Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Digitális reál-is? Készítette:Mátisné Szultos Erzsébet.
Informatika tanításom
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) /1-2. „Iskolai tehetséggondozás” című pályázatról Kecskemét, augusztusPapp Attila.
Tehetségpont létrehozása
Természettudományok fizika, kémia, biológia Céljaink  Szemléletformálás (tanórán és azon kívül is)  Gyakorlatias tudás  Egyéni tehetséggondozás  Felkészítés.
Piacképes programozói tudás a középiskolában
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Beiskolázási tájékoztató december
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Így oktatunk mi Vagy legalábbis én… Obuch László.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Webmester képzés OKJ-szám: Olyan szakemberek képzése, akik képesek honlapok tervezésére és üzemeltetésére, a megfelelő ismeretek.
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
„Mércénk az ember”. A partneri elégedettségi felmérés célja: hogy lássuk a kiértékelt adatok alapján, mely területeken kell javítanunk az együttműködést.
Szülői tájékoztató 2012.január 26.. Személyi és tárgyi feltételek 770 tanuló 112,5 dolgozó Személyi változások Gazdasági centrum Iskolai költségvetés:510M.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
Kompetensek lettünk? június 27..
LKG és a KIT, LKG és a KIT Bánhegyesi Zoltán.
Informatika bemeneti mérés
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
Felzárkóztatás, tehetséggondozás
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)
V ARJÚ L AJOS R EGIONÁLIS T ERMÉSZETTUDOMÁNYI E MLÉKVERSENY Bevált Jó Gyakorlat.
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
Érettségi eredmények május-június.
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Tehetséggondozás informatika. Útravaló – Út a tudományhoz Microsoft Certified Professional Hálózatépítés Diák rendszergazda Iskola honlapja Villanynapló.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
VASVÁR ÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÓZD
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
Informatikaoktatás a 21. század elején Magyarországon Sebestyén Katalin.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
DARUS a gyermekekért.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Köszöntjük intézményünkben!
Ponte de Lima- Freixo 3. projekttalálkozó (2017. október )
Előadás másolata:

Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra

Tehetséggondozás Törekszünk arra, hogy már akkor ismerjük a tanulók képzettségét, amikor belépnek az iskolánk kapuján Ezért felmértük a város általános iskoláiban, hogy milyen tananyagot, milyen mélységig tanítanak (azaz honnan kell indulnunk) A Szandaszőlősi Általános Iskola helyzete nagyon jó, irigykedett néhány középiskola is a felszereltségükre, és a szakköri órakeretük miatt Néhány iskola felhasználói versenyeken is indítja diákjait, valamint egy programozó versenyen is

Tehetséggondozás Az általános iskolában tanító kollegák felvetették, hogy olyan jellegű visszajelzésre kíváncsiak lennének, hogy mit várnak el a középiskolák a beérkező tanulóktól Felmértük a középiskolákban, hogy melyik középiskola milyen tudással rendelkező diákokat várna Operációsrendszer, szövegszerkesztés, paint, internetes illemszabályok, szoftver elmélet

Tehetséggondozás MOODLE oktatási keretrendszert mutatta be Beliczai Tamás – Elektronikus tesztlapok készítése – Online kérdőívek készítése – Csoportmunka bemutatása

Célunk a jövőben Programozói ismereteink bővítése, hogy minél több tehetséges tanulót tudjon felkészíteni – programozó versenyre is, – másrészt emelt szintű érettségire informatikából Alkalmazói versenyre való egyre sikeresebb felkészítés

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!