Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt. 1992-ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
Advertisements

Hitellehetőségek kis- és középvállalkozások számára február.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
JEREMIE Program Magyarországon
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Kis- és középvállalkozások finanszírozása Készítette: Gál Judit Pálos Attila.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Az MFB Invest tőkebefektetési lehetőségei
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő támogatott programok
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Vingelman József, vezérigazgató Budapest, július 14.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
Labancz Margit, igazgató
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Garanciaintézmények szerepe Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Vingelman József vezérigazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február 16. Mikrofinanszírozói Szakmai Nap.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
1 Kezességvállalás - egy hatékony eszköz a mikrovállalkozások fejlődéséhez Király Zsolt értékesítési és marketing igazgató Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
Vállalkozási ismeretek
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
Hiteles múlt, biztos jelen
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye Debrecen október 1. Garantiqa Hitelgarancia Zrt. dr. Vadász Márton ügyvezető igazgató.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Hitelgarancia Zrt.

A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet, nagyrészt érdekképviseleti szerv hozta létre. Alapításának célja az volt, hogy segítse a kis-és középvállalkozások hitelhez jutását készfizető kezesség (garancia) vállalásával, ha a vállalkozás jó üzleti tervvel és piaci kilátásokkal rendelkezik, de nem tud kellő mértékű fedezetet felmutatni.

A 2006-tól a társaság kis- és középvállalkozások számára bankgaranciához, lízing- és faktoring ügyletekhez, kockázati tőke bevonásához, illetve uniós pályázatokhoz, is vállal kezességet. EU-s források bevonása érdekében tárgyalásokat folytatnak az Európai Beruházási Bankkal

Önkormányzatok és önkormányzati vállalkozások hitelfelvételeit és kötvénykibocsátásait is elősegíti kezességvállalása révén Az önkormányzati termékek kialakítása a szokásosnál is nagyobb körültekintést igényelt, mivel ezekhez az ügyletekhez a költségvetés nem nyújt viszontgaranciát.

A fenti változások szimbolikus megjelenítése végett alakítottuk át arculatunkat, és termékeinket a jövőben Garantiqa márkanév alatt forgalmazzuk.

Tulajdonosi összetétel Magyar Köztársaság Kormánya 50,0249 % Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 13,9662 % Kereskedelmi és Hitelbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 13,3012 % Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 6,2349 % BUDAPEST Hitel- és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 3,9488 % Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1,2678 % MKB Bank Zrt. 1,8705 % ERSTE BANK HUNGARY Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 3,5331 %

A Széchenyi Kártya konstrukció röviden Cél: kisvállalkozók, egyéni vállalkozók likviditási problémáinak megoldása Gyors forráshoz jutást biztosít, szabad felhasználással A Hitelgarancia Rt. készfizető kezességet vállal (73%) tól 80% Eredetileg legfeljebb 10 millió Ft (2004. július) és 2006 áprilisától létezik az ún. 25 milliós kártya is.

A Széchenyi Kártya konstrukció röviden MKB, OTP, Erste Bank, Volksbank, Takarékbank és a Takarékszövetkezetek Bankkártya Részvételi feltételek: Egyéni, társas vállalkozások; Egy lezárt teljes üzleti év Kik nem: 250 főnél többet foglalkoztató vállalat; Köztartozása van, csőd-, felszámolási- vagy végelszámolási eljárás folyik ellene; Főtevékenysége zárja ki (pl.: szerencsejáték, vízi, légi szállítás, lőszergyártás)

Eredmények 2006-ban Hitelgarancia Zrt ban kezességvállalási szerződést kötött, ezekben 277,8 milliárd Ft finanszírozási igényhez összesen 228,3 milliárd Ft garanciát vállalt. Ezzel a társaság évi üzleti tervében szereplő 188 milliárd Ft-os kezességvállalási előirányzatot 22%-kal túlteljesítette. A garanciavállalások összege a tavalyihoz képest több mint 30%-kal bővült.

Eredmények 2006-ban A garanciák dinamikus bővülése mellett az egyes üzletágak súlya változást mutatott. A hagyományos (Széchenyi Kártyán kívüli) ügyletek összege a vártnál erőteljesebben nőtt (a tervezett 60 milliárd Ft-ról 122 milliárd Ft-ra). A Széchenyi Kártya-üzletágban 103 milliárd Ft kezességvállalás valósult meg.

Eredmények 2006-ban Az új, önkormányzati üzletág esetében 200 millió Ft kezességvállalással zárta az évet a társaság. A lízing és a faktoring garanciák közül a faktoring termék indult jobb eredményekkel: a bevezetés évében a faktoring ügyletek körében 3,3 milliárd Ft volt a kezességvállalás, míg a lízing ügyletekhez 100 millió Ft értékben vállalt garanciát a társaság

Eredmények 2007-ben

közel készfizető kezességvállalási szerződés 296 MD Ft garancia 362 MD Ft összegű hitelekhez, bankgaranciákhoz és kötvénykibocsátásokhoz A szerződések száma 6%-kal bővült a korábbi évihez képest, továbbá az egy szerződésre jutó garancia átlagos összege is jelentősen nőtt, a korábbi évi 9,4 millió Ft-tal szemben 11,5 millió Ft volt az év végén

Eredmények 2007-ben Széchenyi Kártyánál az elmúlt évinél 6%-kal nagyobb volt a garanciavállalások összege (109 MD Ft), ugyanakkor a kezességvállalási szerződések száma 6%-kal kisebb (kb darab) A kisebb összegű, max. 25 millió Ft-os hitelekhez vállalt garanciák összegének súlya lényegében a korábbi évi szinten marad (54%) A legtöbb kezességet kereskedelmi, szolgáltatási és építőipari szektorban vállaltak (70%+)

Köszönjük a figyelmet! Salánki Georgina Balogh Ádám Lechner Ádám