Sûrített Levesek
A sûrített levesek Rántás Habarás Staubolás A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. Rántás Habarás Staubolás
Egyszerû sûrített levesek A leveseket elkészülésük elôtt lisztszórással, habarással, vagy rántással sûrítjük. Például: Hagymaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Gombaleves Zöldbableves Zöldségleves Bableves Bableves
Gombaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Zöldbableves Hagymaleves Zöldségleves
Pürélevesek A leveseket a sûrítést követôen áttörjük. Például: Burgonya püréleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves Zeller püréleves Paradicsomleves Paradicsomleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves
Krémlevesek A krémlevesek a pürélevesekhez hasonló módon készülnek, azzal a különbséggel, hogy az áttörést követôen legírozzuk és montírozzuk a leveseket. Például: Burgonya krémleves Gombakrémleves Spárga krémleves Zellerkrémleves Zöldborsó krémleves Burgonya krémleves
Gombakrémleves Zellerkrémleves Spárgakrémleves
Gyümölcslevesek A gyümölcsöket különbözô fûszerekkel ízesítve, valamilyen módon sûrítve késztjük el. Például: Görög gyümölcsleves Hideg almaleves Hideg meggyleves Hideg málnakrém leves Görög gyümölcsleves
Hideg meggyleves Hideg almaleves Málna krémleves
Nyáklevesek A nyákleveseket gabonafélékbôl készítjük, majd a végén, hogy táplálóbbak legyenek, legírozzuk és montírozzuk. Például: Kukoricanyák-leves Rizsnyák-leves Zabnyák-leves Árpagyöngy leves Daranyák-leves Árpagyöngy leves
Összetett sûrített levesek A többféle nyersanyag felhasználásával készített leveseket valamilyen módon sûrítjük. Például: Jókai-bableves Nyírségi gombócleves Palócleves Jókai-bableves
Nyírségi gombócleves Palócleves
Készítette: Kovács Csaba Köszönöm a figyelmet! Készítette: Kovács Csaba