A kisvállalkozások finanszírozása és az OTP Széchenyi 50 Program Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Kézzel fogható előnyöket kínálunk vállalkozó ügyfeleinknek
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
A kisvállalkozások finanszírozása és az OTP Széchenyi 50 Program
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Kisvállalkozók, vállalatok finanszírozása az OTP Banknál
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, május 26. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Fellegi.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, június 16. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Dögei.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

A kisvállalkozások finanszírozása és az OTP Széchenyi 50 Program Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

A kisvállalkozások helyzete 2 Válság előtt 100 % Válság mélypontján 73 % 2011 ősz 81 % Hogy ítélik meg teljesítményüket a vállalkozások a válság előtt és után?* A gazdasági környezet bizonytalansága 3,7 pontos átlag A belföldi kereslet elégtelensége 3,6 pontos átlag Tőkehiány 3,0 pontos átlag A folyamatos működés és a fejlesztések fő akadályai (1-5 skálán)* Ez a szektor adja a hazai GDP 30-35%-át és foglalkoztatja a munkavállalók 50-55%-át * Policy Agenda KKV-konjunktúra kutatás (október) Mennyire korlátozza vállalata folyamatos tevékenységét és fejlesztéseit a tőkehiány?* Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

Kitörési lehetőség a kisvállalkozások számára: megkönnyítjük a hitelhez jutást A KKV-k 53% nem elégedett a banki hitellehetőségekkel* 43%-a nem kapott a vállalkozásra szabott hitelajánlatot* Az OTP Bank a Széchenyi 50 programmal elébe megy a vállalkozói igényeknek 3 Konkrét összegű, indikatív hitelajánlat több mint vállalkozásnak 3 és 25 millió forint közötti ajánlatok OTP kapcsolattal még nem rendelkező vállalkozásoknak is Konkrét összegű, indikatív hitelajánlat több mint vállalkozásnak 3 és 25 millió forint közötti ajánlatok OTP kapcsolattal még nem rendelkező vállalkozásoknak is *Policy Agenda – Ipsos KKV konjunktúra index (július) Összesen mintegy 185 milliárd forint értékű indikatív hitelajánlat Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

OTP Széchenyi 500 és Széchenyi 50 program 4 Kiadott ajánlatok száma: 337 darab összege: 73,5 milliárd Ft Elfogadott ajánlatok 60,83% Elfogadott ajánlatok száma: 205 darab összege: 43,46 milliárd Ft átlagosan: 212 millió Ft (2011. júniustól - október 19-ig) Széchenyi 500 Maximum 500 millió Ft /vállalkozás Legfeljebb 1,5 milliárd Ft össz-kötelezettségvállalás Klaszterek finanszírozása, Vállalat csoportok, Tulajdonosi csoportok, Beszállítói, Vevői csoportok, Alvállalkozók, finanszírozása Klaszter jellegű finanszírozás Ügyfeleink ügyfeleinek finanszírozása Széchenyi 500 és Széchenyi 50 program OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság A Széchenyi 50 és 500 program legfeljebb 1,5 milliárd forintig kínál hitelt. Ez az összeg a hazai vállalkozói piac 95%-ának hiteligényét kielégíti

Megkönnyítjük a hitelhez jutást: ajánlataink 5 Átemeneti likviditási nehézségekre Készletbeszerzésre OTP LendületPlusz Folyószámlahitel 500 ezer – 25 millió Ft hitelkeret 1 éves futamidő, de meghosszabbítható OTP Új Forrás Forgóeszközhitel 1 – 25 millió Ft hitelkeret 1 – 3 éves futamidő Széchenyi 50 hitelajánlat Számlanyitási akció A december 31-ig nyitott új kisvállalkozói számlacsomagok (kivéve Gold) számlavezetési díját 6 hónapon keresztül elengedjük Szabad felhasználású Tárgyi eszköz, ingatlan vásárlás OTP Vállalkozói Jelzáloghitel 1 – 50 millió Ft hitelösszeg 1 – 25 éves futamidő HUF, EUR, CHF hitelkiváltás is lehetséges OTP Ambíció Vállalkozásfejlesztési hitel 2 – 50 millió Ft hitelösszeg 1 – 7 éves futamidő HUF, EUR, CHF Beruházások finanszírozása Tárgyi fedezet nélkül! Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság Per-, teher- és igénymentes ingatlan Gép, berendezés ingatlan

Megkönnyítjük a hitelhez jutást: egyszerűsítettük az ügyintézést 6 15 napról 5 munkanapra csökkentettük hitelelbírálás idejét Egységes hiteligénylési formanyomtatvány Standardizált hitelbírálati folyamatok Folyószámlahitelt tudunk adni, azoknak a kisvállalkozásoknak amelyek korábban nem rendelkeztek nálunk folyószámlával Kiépítettük szakértői vállalkozói kapcsolattartói hálózatunkat Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

6 fő kapcsolattartó munkatárs 5 fő kapcsolattartó munkatárs 12 fő kapcsolattartó munkatárs 7 fő kapcsolattartó munkatárs 5 fő kapcsolattartó munkatárs  szakképzett, kapcsolattartók  a cégek vezetőit székhelyükön keresik fel  teljes körű ügyfélkiszolgálás  átfogó személyre szabott pénzügyi tanácsadás  az egész országot lefedő hálózat  A vállalkozói ügyfelek kiszolgálására létrejött szakértői kapcsolattartók hálózata Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

Az OTP Bank nem csak beszél a hitellehetőségekről 2011-ben a Bank kiemelt figyelmet fordít Magyarországon a vállalati szektorra, ezen belül is kiemelten az agrár és kis- és középvállalati ügyfélkörre – ahol összességében 10%-ot megközelítő állománynövekedési célokat tűzött ki maga elé. Miközben a piac közel 20 százalékkal zsugorodott tavaly óta (2010. I. félév vs I. félév PSZÁF adatok alapján), az OTP Bank mikro- és kisvállalati területe mintegy 10 százalékkal több hitelt folyósított mint előző év azonos időszakában. 8 A teljes piacon a kisvállalkozások számára I. félévében a piaci szereplők összesen 298 milliárd forint hitelt nyújtottak. Az OTP Bank a Széchenyi 50 program keretében 185 milliárd forint összegű indíkatív hitelajálatot tett a vállalkozásoknak, ami nagyságrendileg 1 negyedéves teljes piacméret

Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság ügyfelet kerestünk meg 8,742 milliárd forint összegű hitelajánlattal, ügyfelenként átlag 15,3 millió forint értékben. Vállalkozói kapcsolattartó kollégák elérhetőségei a megyében: Fekete ViktóriaPosta János (70) (70) Hajdú-Bihar megye Debrecen

Köszönöm a figyelmet! Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság