Egy nem-konvencionális forma

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Révkalauz, Fókuszban az atipikus foglalkoztatás munkáltatói Fórum
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
Foglalkoztatáspolitika 2005
Atipikus foglalkoztatás trendjei és tendenciái Magyarországon és Szlovákiában empirikus vizsgálatok tükrében Budapest, május 22. (ISBN: )
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
ZÖLD KÖNYV A MUNKAJOG JÖVŐJÉRŐL
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
A tételek eljuttatása az iskolákba
A magyar társadalom felkészültsége az Európai Uniós csatlakozásra.
A magyar munkajogi szabályok harmonizációja az EU-ban
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
Túl magasak-e Magyarországon az adóterhek? Készített: Fekete Zsófia júniusa.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH Az ÁFSZ felépítése, a jelenlegi magyar munkaerő-piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Lengyelország és Magyarország foglalkoztatáspolitikájának és munkanélküliségi helyzetének összehasonlítása XXX. Jubileumi OTDK Társadalomtudományi Szekció.
Munkanélküliség.
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
„Út a munkához „ program Simon Gábor államtitkár.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
Mérlegen az atipikus foglalkoztatás
Atipikus foglalkoztatás szabályozásának egyes kérdései Nacsa Beáta május 14.
1 Foglalkoztatási kihívások, avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.NOVEMBER EGER Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14. A Fiatalok Ligája (a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata) álláspontja.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatás szeminárium
A magyar foglalkoztatás-politika helyzete
Előnyt a gazdaságnak, a munkának, a legális foglalkoztatás növelésének Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
EURÓPAI FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Munkanélküliség fogalma, típusai
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
A munkaerő-felmérés módszertana
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Tárgy A foglalkoztatás növekedése hét európai országban A változások értékelése az előrejelzési kockázatok szempontjából Nem célja megmagyarázni,
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Aktivitás, közfoglalkoztatás, esélyek Budapesten Kulinyi Márton
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
Előadás másolata:

Egy nem-konvencionális forma az önfoglalkoztatás Baranya megyében Apró Antal Zoltán egyetemi oktató

Az Európai Foglalkoztatási Stratégia (EFS) 2010-re teljes foglalkoztatást irányoz elő, ami 70 százalékos foglalkoztatási szintet jelent. 2005-re 67 százalékos ráta a cél, a női foglalkoztatottságban pedig 57 százalék. Emellett a stratégia része a munka minőségének javítása, a produktivitás növelése, a szociális kohézió erősítése, a befogadás növelése.

Az Európai foglalkoztatási stratégiában meghatározott célkitűzésekhez (2005-ig 67%-os, 2010-ig 70%-os szint elérése) képest hazánk elmaradása jelentős. Az uniós foglalkoztatási szint jelenleg: 64,1% átlag feletti: Dánia76,2%, Hollandia 74,1%, Svédország 74%, Egyesült Királyság 71% átlag alatti: Olaszország 54,8%, Görögország 55,4%, Spanyolország 57,7% A hazai foglalkoztatási ráta: 56,6%

Az Európai Unió országaiban már a 70-es években megjelent az atipikus foglalkoztatási forma, mely napjainkra a fejlettebb országokban már a keresők 40-60 %-át közvetlenül érinti. Ezt támasztják alá azon adatok, melyek szerint 2000-ben az EU tagállamokban a foglalkoztatottak 44 %-a már atipikus foglalkoztatási formában tevékenykedett, ellentétben az 1985-ös 36,5 %-os mutatóval.

