖLCSÖN KKV-k és önkormányzatok számára is biztosított Összeg: akár 500 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-6% /év Futamidő: a kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig, de legfeljebb 3 év Saját erő: nem szükséges 8 Biztosíték: támogatás engedményezés illetve szükség szerint bankári biztosíték Az RFH csoport finanszírozási termékei

FEJLESZTÉSI HITEL Beruházások finanszírozása és önerő megelőlegezése KKV-k és önkormányzatok számára Összeg: akár 500 millió forintig Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-10%/év Futamidő: 3-7 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év Saját erő: legalább 20% 9 Biztosíték: bankári biztosíték Az RFH csoport finanszírozási termékei

FORGÓESZKÖZ HITEL KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára is biztosított Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +3-6%/év Futamidő: 1-3 év Összeg: akár 300 millió forintig 10 A kihelyezés történhet rulírozó módon is Működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosítására Biztosíték: bankári biztosíték Az RFH csoport finanszírozási termékei

KKV-k számára Kamat: 2,5 %/év Igényelhető összeg: 3 M Ft- 3 Mrd Ft 11 Beruházásra ( eszköz korszerűsítés, kapacitásuk bővítés) Rendelkezésre tartási jutalék: 2% Türelmi idő: szerződéskötéstől számított legfeljebb 2 év Növekedési Hitel Program II. Szakasz Biztosíték:ingó és/vagy ingatlan jelzálog, Készpénzóvadék

RFH Ecospinning Díj: 2012-ben alapítottuk Első díj nyertese: Budafilter 94 Kft 12 Az RFH Ecospinning Díjra nevezhet minden működő, hazai mikro-kis és közepes vállalkozás saját ötletével, fejlesztési elképzelésével.

RFH Ecospinning Díj 2013: Magyar vállalkozók és vállalkozások fejlesztési ötleteit várjuk Bírálati szempontok: a jelentkező pályázata megvalósítható és megvalósításra érdemes, a magyar innovációt erősíti a hazai és nemzetközi piacon, egy helyi termék piaci lehetőségeit növeli, Győztes: Az RFH összes szolgáltatását térítésmentesen veheti igénybe a projekt teljes megvalósulásának ideje alatt. Pályázni október 10-től december 31-ig lehet. Részletes tájékoztató és pályázati űrlap: ecospinning.rfh.hu 13

Az RFH Csoport elérhetőségei Központi elérhetőség: Regionális Fejlesztési Holding Zrt Budapest (1) Kapás u B ép. I em. Leányvállalatok: 14 RFH Nonprofit Zrt. Budapest Serfőző Norbert 20/ ”KMF” Közép-magyarországi Fejlesztési Zrt. Budapest Jakab Tamás 30/

Ötlettől a sikerig Az RFH Csoporttal! 15 Kérem Önöket keressék munkatársainkat! Nevezzenek az RFH Ecospinning Díj 2013-ra!