A PEDAGÓGIAI KUTATÁSOK EREDMÉNYEINEK ELTERJESZTÉSE ÉS A VEVŐSZOLGÁLAT BEMUTATÁSA (A TÁMOP-4.1.2-08/1/B-2009-0002 PÁLYÁZAT TAPASZTALATAI) Dr. habil. Forgó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
RE-PE-T-HA Regionális Pedagógusképző és –Továbbképző Hálózat és Adatbázis az Észak- Alföldi Régióban – TÁMOP /1/B Gaál István tanárképzési.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
DPR kommunikáció alapelvei
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Kérdések a Regionális Szolgáltató és Kutatóközpont létesítése kapcsán Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje:
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
DISSZEMINÁCIÓ Eredmények, ismeretek megosztása.
Agria Media Eger, október
Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Tanuljunk az IKIR-ből! Eredmények, tapasztalatok, lehetőségek
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
A projekt általános szakmai célkitűzései
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Barcsák Marianna KPSZTI
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

A PEDAGÓGIAI KUTATÁSOK EREDMÉNYEINEK ELTERJESZTÉSE ÉS A VEVŐSZOLGÁLAT BEMUTATÁSA (A TÁMOP /1/B PÁLYÁZAT TAPASZTALATAI) Dr. habil. Forgó Sándor Csernai Zoltán Racsko Réka

E GY PEDAGÓGIAI TUDÁSMEGOSZTÓ FÓRUM KIALAKÍTÁSÁNAK KONCEPCIÓJA Célkitűzés: – „A pedagógusképzés fejlesztése érdekében olyan rugalmas regionális fórumot kívánunk megteremteni, amely összekapcsolja a pedagógusképzésben érdekelt felsőoktatási intézményeket, oktatókat, valamint a régió közoktatási és szakképzési intézményeit, pedagógusait, illetve az intézményfenntartói, a szakmai szolgáltatói és központi igazgatási szervezeteit.” (3.sz. alprojekt) – inter-és intraregionális szinteken A Fórum az internet adta lehetőségeket kihasználva a web 2.0 eszközeivel kiegészítve valósul meg. Az Észak-Magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központ honlapja. Projektek. Pedagógiai tudásmegosztó fórum kialakítása. In: URL (letöltés: )

A RÉGIÓK PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNYEI 1.Észak-Magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központ 2.NymE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 3.Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont (DRPK) 4. Közép-Dunántúli Regionális Pedagógusképzési Kutató és Szolgáltató központ 5.RE-PE-T-HA Regionális Pedagógusképző és Továbbképző Hálózat 6.Közép-Mo. Régió 7.Dél-Alföldi Régió Kép forrása:

1.A kutatások eredményeinek elterjesztése és fenntartása. 2.A disszeminációs tevékenység cél- és feladatrendszer meghatározása. 3.A disszemináció tervezése szempontjai (célcsoport, szintek, eszközök és időzítés) meghatározása. A disszemináció szükségességének fontossága. Várható hatása a projekt egyes szakaszainak és a célcsoportok a vonatkozásában. A disszemináció hatása a projekt minőségére. Az információterjesztés szintjeinek tisztázása. A célcsoportoknak adekvát információk kiválasztása. Kommunikációs eszközök és kommunikációs csatornák és módszerek kiválasztása. Az egyes disszeminációs lépések időzítése. A résztvevők kiválasztása 4.Disszeminációs tevékenység a projektről. Elektronikus formák kialakítása. 5.Kommunikációs csatornák a Projekt eredményeinek terjesztésére. (ismertetők, sajtótájékoztatók). 6.Disszemináció megtervezése a munkaadók körében. A munkaadók feltérképezése, adatbázisba szervezése, kiértesítése. 7.Disszemináció a Médiában. 8.Kapcsolattartás, disszemináció, help-desk. Vevőszolgálati rendszer kidolgozása, help desk működtetés. 9.A webes portál hosszú távú üzemeltetésének biztosítása (fenntarthatóság). 10.A kutatási eredmények bemutatása A PEDAGÓGIAI KUTATÁSOK EREDMÉNYEINEK BEMUTATÁSA, ELTERJESZTÉSE

