Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Vállalkozási ismeretek
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Hiteles múlt, biztos jelen
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak? Komplex szolgáltatási csomag a vállalkozások tőkeerejének növelése érdekében Előadó: Csontosné Maleczki Ilona vezérigazgató 2012. November 8.

Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül a térségi gazdaságfejlesztés KKV-k és Önkormányzatok számára biztosít fejlesztési forrásokat Országos, megyei szintű hálózattal rendelkezik Az RFH kirendeltségeken saját és MFB termékek is elérhetőek

RFH csoport tagjai Országos hatáskörű leányvállalatok Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. RFH Nonprofit Zrt. minden megyeszékhelyen (Régiónkban: Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok) Regionális központok Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. - Szombathely Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. - Székesfehérvár Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. – Pécs ÉRF Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. – Nyíregyháza Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. – Szeged KRF Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. – Salgótarján

Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. A társaságot Északkelet-Magyarországi Regionális Fejlesztési Kft. néven 1994. március 16-án alapította: Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank Rt., Állami Vagyonügynökség, Működési területen lévő 3 megyei és 23 települési önkormányzat. A Társaság 1997. január 1-től részvénytársaságként, 2009 évtől Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. néven működik. Jelenlegi tulajdonosi összetétele: Regionális Fejlesztési Holding Zrt. (92,44%), Magyar Állam (1,16 %) 19 önkormányzat (6,37%) és 3 vállalkozás, alapítvány (0,03%)

Az ÉRF Zrt. küldetése, célja régió gazdasági, társadalmi fejlődésének előmozdítása vállalatok és önkormányzatok fejlesztéseinek kiszolgálása kis- és középvállalkozások forráslehetőségeinek kibővítése, tőkeerejének növelése a fejlesztés vagy a reorganizáció érdekében, önkormányzati és területfejlesztési projektek menedzselése, társfinanszírozása komplex projektfejlesztés

Komplex szolgáltatási csomag Projektfejlesztés – projekt tervezés Pályázati tanácsadás Pályázati dokumentáció elkészítése-pályázatírás Forrás struktúra kialakítása, forrás kiegészítése Utógondozás Külső forrás bevonás: Tőkebefektetés és támogatás megelőlegező hitel egyéb: MFB hitellehetőségek közvetítetése,

A társaság tevékenységi körébe tartozik: tőkebefektetés eszközértékesítés pályázatírás, projektmenedzsment tevékenységek forrásközvetítés kis- és középvállalkozások részére ingatlan biztosítása

Tőkebefektetés Társasági forma: Kft. Vagy Rt. formában működő KKV-k vagy nagyvállalatok, önkormányzati tulajdonban lévő társaságok Tőkebefektetés mértéke:ÉRF Zrt.:5-150 M forint. RFH Zrt.:150-500 M forint. Kihelyezés időtartama:5-7 év Tulajdonrész visszavásárlás:megállapodás szerint Elvárt hozam:jegybanki alapkamat+4-6% (kockázati besorolás alapján), de minimum az országos referencia ráta (03.01-én 7,48%)+4% Díjak:1 % (szerződéskötéskor) Biztosítékok köre:ügylettől függően a kockázathoz igazodó biztosítéki háttér, mely a szokásos bankári biztosítékok bármelyike kehet (ingatlan, ingóság stb.) Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelő Bizottsági tag delegálás

Nagykereskedelmi eszközértékesítés A konstrukció lényege, hogy a partner által kiválasztott eszközt a kialkudott vételáron az eladótól az ÉRF Zrt. megvásárolja, majd a tulajdonába került eszközt, részletfizetési kedvezmény üzleti alapon történő biztosítása mellett eladja a partnervállalkozásnak. A konstrukció futamideje 12-36 hó. Hozamelvárásunk a jegybanki alapkamat + 4-6%, de minimum az ország referencia ráta (03.01-én 7,48 %)+ 4%.

Pályázatírás, projektmenedzsment potenciális pályázók felkutatása projektfejlesztés-projekt tervezés pályázati tanácsadás pályázati dokumentáció elkészítése-pályázatírás komplett projektmenedzsment tevékenység projekt szakmai és pénzügyi elszámolása, előrehaladási és zárójelentések elkészítése pályázatok monitoringozása, utánkövetése

Forrásközvetítés KKV pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön közvetítése Önkormányzati pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön közvetítése Fejlesztési hitel közvetítése Rövid lejáratú forgóeszköz hitel közvetítése Tartós forgóeszköz hitel közvetítése

Pályázati támogatás –megelőlegező kölcsön Az ÉRF Zrt. segítséget nyújt a KKV-k és Önkormányzatok számára a már elnyert projektek finanszírozásában, a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. és a Régió Finansz Zrt. pályázat megelőlegező kölcsön termékének közvetítésével. KKV pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön Önkormányzati pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön A Regionális Fejlesztési Holding-csoport terméke kedvező megoldást nyújt a KKV-k és önkormányzatok részére, hiszen a támogatás-megelőlegező kölcsönhöz szakszerű és gyors ügyintézés mellett néhány héten belül hozzá lehet jutni.

Pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön A Kölcsön kondíciói: Kölcsön összege: minimum 5 millió, maximum 500 millió forint Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat + 3-6%/év Hitelbírálati díj: nincs Folyósítási jutalék: nincs Futamidő: kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig, de legfeljebb 3 év Saját erő: a támogatásintenzitás alapján Fedezet:a hitelösszeg 135-150%-a Biztosíték:támogatás engedményezés és vagy banki gyakorlat szerint

Pályázati támogatás-megelőlegező kölcsön Hitel igénylés feltételei: Megkötött támogatási/finanszírozási szerződés A hitelt igénylő ügyfélnek nem lehet lejárt köztartozása (NAV, TB, helyi adók) Döntési kompetenciától függően (taggyűlési, közgyűlési, testületi) jóváhagyás a hitel felvételéhez Hitelnyújtó által igényelt dokumentumok benyújtása

Fejlesztési hitel Beruházás finanszírozása és önerő, megelőlegezése a KKV-k számára Futamidő:1-10 év Kamatkondíció:jegybanki alapkamat + 3-10%/év Kihelyezés nagysága:500 millió Ft-ig Fedezet:a hitelösszeg 130-150% Biztosíték:banki biztosíték Türelmi idő:legfeljebb 2 év Saját erő:legalább 20%

Rövid lejáratú forgóeszköz hitel KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára biztosított Futamidő:3 hónap - 1 év Kamatkondíció:jegybanki alapkamat +3-6%/év Kihelyezés nagysága:200 millió forintig Fedezet:a hitelösszeg 130-150%-a Türelmi idő:legfeljebb 2 év A kihelyezés lehet rulírozó hitelkeret is Bevételszerző működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosításhoz

Tartós forgóeszköz hitel KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára biztosított Futamidő:1-3 év Kamatkondíció:jegybanki alapkamat +4-10%/év Kihelyezés nagysága:300 millió forintig Fedezet:a hitelösszeg 130-150%-a Türelmi idő:legfeljebb 2 év A kihelyezés lehet rulírozó hitelkeret is Bevételszerző működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosítására

MFB Kisvállalkozói Hitel 2011. november 21-től ismét lehetőség van a Kisvállalkozói Hitellel kapcsolatos kérelmek befogadására. Hitelfelvevők köre: egyéni vállalkozás gazdasági társaság szövetkezet európai részvénytársaság, vagy fióktelep formájában működő mikro- és kisvállalkozások igényelhetik

MFB Kisvállalkozói Hitel A Hitel felhasználása: Vállalkozási tevékenység végzésére szolgáló ingatlan beruházáshoz (vásárlás, építés, átalakítás) A vállalkozási tevékenység végzéséhez szükséges használt és új gépek, berendezések, felszerelések, járművek beszerzésére Vállalkozási tevékenység végzéséhez szükséges tárgyi eszköz működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlása

MFB Kisvállalkozói Hitel Hitelösszeg: Ügyletenként min.1 millió Ft-max. 50 millió Ft Saját erő: A beruházás nettó bekerülési értékének 10%-a Kamat: 3 havi EURIBOR (10.01-től 0,221%)+5 %/év Folyósítási jutalék: hitelösszeg egyszeri 1 %-a Kezelési költség: nem kerül felszámításra Előtörlesztés: nem kerül felszámításra Futamidő: Rendelkezésre tartási idő: szerződéskötéstől számított max. 2 év Lejárat: szerződéskötéstől számított max. 15 év Türelmi idő: szerződéskötéstől számított max. 2 év

MFB Kisvállalkozói Hitel Fedezet: A biztosíték fedezeti értéke legalább a hitelösszeg és 1 éves kamatának 100%-a Biztosítékként ingatlan és ingó jelzálogjog, készpénzóvadék, a többségi tulajdonos készfizető kezességvállalása és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Kezességvállalása fogadható el Minden esetben szükséges a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által nyújtott, a hitel tőkeösszegére és egy éves kamatára kiterjedő 80%-os kezességvállalás Törlesztés: Türelmi időt követően negyedéves egyenlő tőketörlesztő részletekben.

Az RFH Csoport kiemelt projektje ORIENTER Intermodális Ipari-Logisztikai központ A Záhony térségben kialakított, kiemelt állami beruházásban létrejött ipari-logisztikai központ közvetlen kapcsolatot teremt a Távol-kelettel és a volt szovjet utódállamokkal. Jellemző adatok: Összközműves 136 hektár Rugalmas telekalakítás Széles és normál nyomtávú vasúti kapcsolat Nagy átrakó-kapacitás Kelet-nyugati kereskedelem kapuja

Elérhetőségek: Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Csontosné Maleczki Ilona Ling Imre vezérigazgató befektetési és stratégiai igazgató 20 / 328 8053 20 / 237 5719 Tisza Anita Batka Tímea projektmenedzser befektetési és pályázati referens 20 / 529 2420 20 / 233 9322 Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. 4400 Nyíregyháza, Szarvas u. 1-3. Tel.: (42) 420 645, Fax: (42) 420 641 e-mail: erf@erf.hu

Elérhetőségek: régióvezető vezető tanácsadó Bánki Zoltán Dombi János Molnár Julianna régióvezető vezető tanácsadó 30/586-5873, 20/340-4611 dombi.janos@rfh.hu molnar.julianna@rfh.hu 4025 Debrecen, Piac utca 77 Fsz.4 5000 Szolnok, Baross u. 1. Bánki Zoltán vezető tanácsadó 30/586-5707 banki.zoltan@rfh.hu 4400 Nyíregyháza, Szarvas u. 1-3.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!