Néhány összehasonlító adat foglakoztatás uniós átlag % hazai átlag összes 64,1 56,6 fiatalok 40,7 29 idősebbek 40,1 26,6 nők 56 50 részmunkaidős 15 4

az elmúlt 5 évben létrehozott új Európában az elmúlt 5 évben létrehozott új munkahelyeknek több mint az 50 %-a kifejezetten atipikus foglalkoztatásra alapult. Az atipikus foglalkoztatási formák létrejöttének legfontosabb céljai: • olcsóbb foglalkoztatás megteremtése, • a munkanélküliség csökkentése, • rugalmasság, hatékonyság, szakszerűség növelése, • költségcsökkentés

Magyarországon ugyan lassan, de növekszik a foglalkoztatás, csökken az inaktívak aránya. 56,6 százalékos aktivitási rátánk európai összehasonlításban az egyik legalacsonyabb. Arra törekszünk, hogy 2006-ra a foglalkoztatási szint 59 százalékra, 2010-re 63 százalékra emelkedjen.

A teljes foglalkoztatás jövőképe hazánkban a nők esetében 2006-ig az 53%-ot, 2010-re az 57%-ot a férfiaknál 2006-ig a 64%-ot, 2010-re a 69%-ot az idősebb korúak esetében 2006-ig a 33%-ot, 2010-re a 37%-ot kell elérnie

Az atipikus foglalkoztatás alatt nem egy behatárolható speciális foglalkoztatási módszert, hanem több, különböző termelési célok megvalósítása miatt képződött foglalkoztatási módszerek egy csoportját értjük.

Mi az atipikus (nem-konvencionális) foglalkoztatás? Ilyen jogi forma lehet a bedolgozói jogviszony, az alkalmi munkavállalás, a részmunkaidős foglalkoztatás, az önfoglalkoztatás, a munkaerő-kölcsönzés, a határozott idejű (szerződéses) foglalkoztatás, az osztott, vagy egyenlőtlen munkaidejű foglalkoztatás, a tranzit foglalkoztatás, a kollektív önfoglalkoztatás (Munkavállalói Résztulajdonosi Program), vagy az ösztöndíjas foglalkoztatás.

Nem tipikus foglalkoztatási formák II. • Részmunkaidős munkavállalás (4, 6 órás vagy ettől eltérő munkaidővel) • Bedolgozói munkák • Távmunka • Önfoglalkoztatás • Határozott idejű munkaszerződéssel történő foglalkoztatás

Nem tipikus foglalkoztatási formák –folytatás Regisztrált munkanélküli foglalkoztatása alkalmi munkavállalói kiskönyvvel Munkaszerződés helyett megbízásos szerződéssel történő foglalkoztatás Állami támogatással létrejövő határozott idejű munkaviszonyok (bértámogatás, közmunka, közhasznú munka, közcélú munka)

ILO definíciók • Decent work: tisztességes, becsületes munka • Formal workplace: munkajogilag és szociálisan védett munkahely • Informal workplace: szociális védelemben nem részesülő munkahely (nem feltétlenül illegális munka!) • Atipikus foglalkoztatás: a megszokott, eddig dominánsan munkaszerződéssel megkötött és szociális jogokkal körülbástyázott munkavállalástól, foglalkoztatástól eltérő munka

Veszélyek A flexibilis munkavállalási formák alkalmazásakor fennáll a törékeny foglalkoztatás veszélye: ebben az esetben a munkavállaló nagyon kiszolgáltatott a tőkének, a vállaltvezetésnek. Ezért az elemzők többek között arra is keresik a választ, hogy a munkavállalók jó értelemben vett flexibilitása mikor és hogyan fordul át a valódi kölcsönös alkuhelyzetből a dolgozó érdekeinek megsértésébe.

konklúzió Nincs más választás a munkanélküliség csökkentése és a foglalkoztatási szint növelése érdekében, mint kreatív módon alkalmazni a tipikus és a rugalmas, flexililis, atipikus formákat!

Köszönöm a figyelmüket! Apró Antal Zoltán - egyetemi oktató terület-, foglakoztatáspolitikai és esélyegyenlőségi szakértő    7621 Pécs, Janus Pannonius 9. 70/216-39-29 72/328-147 freud@freemail.hu, freudapro@tvn.hu