Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EURÓPAI TÁRSADALMI JELENTÉS 2008 Műhelybeszélgetés május 30.
Advertisements

MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁRSZÖVETSÉG Pénztár konferencia Mi lenne a feladata és hogyan kellene működnie az önsegélyező pénztáraknak?
Az öngondoskodás mint életviteli magatartás, életpálya-építés
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Nyugdíj.
Foglalkoztatói nyugdíj
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
„Nyugdíjrendszerváltás 2010” avagy jogfosztás a nép nevében Szikra Dorottya, ELTE TÁTK Lakner Zoltán, ELTE TÁTK.
A magyar háztartások fizetési szokásai
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Életbiztosítási Program
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
A gondoskodás területei Mit tehet a munkáltató és mit a munkavállaló?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Gazdasági kihívások az egészségiparban; Budapest, január Csatlakozás az Európai Unióhoz: iparjogvédelmi hatások az egészségiparban Ficsor Mihály.
Nem lehet elég korán kezdeni – Lehetséges lépések egy koherens előtakarékossági rendszer irányába Holtzer Péter Budapest, június 4.
TRANZITOLÓGIA V. ELŐADÁS
Mi a liberalizmus? "manchesteri" változat Alaptípus ("classic") "adóztató és költekező" (tax and spend) Liberalizmust inkább termékcsalád, semmint konkrét.
Kereskedelmi jog I. VII. Előadás Egyes társasági formák Az egyesülés.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
1 Foglalkoztatási kihívások, avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.NOVEMBER EGER Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Nyugdíjkérdések közgazdász szemmel
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Demográfiai - társadalmi tükör, 2010 Hazai és európai tendenciák
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
Vállalkozás Pro és Contra
Transznacionális és multinacionális vállalatok
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
Alkalmazott egészségügyi gazdaságtan
Atomenergia kilátások Kovács Pál OECD Nuclear Energy Agency OECD Nuclear Energy Agency.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
SIKERES PIACRA LÉPÉS SVÁJCBAN szeptember A svájci társadalombiztosítási rendszer fő pillérei.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Az EU intézményrendszere
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Jogharmonizáció az Európai Unióban Dr
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Jogharmonizáció az Európai Unióban
Előadás másolata:

Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS

OPF az ország GDP-jének arányában Forrás: OECD Svájc Finnország USA Kanada Dánia Izrael Ausztrália Portugália Norvégia Spanyolo. Olaszo.

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás háttere Az Európai Unió a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást kínáló jogi személyek felügyeletére és tevékenységének végzésére vonatkozó uniós szabályait a 2003/41/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv ben szabályozta (az Európai Parlament és Tanács 2003/41/EK irányelve a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézmények tevékenységéről és felügyeletéről). Az angolszász országokban és az EU fejlett nyugati tagállamaiban már több évtizedes múlt tal rendelkeznek a foglalkoztatói nyugdíjprogramok és nyugdíjszolgáltatók. Magyarországon jelenlegi formájában 2007-től lehetséges foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatót alapítani (ld. a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló évi CXVII. törvény t). A QUAESTOR Csoport 2010 októberében kezdeményezte Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatójának létrehozását - QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. néven - annak érdekében, hogy a tagok, illetve munkáltatóik – mint csatlakozó foglalkoztatók – számára komoly előnyökkel rendelkező nyugdíjcélú megtakarítás i formát biztosítson. Az állami felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ( PSZÁF ) látja el. A QUAESTOR foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató egy zárt körűen működő részvénytársaság, melyre a Gazdasági társaságokról szóló törvény szabályozásai is érvényesek. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató a tagi számlákat és a működési tartalékot szeparáltan kezeli. A törvényi előírások értelmében folyamatosan a nyugdíjszolgáltató rendelkezésére áll a EURO-nak megfelelő biztonsági tőke.

Nyugdíjprogram szerkezete Nyugdíj- konstrukció „1” Foglalkoztató Nyugdíj- konstrukció „2” Nyugdíj- konstrukció „3” Nyugdíj- konstrukció „n” VezetőkKulcsemberekTeljes kollektíva Nyugdíj- programból kimaradók Egy nyugdíjprogramon belül Kulcsemberek differenciáltan

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás bemutatása FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJ

Vállalati célok megvalósítása FNYSZ-ben Gondoskodás értékes kiegészítő nyugdíj Gondoskodás értékes kiegészítő nyugdíj Gondoskodni a munkavállalók nyugdíjas éveiről Biztosítani a kulcsemberek maradását Erősíteni a lojalitást Csökkenteni a fluktuációt Javadalmazni a vállalati hűséget Növelni a juttatások költséghatékonyságát Kulcsemberek megszerzése, megtartása, motiválása Bónusz rendszeres és eseti bónuszkifizetések teljesítése Bónusz rendszeres és eseti bónuszkifizetések teljesítése Költséghatékonyság 20-30%-os hatékonyság a javadalmazási keret felhasználásában Költséghatékonyság 20-30%-os hatékonyság a javadalmazási keret felhasználásában Jubileumi juttatás megszerzett szolgálati évek jutalmazása Jubileumi juttatás megszerzett szolgálati évek jutalmazása Lojalitás jövőbeni szolgálati évek jutalmazása, lojalitás erősítése Lojalitás jövőbeni szolgálati évek jutalmazása, lojalitás erősítése

Közös érték – kedvező adókörnyezet Bér Béren kívüli juttatás

Érték-e a nyugdíj? A nyugellátás legalább 1/3-dal lesz alacsonyabb, mint aktív korunk átlagos jövedelme A születéskor várható élettartam fokozatosan növekszik (férfiak: 69.8 év, nők: 77.8 év). A 65 éves életkort betöltött férfiak várhatóan még évet, míg a nők évet fognak eltölteni nyugdíjban. A éves korosztály azt bánta meg leginkább, hogy nem készült fel kellően pénzügyileg a nyugdíjas éveire. A lakosság várakozásait jól mutatja egy hazai biztosítótársaság által végzett kutatás eredménye: Magyarországon az emberek 62 százaléka biztos abban, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megfelelő életszínvonal eléréséhez a nyugdíjas éveik során. A 60 évesnél fiatalabb felnőtt népesség közel fele gondolkodott már el azon, hogy nyugdíjas korában miből fog megélni, de csak szűk egyharmaduk számolt be arról, hogy valóban készül is valahogyan az öregkorára Ha a magyar társadalomnak pontosabb képe lenne arról, hogy mit várhat a nyugdíjrendszertől és melyek az öngondoskodás lehetséges formái, akkor ma jóval kevesebben lennének kitéve az öregkori elszegényedés veszélyének.

MILYEN életminőséget szeretne nyugdíjas korában? A nyugdíj egy érzékeny kérdés. Mire a hiányát megérezzük, már elkéstünk a felkészüléssel. MOST még van választási lehetősége… Használjuk a béren kívüli juttatási elemeket a javadalmazási rendszer hatékony részeként. Céges pénzből hozzon létre egyéni nyugdíjat!

Interaktív tervező

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Márton Zoltán Key account manager