Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, 2013. március 21.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Advertisements

OTP Kockázati Tőkealap I.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
JEREMIE Program Magyarországon
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Kockázati tőkefinanszírozás a megújuló energia szektorban Buda Sándor Tanácsadási igazgató november 24.
EU Források felül- és alulnézetben
START Tőkegarancia Zrt március 17. MAGYARORSZÁGI KKV-K TŐKEBEVONÁSI GYAKORLATA Zoltán Csaba vezérigazgató.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Bács Edit osztályvezető Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály Szeged, január 19.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Új Magyarország Vállalkozói Program pénzügyi programjai (Jeremie)
Budapest október 18. – Sajtótájékoztató START Tőkegarancia Zrt. EGYEDÜLÁLLÓ MEGOLDÁS A MAGYARORSZÁGI KKV-K TŐKEFINANSZÍROZÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE Az.
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
JEREMIE program tervezése a as programozási időszakra
Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram értékelési szempontjai július 7.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Pécs, február 28.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
Titre de la présentation
Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 29. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
A BESZÁLLÍTÓI BEFEKTETŐ RT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
1 Pályázati lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kecskemét, június 21. Dr. Kónya József.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
A KKV-k számára elérhető támogatások. ÚSZT célok megjelenése a pályázati felhívásokban ÚSZT kitörési pontok Kkv-k fejlesztése Foglalkozta-tási hatás.
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Forrásteremtés struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztéshez Török József Üzletfejlesztési igazgató Lovasberény, szeptember 20.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
A tőkebefektetés 50 árnyalata Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, december 11.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Zalaegerszeg, október 2.
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Előadás másolata:

Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkéstársa azon termelő vagy szolgáltatást nyújtó forráshiányos hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, amelyek: értékelhető múltbéli teljesítménnyel, piacképes termékkel, és az üzleti tervet megvalósítani képes menedzsmenttel rendelkeznek egy fejlődőképes piacon.

1. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap működésének általános keretei Az Alapkezelő a 100%-os állami tulajdonban álló Széchenyi Tőkealap- kezelő Zrt., alapítói jogait az NFÜ gyakorolja január 14-én bejelentésre, június 1-én meghirdetésre került – Az SZTA futamideje: 10 év, befektetési időszak: december 31-ig. Minden régióban 2 milliárd Ft-ot fektet be. A tranzakciók tervezett száma kb db.

2. Célcsoportunk az ún. „hagyományos iparágakban” tevékenykedik terméke jelen van a piacon fejlesztési forrást keres piacán eddig jellemzően hitelfinanszírozás volt jelen, ennek visszaszorulásával piaci rést tölt be befektetése során hangsúlyt fektet a foglalkoztatásra felkészült menedzsmenttel rendelkezik

3. A befektetés fő kritériumai a célvállalatnak 2 éves múlttal kell rendelkeznie, kizárólag kkv lehet (zrt. vagy kft.), a tőkebefektetés a célvállalat fejlesztéséhez, üzleti tevékenységének kiterjesztéséhez kapcsolódik (nem lehet „megmentési támogatás”), nem finanszírozhat kereskedelmi tevékenységet, kereskedelmi célú ingatlan-fejlesztést vagy hitelkiváltást nem működhet ún. „érzékeny iparágban”, illetve fő tevékenysége és árbevétele nem származhat elsődlegesen a mezőgazdaságból

kizárólag tőkeemelés, a jegyzett tőke emelése ázsióval is, a befektetés (tervezett) időtartama: 4-6 év, a kilépés stratégiája a jelenlegi tulajdonosokat hozza helyzetbe, az SZTA egyértelmű tőkekockázatot vállal (nincs fedezet), az SZTA elvárt hozama: évi kb %, legfeljebb 49%-os (kisebbségi) részesedés-szerzés. 4. A befektetés fő jellemzői

5. Az SZTA tőketerméke Az SZTA jelenleg de minimis szabályok szerint fektet be tőkét (max EUR-nak megfelelő forintösszeg), amihez tagi kölcsön kapcsolódhat 2013 áprilisában új termékek

6. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap nem hitelintézet – nincs fedezetelvárás nem támogatásközvetítő – nem támogatást ad, hanem tőkét nem magvető tőke finanszírozó – projektcégeket és ötleteket nem finanszíroz nem JEREMIE-alapkezelő – a fókusz nem csak az innovatív vállalkozásokon van nem végez inkubálást és az operatív irányításba nem szól bele

7. Tőkebefektetési folyamat Jelentkezési adatlap ( „termékeink” oldal), Munkaszervezeti minősítés (üzleti terv alapján), Befektetési ajánlat („term sheet”), Befektetési Bizottság, Jogi és pénzügyi átvilágítás, Igazgatóság („kockázati döntés”), Szerződéskötés, Együttműködés és exit. 3-4 hónap

8. Legfontosabb meghiúsulási okok Nincs kész, piacra bevezetett termék Nem reális az üzleti terv Nem elfogadható az ügyfél számára a részvételünk feltételei Nem áttekinthető pénzügyi folyamatok (tagi kölcsön, házi pénztár) Harmadik féllel kötött szerződések kockázatai

9. Jelenlegi helyzet 16 befektetés Fémszerkezetgyártás Autóipari beszállító Bútoripar Háztartási gépgyártás Csomagolástechnika Informatika Magánklinika Építőipar 1,1 milliárd Ft kihelyezett tőke További 24 pozitív döntés a befektetési bizottság részéről, 1,9 mrd Ft értékben 380 megtartott munkahely 152 új munkahely 2 éven belül

Köszönöm a figyelmüket! blog.szta.hu