Egy ritka látvány! El Capitan "Fire" vízesés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Természetismeret 6. - az előző évben tanultuk
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
A SZIVÁRVÁNY.
A tehetetlenség törvénye
Laudetur Jesus Christus! Sziasztok Mindannyian. A kovetkezo kepek naggyabol az elmult ket evet fedezik. Ha szemelyesen nem is, de ezeken a kepeken keresztul.
A Darvaza-i kráter.
Talán egy űrlény? Ez itt egy emberi arc. Egy koponya ?
Bizonytalanság  A teljesen megbízható következtetést lehetővé tevő tudás hiánya  Egy esemény bizonytalansága  objektív  szubjektív  Módszerek  numerikus.
Az időjárás előrejelzése
Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
IDŐJÁRÁS SZPONZORÁCIÓ ÁLTALÁNOS MÉDIAAJÁNLAT Érvényes: április 28-tól az egyetlen Index ROS termékkel.
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
A Carpentaria öbölben, Észak-Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
A tájfutás elméleti alapjai
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
NYON 1.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
A Föld keringése a Nap körül. Az évszakok váltakozása.
FELHŐCSEPPEK KÉPZŐDÉSE
Magyarország természeti kincsei
AZ ÉGHAJLATTAN FOGALMA, TÁRGYA, MÓDSZEREI
Kiskunfélegyháza az első világháborúban
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Elképesztő csíkos jéghegyek.
Következik a Z-bozonnal történő részletes ismerkedés. Ez lesz a délutáni méréseik tárgya is ! Most igazán tessék figyelni és bátran kérdezni is ! Lesz.
Változó földfelszín.
David Livingstone.
Sarkköri öv.
Világ legrégebbi még lakott városa
Terep- és tájtípusok.
Olvadás Topenie.
Megújuló energiaforrás
A fénysugár eltérülése
Szigyártó Erzsébet XI.B
Halmazállapot-változások
Antigoné.
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítások elvi megkonstruálása Banyár József.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Meteorológia A meteorológia. A meteorológiai jelenségek megfigyelhető időjárási események, amiket a meteorológia tudománya magyaráz meg. Ezek az események.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen.
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
7/B A Barlangok típusai.
Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Az alaszkai Botanikus kert az 50 hektáros alaszkai Panhandle gyönyörű erdejét foglalja magába, ami Juneauban található. A botanikus kert virágai és.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Azok az eszközök, amelyek szabad szemmel (általában) nem láthatóak a mindennapi használat során Prezentáció.
Megjelenési ajánlat Index.hu.
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
Hasonlóság modul Ismétlés.
Halmazállapot-változások
Felszínformálás Belső – Külső erők harca. Geomorfológia - felszínalaktan Belső erők Nehézségi (gravitációs) erő Termikus erő (a Föld belső hője) Mechanikai.
A HIÚZ
Időjárás - éghajlat.
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
ZADAR.
A klímaváltozás hatása a hegyvidékekre
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
19. AZ ÉGHAJLATI ELEMEK.
Előadás másolata:

Egy ritka látvány! El Capitan "Fire" vízesés

Yosemite Nemzeti Park, Kalifornia, USA Ez a hely 1890 -ben lett nemzeti park. Ezt a világszerte híres, egyenetlen terepének, vízeséseinek és évszázados fenyőerdőinek köszönheti. Ez magában foglal 1200 négyzetkilométert és egy gyönyörű vízesést, az El Capitan -t. A vízesés fantasztikus látványát a napfény visszatükröződése hozta létre, amint az aláhulló vízbe ütközik egy speciális szögnél. Ez a ritka jelenség csak február vége felé egy két hetes időszakban látható.   Hogy fényképezhessék ezt a ritka eseményt, a fotósoknak gyakran éveket kell várni türelmesen, hogy elkaphassák a látványt. Ennek az az oka, hogy megjelenése néhány természeti jelenség szerencsés egybeesésétől függ: A vízesés képződése - a vízjárást a hegytetőn a hó és a jég olvadása alakítja. Ez megolvadhat már decemberben vagy januárban is, és lehet, hogy februárban már nem tudja táplálni a vízesést. A napsugarak speciális szöge, ami éri a lehulló vizet. A Nap pozíciója követelmény, pontosan egy adott helyen kell megjelennie, ami csak februárban történik meg, egy rövid órában a szürkület előtt. Ez egybeesik azzal a ténnyel, hogy arrafelé az időjárás abban az időben gyakran változó, kiszámíthatatlan. Ezért nehéz megszerezni ezeket a képeket.

FIN Vége