D ISSZEMINÁCIÓS TEVÉKENYSÉG A M ÉDIÁBAN Az oldal nyilvános dokumentumainak disszeminációja. Disszemináció megtervezése, a munkaadók körében. A munkaadók feltérképezése, adatbázisba szervezése, kiértesítése. A régió médialefedettségének feltérképezése, sajátcsatornák igénybevétele, Líceumi Paletta, Líceum TV, webRádió, Eger, Heves Online, Duna TV.

D ISSZEMINÁCIÓ A HÁLÓZAT VILÁGÁBAN : ONLINE KOMMUNIKÁCIÓS FORMÁK KIDOLGOZÁSÁNAK TAPASZTALATAI LehetőségMegvalóstás Átláthatóság A felhasználó nyomon tudja követni saját, illetve közösségének hozzászólásait küldésének lehetősége A felhasználók egyszerűen küldhetnek egymásnak e- mailt. Interaktivitás A felület a reflexió lehetőségének biztosításával lehetőset ad a szakmai párbeszédre. Kisebb közösségek létrehozásának lehetősége Mindenkihez szóló, alapvető kérdések és a szakpedagógiai specifikumok mentén formálódó közösségek. Moderálhatóság A párbeszéd elveinek lefektetése és konszenzusos elfogadása. Rugalmasság Könnyen használható, online elérhető és sok lehetőséget nyújtó felület kialakítása. Új témák létrehozása Új téma kezdeményezésének lehetősége a fórumon.

A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS FŐBB ELEMEINEK MEGJELENÉSE É SZAK -M AGYARORSZÁGI R EGIONÁLIS P EDAGÓGUSKÉPZÉSI K UTATÓ - ÉS S ZOLGÁLTATÓ K ÖZPONT (ÉRPEK) HELPDESK SZOLGÁLTATÁSÁBAN A HelpDesk fő feladatai: Adminisztrálja a bejelentett eseményeket, problémákat Beindítja és nyomon követi a hibajavítási, problémakezelési folyamatokat Elsődlegesen behatárolja a hibákat a felhasználó kikérdezésével Minél rövidebb idő alatt koordinálja és kontrollálja a javítás folyamatát Kapcsolatot tart a folyamatok résztvevőivel Hibafelvételkor rögzítendő adatok: Bejelentő személy neve A hiba leírása Bejelentő személy telefonja vagy címe Bejelentés dátuma és ideje

A projektben részt vevő személyek rendelkezésére áll, az oldal használatával kapcsolatos kérdésekre választ ad. Segíti a projektben részt vevő személyek dokumentumainak feltöltését az ÉRPEK weboldalán keresztül. Az ÉRPEK oldalra regisztrált személyek a Helpdesk  Feedback menüpont alatt kitölthettek egy kérdőívet, amely a Vevőszolgálati elégedettséget hivatott mérni. Visszajelzés módja: – 9 Likert-skálájú kérdésből álló kérdőív – 80 fő (N=80) töltötte ki A H ELP D ESK SZOLGÁLTATÁS VISSZAJELZÉSEI

A H ELP D ESK SZOLGÁLTATÁS VISSZAJELZÉSEI E LÉRHETŐSÉG

A H ELP D ESK SZOLGÁLTATÁS VISSZAJELZÉSEI REAGÁLÁSI KÉSZSÉG

Az ÉRPEK szerves része lett a Fórum, amely a 21. századi kommunikáció egy új csatornája. Az új kommunikációs formák általános elterjedése még várat magára. A HelpDesk funkció fontos, de a vevőszolgálati jellemzőinek erősítése szükséges. T APASZTALATOK ÉS PERSPEKTÍVÁK

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!