Sûrített Levesek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
Hogy mit láttam ? Elmondhatom.
Tab a Balaton déli partjától 24 km-re fekszik, dombokkal körülvett medencében. Itt található az éttermünk, a város centrumában, melyet hat éve üzemeltetünk.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Helyes táplálkozás.
Új irányok az étkeztetésben
Zöldségfélék.
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
Levesek.
Az ókori görög étkezési szokások
Pontok (ön) ? 40 pont!!! 38 Pont!! 34 Pont!!!31 Pont!!! 17 Pont!
Hypoglükaemiák Post-prandiális h. étkezést követően ’-en belül
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Ételkészítési ismeretek
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Naptárak és munkarendek Szabó László 2009.
Időtartamok hozzárendelése a tevékenységekhez, időbecslés
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
LEVESEK levesbetétek. A LEVESEKRŐL ÁLTALÁBAN A LEVESEK CSAK NEM MINDEN NÉP ÉTKEZÉSI KULTÚRÁJÁBAN ELŐKELŐ HELYET FOGLANAK EL. FOGYASZTÁSUK IGEN EGÉSZSÉGES,
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
ÉTLAPTERVEZÉS ÉS ÉTELKÉSZÍTÉS AZ ÓVODÁS KOROSZTÁLYNAK A 37/2014. (IV. 30.) EMMI RENDELET SZERINT RÁCZ MÓNIKA dietetikus okl. táplálkozástudományi szakember.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Kalaposné Bodn á r Tünde IV. évfolyam technika szak levelező tagozat levelező tagozat.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
A PALÓCOK Forrás: Google képek+Wikipedia Lacovics Jázmin 5/c.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 43.hét Október Hétfő Kedd Szerda
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
Gemüsen
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 39.hét Szeptember Hétfő Kedd
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 39.hét Szeptember Hétfő Kedd
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Étlap Tízórai Ebéd Uzsonna 46.hét – 19 . Hétfő Kedd
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Termikus kölcsönhatások
Előadás másolata:

Sûrített Levesek

A sûrített levesek Rántás Habarás Staubolás A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. Rántás Habarás Staubolás

Egyszerû sûrített levesek A leveseket elkészülésük elôtt lisztszórással, habarással, vagy rántással sûrítjük. Például: Hagymaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Gombaleves Zöldbableves Zöldségleves Bableves Bableves

Gombaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Zöldbableves Hagymaleves Zöldségleves

Pürélevesek A leveseket a sûrítést követôen áttörjük. Például: Burgonya püréleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves Zeller püréleves Paradicsomleves Paradicsomleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves

Krémlevesek A krémlevesek a pürélevesekhez hasonló módon készülnek, azzal a különbséggel, hogy az áttörést követôen legírozzuk és montírozzuk a leveseket. Például: Burgonya krémleves Gombakrémleves Spárga krémleves Zellerkrémleves Zöldborsó krémleves Burgonya krémleves

Gombakrémleves Zellerkrémleves Spárgakrémleves

Gyümölcslevesek A gyümölcsöket különbözô fûszerekkel ízesítve, valamilyen módon sûrítve késztjük el. Például: Görög gyümölcsleves Hideg almaleves Hideg meggyleves Hideg málnakrém leves Görög gyümölcsleves

Hideg meggyleves Hideg almaleves Málna krémleves

Nyáklevesek A nyákleveseket gabonafélékbôl készítjük, majd a végén, hogy táplálóbbak legyenek, legírozzuk és montírozzuk. Például: Kukoricanyák-leves Rizsnyák-leves Zabnyák-leves Árpagyöngy leves Daranyák-leves Árpagyöngy leves

Összetett sûrített levesek A többféle nyersanyag felhasználásával készített leveseket valamilyen módon sûrítjük. Például: Jókai-bableves Nyírségi gombócleves Palócleves Jókai-bableves

Nyírségi gombócleves Palócleves

Készítette: Kovács Csaba Köszönöm a figyelmet! Készítette: Kovács Csaba